Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - Ș0SEAUA KISELEFF NR. 39, SECTOR 1
Comentarii
Mady 2020-10-30 21:27:32
Dacă demolati toate casele vechi, ce istorie o sa mai avem? Copii noștri nu o sa mai știe cum a fost micul Paris. Nimic din istoria Bucureștiului nu o sa mai rămână.
În toate capitalele europene nu am văzut blocuri noi în centrul vechi, toate construcțiile noi au fost făcute înafara orasului. Pana și la casele cele mai degradate s-a păstrat fatada și s-a construit in spatele fațadei astfel încât zona sa arate la fel ca în trecut, noi ne călcăm in picioare istoria arhitecturale.
Îmi pare sincer foarte rău de aceea casa o admiram de cate ori treceam pe Kiseleff, aveam ce admira.
Cred ca este momentul sa luați atitudine și sa nu aprobați construirea unei mostrozitati pe aceea strada.
Mady 2020-10-31 11:24:38
Nu cred ca este binevenita construcția unui bloc in zona. Stricam imaginea zonei și nu numai. S-au construit in tot Bucurestiul blocuri fara nicio arhitectura sau cu o arhitectura îndoielnică care nu se încadrează în arhitectura zonei. Dacă s-ar putea sa nu se mai dea autorizații pentru demolare ci numai pentru consolidare.
Ar trebuii sa fie pus proprietarul sa construiască clădirea cum a fost...exista fotografii dupa care sa construiască. Trebuie schimbata legea in asa fel încât sa nu mai scape cu amenda, trebuie sa redea clădirea cum a fost nu este imposibil.
Sa păstrăm Bucurestiul cum ni l-au lasat părinții și bunicii noștri....ce au mai putut din cauza comuniștilor.
Am condamnat regimul comunist ca a demolat case de patrimoniu și acum facem mai rău....foarte rău.
Alexandru Dumitrescu 2020-11-12 19:49:47
arhitectura incompatibila. In plus proiectul presupene demolarea unei case vechi, dec un nu sonor.
Marius Budila 2020-11-13 02:29:44
Spaga, cat e spaga la acest PUZ aberant? O casa masiva superba va fi inlocuita de un gunoi de bloc banal pe care il gasesti in orice periferie de Bucuresti.Sunteti de o mizerie morala monumentala, voi toti cei care girati astfel de lucruri.Ce studiu istoric s-a facut pentru zona in care se afla casa?Explicati-mi DE CE NU SE RESPECTA LEGEA?Legea spune ca zona are GRAD MAXIM DE PROTECTIE, se afla in perimetrul unor monumente istorice, zona in sine prin totalitatea cladirilor ce o formeaza are un statut si un farmec aparte.E un mare blestem pe tara asta si vreau sa spun doar atat: Toate tradarile, mismasurile si lucrurile oribile care s-au abatut asupra acestei tari au venit din interior, exact asta face de 30 de ani incoace aceasta breasla a arhitectilor si urbanistilor.Spagari, corupti, va lasati purtati de val si compromiteti acest oras, il dezintegrati bucata cu bucata prin samavolnicia voastra.

Si acum punctual:
-Ce studiu istoric s-a facut pentru casa si teren?
-De ce se fac derogari de la lege, de ce aceasta parcelare nu este cu adevarat protejata si este mutilata prin interventii de genul asta?
-De ce se permite constructia de blocuri in zone de case/vile?O zona in care exista case si blocuri amestecate este o zona in care intimitatea oamenilor ce stau in case dispare total.Un om sanatos la cap investeste intr-o casa cu teren pentru ca vrea sa aiba intimitate si in afara locuintei, nu cred ca isi doreste ca sa fie urmarit de prostii care stau tolaniti pe sezlongurile puse pe balcoane.
Iosif Alexandru 2020-11-20 02:12:37
Zona protejată construită Kiseleff trebuie să aibă, așa cum este specificat în regulamentul zonelor protejate, grad maxim de protecție, și astfel să fie protejate și potențate valorile de mediu natural și arhitectural-urbanistice, ori, prin acest proiect, ar disparea arbori, iar casele din apropiere, printre care și monumentul istoric Casa Miclescu, ar fi puse în umbră și agresate vizual.
De asemenea, nu există niciun motiv, în afara celui de natură economică, motiv care este în interesul dezvoltatorului, pentru ca acest PUZ derogatoriu (în care procentul de ocupare al terenului devine 48%, în loc de 40%, coeficientul de utilizare al terenului devine 2,16, în loc de 1,8, iar înălțimea urcă la 19 m, de la 14,5 m maximum) să fie aprobat; natura terenului nu impune acest lucru și nu este vorba de descoperiri arhitecturale etc., astfel încât să justifice derogarea. În plus, acest proiect cu siguranță nu ar respecta calitatea arhitecturală și nu s-ar încadra în arhitectura vecinătăților.