Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului Local de Urbanism aferent Planului Urbanistic General al Municipiului București (R.L.U. aferent P.U.G.-M.B.) aprobat prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 269/2000, prelungit cu modificările și completările ulterioare, privind autorizarea directă pentru extinderea și/sau construirea pe același amplasament de clădiri pentru spitale administrate de către Ministerul Sănătății, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București sau alte ministere și structuri centrale, lucrări realizate pe parcele aflate inclusiv în zone construite protejate și finanțate exclusiv din fonduri publice (conform Hotărârilor Consiliului General al Municipiului București nr. 341/2018, nr. 877/2018 și nr. 566/2019)
Comentarii
Elena Lucaci 2022-05-24 08:52:08
Spatiul verde face parte din procesul de vindecare. Bucurestiul nu isi permite sa mai piarda niciun pom, si asa sunt foarte putini. Construiti in alta parte.
Andrei Mihail 2022-05-25 10:00:53
În București, spațiul verde este la fel de vital sănătății oamenilor ca și infrastructura medicală. Există nenumărate terenuri abandonate pe care se pot construi clădirile medicale necesare. Întrebarea nu ar trebui să fie: extinderea spitalului sau păstrarea spațiului verde. Într-un oraș modern ambele trebuie dezvoltate.
Minzu Alina 2022-05-26 19:19:49
Acest proiect va afecta insasi sanatatea locuitorilor Bucurestiului. Orasul duce lipsa de zone verzi si este criminal sa se dea derogari peste derogari pentru tot felul de constructii. Primaria are in administratie multe terenuri care sunt lasate in paragina sau cladiri care nu sunt monument istoric si care ar putea fi demolate pentru a construi spitale. In plus, cu aceasta derogare, si anume posibilitatea de a construi inclusiv in arii protejate,se creeaza un precedent si pare ca este vizat mai degraba Parcul Vacaresti decat extinderea si modernizarea Spitalului Universitar. Se pot gasi alte solutii pentru spitale, nu este necesar sa fie ocupate si ultimele colturi cu verdeata din Bucuresti. In plus, ar fi bine daca primaria ar aloca fonduri pentru sanitarizarea si aducerea la standarde europene a spitalului, inainte de a se discuta despre orice extindere a acestuia.
Dumitrică Constantin 2022-05-30 18:19:51
Lasati spatiile verzi in pace asa cum sunt si construiti pe terenurile libere din proprietatea primariei.
Catricica Mihai 2022-05-31 13:08:09
Putem sa ne ocupam de reabilitarea spitalelor , iar dupa aceea refacem spatiile verzi