Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti, pentru anul 2010
Comentarii
Alexandru Dumitru RADU 2009-10-16 12:35:29
referitor la prevederile anexei 2 din proiectul de hotărâre propun următoarele completări:
pct. 2.4 din Anexa 2 la proiectul de hotărâre va avea următorul cuprins:
"Taxa se percepe pentru următoarele tipuri de activităţi:
- vulcanizare, spălătorie auto;
- mici meseriaÅŸi;
- telecomunicaţii: cabine telefonice, construcţii tehnice şi/sau echipamente cu diferite destinaţii, subterane şi/sau supraterane (diverse cămine, construcţii speciale pentru aerisiri, stâlpi, cabinete stradale tip O.N.U. - optical network unit, cofrete şi tablouri electrice, cofrete de protecţie catodică, dulapuri, joncţiuni etc.) care nu contravin H.C.G.M.B. nr. 252/2008;
- service auto;
- alte activităţi asemenea".
Dispoziţiile pentru pct. 2.2 - 2.7 după alin 3 să se introducă alin 4 cu următorul text:
"(4) Pentru utilizarea temporară a locurilor publice pentru prestări servicii (telecomunicaţii) taxa se achită, conform alin. (3), la Administraţia Străzilor pentru autorizaţiile emise de către compartimentele de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau la Direcţiile de Gospodărie Locală ale primăriilor de sector pentru autorizaţiile emise de către compartimentul de specialitate din cadrul Primăriilor sectoarelor municipiului Bucureşti".
alin (1) de la pct. 2.8 va avea următorul cuprins:
"(1) Prin organizare de şantier se înţelege amplasamentul investiţiei sau avariei cu durata mai mare de 96 de ore şi toate amenajările, construcţiile provizorii şi amplasamentul utilajelor şi depozitelor de materiale necesare realizării acesteia. Astfel, zona organizării de şantier va fi calculată cuprinzând toate suprafeţe ocupate. Pentru organizarea de şantier, aşa cum a fost definită mai sus, se percepe taxa prevăzută în Anexa 1.B pct. 8".
Alin. (4) de la pct. 2.8.va avea următorul cuprins:
„Taxa se achită la administratorul domeniului public căruia îi aparţine strada afectată de lucrările de investiţii sau avarii”.
Sorin Gh. 2009-10-16 13:36:17
As vrea sa ma lumineze si pe mine cineva: cum se face ca desi VALOAREA imobilului SCADE an de an (Amortizare in termeni Tehnici!) eu trebuie sa platesc an de an, un impozit MARIT ?!? Pe de alta parte, daca Inflatia anuala este de 10%, (adica SCADE Puterea de Cumparare!!) de ce eu trebuie sa fiu JEFUIT de primarie, cu un impozit pe cladire MARIT cu 10% ?? De ce trebuie sa fac un efort cu 20% (10% inflatia + 10% majorarea CGMB!) mai mare ?? Ca nu se vede cu 20% mai mult curatenie, nici cu 20% mai multe cladiri, nici cu 20% mai multe strazi asfaltate !!!
Consider ca Impozitul pe cladiri ar trebui sa SCADA cu valoarea Inflatiei si cu cea a UZURII, iar nu sa creasca !!!
Societatile de Asigurari pur si Simplu REFUZA sa incheie Asigurare de Locuinta, daca Imobilul are vechime mai mare de 30 de ani !!! Dar eu platesc Impozit la Primarie, de parca ar fi NOU !!
Economic vorbind mai am o nelamurire: am strans bani, si mi-am cumparat un amarat de acoperis deasupra capului. Am cumparat cu BANI DEJA IMPOZITATI de statul Roman ! Acel apartament, se deprecieaza an de an si isi pierde din Valoare. Dar eu trebuie sa platesc an de an ALT (NOU) IMPOZIT.. pentru niste bani DEJA IMPOZITATI !!! Dar PANA CAND ???
Ca daca platesc 20 de ani Impozit, deja din suma initiala Investita, si IMPOZITATA de 2 (doua!!) ori nu mai este nimic. Este ILEGAL dar si IMORAL !! Sunt Sclavul Financiar al Primariei, sau ce ??
Aaaa, DACA IMI DADEA Primaria casa, si imi cerea sa platesc Impozit pe ea, era ALTCEVA. Dar asa ???
De ce sa Platesc impoziti pe niste bani, DEJA IMPOZITATI, in conditiile in care Primaria NU A FACUT NIMIC ca eu sa obtin un acoperis deasupra capului ?!!!
Monica Dinu 2009-10-21 08:46:40
Sunt intru totul de acord cu dl. Sorin Gh. Foarte realiste si pertinente observatiile dansului. Si asa viata in Romania este foarte grea. Cat o sa mai fim "jupuiti" de institutiile statului? Criza este si in buzunarele noastre!!! Si asa suntem "impozitati si taxati" la sange. Muncim din greu si de multe ori in conditii foarte grele si pentru ce??? Ca sa dam banii munciti cu greu tot la stat? Acest proiect este aberant. Sunt foarte multe argumente pentru ca acest proiect sa nu se concretizeze sa vedem totusi ce se va intampla ...