Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind modalitatea de facturare către S.C. APA NOVA BUCUREE~TI S.A. a cantităților de apă recre pentru prepararea apei calde menajere pentru consumatorii din Municipiul București, în aplicarea Regulamentului-Cadru aprobat prin Ordinul ANRSC nr. 91/2007 E™i Contractul-Cadru aprobat prin Ordinul ANRSC nr. 483/2008 privind serviciul public de alimentare cu energie termică
Comentarii
Radu Dumitrescu 2009-02-02 23:09:11
Stimate domnule primar general Sorin Oprescu,
Consider ca Proiectul nu este necesar si oportun, intrucat favorizeaza birocratia excesiva si coruptia, prin faptul ca incalca prevederi legale si principii de buna guvernare, genereaza contradictii si confuzii de responsabilitate a operatorilor, favorizand necuvenit ANB si distorsionand mecanisme contractuale de rezolvare a problemei datoriilor RADET catre ANB. Proiectul genereaza confuzie si lipsa de responsabilitate, cu efect de scadere a calitatii serviciilor, de crestere nejustificata a tarifelor si de obtinere de catre ANB de avantaje necuvenite. Prin facturarea unei componente (apa rece) a serviciului RADET de livrare a acm direct de catre ANB, RADET ramane cu raspunderea contractuala fata de clientii sai si se incarca cu obligatii noi, de transmitere a consumurilor de acm la ANB, si de a face fata la reclamatii privind calitatea apei calde fara sa mai aiba parghia comerciala de penalizare a ANB.Proiectul introduce activitati si implicit cheltuieli nenecesare, generatoare de probleme in loc sa rezolve problemele, ce nu poate fi in acest fel decat contrar interesului public,in conditiile in care reglementarile contractuale ale concesiunii nu se respecta. Proiectul va genera noi litigii ale operatorilor cu cetatenii. Astfel, ANB va factura un serviciu pe care nu-l presteaza la nivel de bloc, facturand insa la nivel de bloc apa rece inglobata in apa calda, materie prima a servicului centralizat de acm, ANB livrand apa rece la punctul termic. Cum se vor imparti cheltuielile de distributie a apei calde (si implicit a apei reci inglobate) de la punctul termic si pana la blocuri ? Cum se vor defalca responsabilitatile de asigurare a calitatii serviciului de acm, de vreme ce ANB nu are in gestiune retelele secundare ? Nu ar trebui redus in acest caz tariful ANB cu cheltuielile de distributie ?
Va rog sa organizati conf legii o dezbatare publica a proiectului.
Radu Dumitrescu
Membru al Fundatiei Actiunea Civica
Mereuta Mihai 2009-02-03 09:53:11
Stimate domnule Primar General Prof. Dr. Sorin Oprescu,
Consider ca Proiectul nu este necesar si oportun, intrucat favorizeaza birocratia excesiva prin faptul ca incalca prevederi legale si principii de buna guvernare, genereaza contradictii si confuzii de responsabilitate a operatorilor, favorizand necuvenit ANB si distorsionand mecanisme contractuale de rezolvare a problemei datoriilor RADET catre ANB. Proiectul genereaza confuzie si lipsa de responsabilitate, cu efect de scadere a calitatii serviciilor, de crestere nejustificata a tarifelor si de obtinere de catre ANB de avantaje necuvenite. Prin facturarea unei componente (apa rece) a serviciului RADET de livrare a acm direct de catre ANB, RADET ramane cu raspunderea contractuala fata de clientii sai si se incarca cu obligatii noi, de transmitere a consumurilor de acm la ANB, si de a face fata la reclamatii privind calitatea apei calde fara sa mai aiba parghia comerciala de penalizare a ANB. Proiectul introduce activitati si implicit cheltuieli nenecesare, generatoare de probleme in loc sa rezolve problemele, ce nu poate fi in acest fel decat contrar interesului public, in conditiile in care reglementarile contractuale ale concesiunii nu se respecta. Proiectul va genera noi litigii ale operatorilor cu cetatenii. Astfel, ANB va factura un serviciu pe care nu-l presteaza la nivel de bloc, facturand insa la nivel de bloc apa rece inglobata in apa calda, materie prima a servicului centralizat de acm, ANB livrand apa rece la punctul termic. Cum se vor imparti cheltuielile de distributie a apei calde (si implicit a apei reci inglobate) de la punctul termic si pana la blocuri? Cum se vor defalca responsabilitatile de asigurare a calitatii serviciului de acm, de vreme ce ANB nu are in gestiune retelele secundare? Nu ar trebui redus in acest caz tariful ANB cu cheltuielile de distributie?
Va rog sa organizati conf legii o dezbatare publica a proiectului.
Liga HABITAT
Mihai Mereuta