Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind bugetarea participativă la nivelul Municipiului București începând cu anul 2021
Comentarii
Anisoara Stefan 2021-06-05 17:57:59
Mi se pare o initiativa foarte buna.
Totusi, nu as lasa ca proiectele propuse sa aiba nevoie si de un vot public. Mi se pare ca acest punct ar impiedica implementarea unor proiecte foarte bune.
Bogdan Catalin 2021-06-07 09:02:33
Bucurestiul are nevoie de cetateni implicati si de proiecte venite de la acestia. Sustin acest demers!
Daniela Oancea 2021-06-07 10:10:06
O initiativa excelenta si un mare pas inainte spre conceptul "noua guvernare" unde colaborarea dintre public si privat este un partneriat care va rezolva o mare parte din nevoile cetatenilor.
Ion 2021-06-07 10:40:52
Buna ziua, va felicit pentru initiativa.
Propun sa poata depune proiecte si grupurile civice deoarece acestea sunt cel mai aproape de cetatean . Totodata consider ca votul cetatenilor este esential si nicidecum nu poate incurca .
Claudia AA 2021-06-07 16:33:56
In sfarsit, Primaria Generala va pune bazele bugetarii participative. Ar fi util de comparat și împărtășit schimb de idei cu Primăria Mun. Cluj-Napoca pe acest subiect. Pentru simplificarea intregului proces de vot și consultare cetățenească în general, recomandarea mea ar fi ca Primăria Capitalei (poate împreună cu celelalte primării de sector) să dezvolte o platforma unică de e-participare pentru cetățeni, cu diferite secțiuni, avand la baza Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala: o sectiune privind bugetare participativa, una pentru transmiterea de sugestii si comentarii scrise pentru actele normative, una pentru a participa/asculta sedintele de dezbatere publica, una pentru colectarea unor sugestii de inițiative viitoare.
Vasile Murariu 2021-06-07 19:13:49
Initiativa e buna , insa pentru transparenta pe care am asteptat o toti am asteptat o in Noul Bucuresti ni s ar fi parut de bun augur sa detaliati calendarul de implementare , de aceea va rog sa specificati cat timp avem noi cetatenii pentru depunerea proiectelor si cat timp avem pentru votul proiectelor pentru a avea o initiativa si implicare publica la nivelul asteptat. Problemele comunitatii sunt mult mai bine cunoscute de cetatean deoarece ne lovim de ele zi de zi . Cu respect si speranta !
Unul dintre cetatenii Bucurestiului care v au votat .
Iulian Stancu 2021-06-23 23:55:33
Recomandarea mea este de a include in bugetul participativ atelierele participative deoarece si cei mai putin familiarizati cu mediul online trebuie sa aiba sansa de a participa la intalniri organizate de primarie cu cetatenii si de a intelege importanta conceptului .