Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale pentru promovarea turistica a municipiului Bucuresti pentru anul 2020
Comentarii
Ghita Andrei 2019-10-18 23:38:51
Ideea de a taxa turistii ca ulterior respectivii bani sa fie folositi in scopul promovarii turismului este de-a dreptul utopica, un fel de gluma proasta.
Din pacate Bucurestiul nu prea are cine stie ce obiective turistice. Nu a fost niciodata gandit sa fie o atractie turistica, ca Paris, Londra, Roma, Barcelona, etc. Singura forma de turism care aduce bani hotelierilor este turismul de afaceri. Multinationalele cu fliale la Bucuresti genereaza un flux semnificativ de persoane ce calatoresc in scop de business. Respectivii "turisti" vor veni indiferent de promovarea turistica a orasului.
Nu are sens sa ne imbatam cu apa rece. Turistul "de vacanta" care are de gand sa sea niste sute/mii de euro pe o vacanta o sa se documenteze temeinic inainte sa plece la drum. O reclama in mass media poate sa atraga atentia dar in lipsa de obiective turistice autentice, respectiva reclama va fi catalogata ca indoielnica, daca nu chiar mincinoasa, in urma documentarii potentialului turist.

Concluzie: mai bine fara aceasta taxa.
Kitaro 2019-10-20 11:10:14
CA ORICE TAXA INTRODUSA DE PRIMAR SPER SA VOTATI CONTRA ACESTUI PRIMAR CARE NU STIE DECAT SA INSTITUIE TAXE, NU SUNT DE ACORD CU ACEASTA TAXA, PENTRU CA DUCE LA MAJORARI DE PRETURI PE PIATA TURISTICA ROMANEASCA
DEMISIA DE ONOARE DOAMNA PRIMAR, DACA AVETI ONOARE !
ECONICO 2019-10-21 09:48:46
La capitolul promovare internationala pentru Romania/Bucuresti suntem deficitari. Sunt de acord cu implementarea unei taxe pentru promovare internationala iar aceasta sa se aplice doar turistilor cazati in Bucuresti fara cetatenie romana.
Tanase Liviu 2019-10-22 09:23:19
Nu sunt de acord cu o taxa turistica . S-asa nu prea avem ce sa le oferim turistilor . Mai intai incercati sa dezvoltati ceva si abia apoi sa taxati !
Elena Vasile 2019-10-22 11:31:47
Intr-o duminica m-am pus in ''pielea'' unui turist si am intrat in centrul de informare turistica din Piata Universitatii intreband-o pe doamna de acolo, unde pot gasi o toaleta. Din pacate, a ridicat din umeri ca nu ma poate ajuta...nici macar cea din pasajul Universitatii nu mai este functionala. Am iesit afara sa vad daca descopar macar una ecologica...nici urma de asa ceva. Pai noi vrem sa cerem bani de la turistii care vin sa ne viziteze capitala, iar noi nu le putem oferi nici macar la km 0, o toaleta? Hai sa fim seriosi...pe ce loc suntem in Europa, in acest sens ( acesta fiind un exemplu minor)? Sa inteleg ca acea companie turistica infiintata cu surle si trambite nu mai are fonduri, cheltuielile sunt foarte mari fara a fi facut ceva concret, iar acum ne-am gandit la o taxa turistica poate,poate reusim sa ne spalam obrazul... . Rusine! Concluzie: Fara taxa!
Popescu Nicolae 2019-11-04 20:22:22
O intrebare pentru toti cei care au spus ca nu sint de acord cu taxa: ati mai plecat din Bucuresti? Eu am fost iarna trecuta in Predeal, am stat la o porcarie de hotel, faimosul Orizont (nu intru acum in detalii), cind am platit la receptie mi s-a spus ca mai am de achitat "taxa de statiune"... Am stat citeva nopti in Berlin, intr-un apartament inchiriat prin Airbnb, cind am primit cheile a trebuit sa platesc si o taxa de oras de 20 de euro, am primit si chitanta. Pe de alta parte sint de acord si cu ce spune doamna Elena Vasile, dar asta e valabil pentru multe orase, nu numai pentru noi. Nu avem automate pentru plata transportului in comun, acesta e asa cum e, traficul e imposibil, si din pacate prea multi amatori se ocupa de administrarea orasului.