Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal STRADA SERG. MAJ. THEODOR BUZOIU, NR. 3 SI NR. 5, SECTOR 2, BUCURESTI
Comentarii
Eduard Petrescu 2019-10-23 11:07:29
In numele locatarilor din imobilul de la Theodor Buzoiu 7-9 revin cu contestarea motivarii privind schimbarea radicala a acestui PUZ. Se modifica de la regim de locuinte individuale la regim de locuinta colectiva se dubleaza inaltimea maxima aprobata si se modifica intregul aspect al strazii. Nu exista nici o ratiune urbanistica pentru a introduce pe o strada ingusta un imobil de asemenea dimensiuni care va duce la blocarea accesului auto la supr-aglomerarea zonei, la probleme cu reteaua de canalizare si alimentarea cu utilitati. Consideram nesatisfacatoare motivatia si consideram ca prin aprobarea acestui PUZ nou intreaga strada va fi afectata si ne rezervam dreptul de a actiona in instanta pentru anularea acestui PUZ.
S.C. ADEST ARCHITECTURE S.R.L. 2019-11-07 10:18:07
Catre Dl. Eduard Petrescu, locatar al imobilului de locuinte colective cu regim de inaltime P+3E+4Er, situat pe str. Serg. Maj. Theodor Buzoiu nr. 7-9, adiacent imobilului in cauza:
Raspuns:
Apreciem interesul dvs. referitor la dezvoltarea coerenta a zonei si dorim sa clarificam aspectele remarcate de dvs. referitor la propunerea din PUZ Str. Serg. Maj. Theodor Buzoiu nr. 3 si nr. 5, Sector 1, Bucuresti, in care se propun reglementari in vederea realizarii unei locuinte colective cu regim de inaltime 2S+P+3E+4Er, de altfel, in conditii asemenatoare de construire ca imobilul al carui locatar sunteti.
Cu privire la observatiile dvs., zona este una de locuinte, iar functiunea de locuinte colective propunsa de prezentul PUZ, este in acord si in compatibilitate cu zona studiata. Atat PUG, cat si RLU de zone protejate, admite locuinte individuale si colective mici, in cadrul zonei reglementate.
In al doilea rand, cresterea regimului de inaltime la P+3E+4Er, conform cu imobilul de S+P+3E+4Er din vecinatate, al carui locatar sunteti este rezultatul unei evolutii firesti ale orasului si implicit ale zonei studiate, anumite zone fiind in situatia de a-si modifica regimul de construire propus in urma cu 20 ani prin PUG.
In al treilea rand dorim sa specificam faptul ca imobilul reglementat prin prezentul PUZ va adaposti un numar relativ mic de apartamente, al caror locatari, in numar mic, nu vor putea produce “supra-aglomerare” zonei, iar infrastructura edilitara, conform studiilor realizate poate sustine imobilul propus.
Consideram obiectiuniile dvs. ca fiind neintemeiate pe argumente, intrucat PUZ a obtinut conform legii toate avizele si acordurile necesare, si, mai mult decat atat, este rezultatul unei proiectii de dezvoltare urbana normala a zonei, in acord cu evolutia cartierului, rezultat de care beneficiati si dvs.
Astfel, consideram ca propunerea inaintata de prezentul PUZ este oportuna, aducand un plus-valoare zonei studiate, suplimentarea numarului de unitati locative a zonei, cat si o calitate crescuta a locuirii si a spatiilor verzi adiacente constructiei.