Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea efectuarii recensamantului animalelor cu proprietar/detinator legal de pe raza Municipiului București
Comentarii
Un bucurestean ingrijorat 2019-07-31 11:26:17
Tara arde si baba se piaptana. Exact asta lipsea bucurestenilor! Sa mai aiba si grija anuntarii decesului sau nasterii animalutelor! Nu au griji destule cu un transport public deficitar, cu gropile din Bucuresti, cu fatade care cad, cu tavane din scoli ce cad pe copii, cu gradinite prea putine, cu scoli fara aviz de functionare, cu atatea si atatea impozite pe care unii abia le pot plati, cu trotinetele elecrice care pun in pericol conducatorii auto si pietonii, cu lipsa apei calde, cu aglomeratia sufocanta si cu nivel de zgomot ce depaseste decibelii admisi, cu multe parcuri mizere, fara parcari, cu blocuri construite aiurea, cu oamenii strazii ce locuisc in canale - sa mearga acolo recenzorii.
Sa primeasca bucurestenii in casa recenzorii stabiliti de ASPA? Cine e ASPA? Cum isi permite sa trimita oameni necunoscuti in casele oamenilor? Increderea in voi, in institutiile statului e zero. ZERO.
Sunt oameni batrani, singuri, care abia isi duc viata de pe o zi pe alta cu pensii de rahat in timp ce voi va lafaiti si va bateti joc de banii statului roman si de cetatenii tarii. Singura alinare a lor este un animalut si daca le este frica sa primeasca in casa recenzorii (alaturi de copii sunt cei mai vulnerabili) le mai dati si amenda?
Ce capete goale pot nascoci o asa grozavie? Obligi batranul ala care abia isi taraie picioarele sa declare decesul animalutului? Ca ii dai amenda? Mi se face rau de atata lipsa de empatie.
Intri in casele oamenilor sa-i cauti de animale de companie sa le numeri? Dar recensamant pentru purici, tzantari si paduchi cand faceti?
Cand mergem in tramvaie ce ating in interior si 40 de grade celsius noi cui dam amenda? Cand ne rupem picioarele in gropile din asfalt cui cerem despaguri si cui dam amenda?
CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale
ARTICOLUL 26
Viaţa intimă, familială şi privată
(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.

Cum respectati voi viata privata, spatiul privat al cetatenilor din Bucuresti trimitand necunoscuti in casele oamenilor si le mai dati si amenda daca nu permit accesul sau nu doresc sa declare animalutul?
Liviu Avram 2019-07-31 11:31:44
ar fi o solutie coerenta pentru a Evita ca proprietarii de animale sa lase pe strada puii nou nascuti ai animalelor de companie
Ionita Alina 2019-08-01 08:55:48
Sustin acest proiect,deoarece,nu mai vreau sa stiu de animale abandonate. In felul acesta,va exista o evidenta clara. Acest recensamant trebuie efectuat in special in zonele de curti,de acolo e nr mare de animale abandonate sau lasate libere pe strada,nehranite,etc. E important ca fiecare detinator de caine,pisica sa isi fi sterilizat animalul si in felul acesta sa nu mai sufere inutil,alte suflete.
Un bucurestean ingrijorat 2019-08-01 13:15:50
Nu se va rezolva nimic astfel cu abandonarea animalelor. Pur si simplu nu se declara fatarea si puii se duc pe camp. Tot vor exista annimale abandonate. Este foarte simplu sa se eludeze o astfel de hotarare care are multe scapari. Mai bune ar fi campaniile de constientizare si recompense pentru cei care duc la adapost puii fatati pe care nu ii vor.
Bubico 2019-08-01 14:37:42
Absolut de acord, sa intram si noi in Europa macar in ce priveste animalele de companie, nu veti vedea in nici o tara civilizata cum coboara cineva zilnic din bloc si hraneste o ciurda de caini sau pisici, care isi fac nevoile peste tot si imprastie mancarea. Sau si mai grav, arunca de la geam mancarea , care se imprastie peste tot,inclusiv pe masinile vecinilor. Totusi un amendament: sa se faca publice listele , ca sa pot si eu verifica daca vecinul si-a declarat catelul care ma latra zi si noapte si nu l-a dus la tara pe perioada recensamantului.
Un bucurestean ingrijorat 2019-08-01 15:46:39
Ha,ha,ha! In tarile civilizate nu exista caini si pisici pe strazi pentru ca are grija primaria sa nu existe. Exista adaposturi bine puse la punct si asociatii care se ocupa. Recensamantul animalelor de companie nu va putea numara animalele fara stapan. As fi curioasa sa-i vad pe sub masini dupa pisici. Cel mai bine sa facem liste publice si cu ce are omul in casa sa stie, dom'le toti vecinii. Sa poata verifica de ce face aspiratorul zgomot sau daca are masina de spalat ce depaseste 70 de decibeli.
RODICA REMMER 2019-08-01 16:17:27
Nu am auzit ca Primaria Capitalei sa verifice adaposturile ptr animale, nu am vazut vreun proprietar de caine sa fie amendat de politia locala(aflata in subordinea Primariei) ptr ca nu strange fecalele acestuia,nu am vazut sa fie atentionati sau amendati cei care aduna fier vechi cu carutele si ai caror cvai(majoritatea rau tratati de catre stapani)lasa pe asfalt o mare de balega....Sincer,nu neaparat ''tara arde si baba se piaptana'' dar chiar nu mai sant legi existente si neaplicate(politistii locali au oricum alte treburi,mult mai importante decat aplicarea legii!!!!)Ia te uita ce facem cu taierea arborilor seculari din Parcul Cismigiu...E ADEVARAT SAU NU,DOAMNA FIREA???Ia te uita cum isi bate joc domn primar cel MUT,de locuitorii din sectorul 6(MIZERIA,GUNOAIELE CARE TRONEAZA,TANTARII,SOBOLANIIetc,etc...)Ne miscam si noi in folosul cetatenilor,domni si doamne primari???nu de alta,dar mai avem putin si vreti sa fiti realesi...pe ce criterii,ca dezinteresul,spagile si bataie de joc nu mai amuza pe nimeni!!!
Radu Luminita 2019-08-01 16:47:12
Sa cheltuim banii (daca avem atat de multi!) pentru rezolvarea problemelor de importanta majora pentru Bucuresti. Daca vrem sa schimbam ceva , hai sa facem adaposturi, hai sa invatam copii sa iubeasca si sa ingrijeasca animalele, hai sa facem o campanie "fiecare scoala are un caine in grija" , asa puteam sa gasim un adapost cainilor fara stapan , nu sa-i vanam cu ura pe strazi si sa i omaram fara mila. Acesta e adevarul masinilor fantoma ASPA si oamenilor care lucreaza pe aceste masini. Nu vreau sa vad in casa mea acesti oameni. Am fost intr-un adpost si m-am ingrozit . Hai sa dam Bucurestiului o alta fata , cu scoli in care sa ti fie drag sa intri, cu spitale igenizate si dotate , cu solutii pentru locurile de parcare de resedinta, cu mai putina birocratie in sistemul fiscal, cu mai multa siguranta pe strazi...... Nu e momentul unei astfel de propuneri, prost gandita.
Eftimie 2019-08-06 09:57:33
Foarte bine, astfel poate vor fi si responsabilizati stapanii de animale. Macar puțin
catalin 2019-08-06 17:33:06
exista deja RECS (Registrul de Evidenta al Cainilor cu Stapan)
https://recs.rompetid.ro/recs/
https://rompetid.ro/registrul-de-evidenta-al-cainilor-cu-stapan/
care este controlat de ANSVA (Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara)
raducelrau 2019-08-14 13:56:39
1)ar trebui definit mai clar ce inseamna animal.
conf dex :animál, ~ă [At: POLIZU / Pl: ~e sn, a, -i a / E: fr animal, lat animalis] 1 sn Ființă mono- sau pluricelulară, înzestrată cu facultatea de a simți și a se mișca.

2) ar trebui sa se specifice si pentru autoritati cum se procedeaza : caini si cai jandarmerie, soareci si sobolani albi Universitatea Carol Davila; eventual amenzile ptr pers juridice sa fie mai mari

3) ptr cainii utilitari ptr nevazatori poate ar trebui sa nu ii puneti pe drumuri si sa se poata solicita telefonic prezenta unui recenzor.

4)cum stabiliti data decesului ca sa stabiliti daca se poate amenda sau nu persoana respectiva mai ales in cazul in care este ingropat pe o proprietate privata?

5)Art 10 (pct 4) achitarea la 15 zile recomand marirea termenului la 30 zile ca sa intre macar o pensie/salariu.