Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal PUZ - CALEA ȘERBAN VODĂ NR. 206; NR. 208; NR. 210-218, SECTOR 4, BUCUREȘTI
Comentarii
Locatar Str. Vuetului 2019-02-28 12:07:37
Buna ziua,

Sunt unul dintre viitorii vecini ai zonei unde se planifica acest PUZ si as avea aceste observatii si propuneri:
1) Regimul maxim de inaltime de 3S+P+8E+Eteh este in continuare mult prea mare avand in vedere ca potentialele cladiri ar fi de 3 ori mai inalte decat oricare din cladirile din intreg cartierul. Efectul va fi privarea de lumina pentru toti locatarii din str. Vuetului si str. Ion Puscariu, urmand sa fim in umbra cladirilor nou aprobate.

2) Puteti clarifica in ce masura se va respecta limita legala de distanta fata de vecinatati, care din cate cunosc este de minim jumatate din inaltimea cladirii noi?

3) In schema din documentatie ar parea ca o anumita alee/straduta ar cobora de pe deal spre Str. Vuetului. Str. Vuetului este foarte ingusta, deja aglomerata cu masini parcate, si terenul este in panta, un unghi foarte dificil. Nu consider ca se poate face o legatura sustenabila cu Str Vuetului, ar face foarte dificil accesul pentru toti locatarii zonei. Puteti clarifica planurile aici?

4) Cate locuri de parcare vor fi impuse de lege a fi construite, in conditiile aglomerarii propuse prin documentatie?

5) Nu imi dau seama daca are legatura cu PUZ-ul, dar puteti clarifica va rog ce se va intampla cu toti arborii de pe aceasta suprafata? Vorbim de cateva sute de arbori care deja creaza un anumit fond verde in cartier, taierea lor am vazut a inceput deja de catre proprietari. In ce masura este autorizata aceasta taiere si ce va face proprietarul pentru a inlocui fondul verde eliminat?

Multumesc!
Vecinul 2019-02-28 12:28:46
Pe langa faptul ca acest proiect este mult prea inalt decat orice are in jur si va umbri complet casele alaturate, chiar si liceul Ghe. Sincai, s-a defrisat toata zona si arata oribil. O oaza de verdeata aveam aici si si aceea a fost distrusa.
Sa nu mai mentionez de aglomeratia si masinile ce vor fi parcate avand in vedere ca se vrea a fi o constructui atat de mare.
Cine a autorizat distrugerea acestui spatiu verde in favoarea unor betoane???
Dragos 2019-03-01 11:24:44
Buna ziua,

Doamne fereste in ce hal de oras am ajuns sa locuim !! Cum este posibil sa distrugeti tot acel spatiu verde amenajat si deja existent , pentru a se construi cladiri de birouri ? Cineva nu se gandeste si la sanatatea noastra , ca o sa ajungem sa nu mai putem respira in acest oras , dar o sa avem cladiri de birouri ?? Proprietarul cand a cumparat terenul stia ca pe teren este spatiu verde amenjat , deci nu este o scuza ca nu stia ce teren cumpara , acolo trebuie sa aibe restrictie de a construit pe un spatiu verde amenajat !! Rog oprirea acestui proiect !
Nicoleta 2019-03-01 11:31:13
Buna ziua,

Nu sunt de acord cu distrugerea spatiul verde care exista pe acest teren , in favoarea unor cladiri de birouri . Cine a putut aproba astfel de proiect distrugand spatiul verde ? Nu mai avem autoritati care se respecte legea in aceasta tara ? Bucurestiul este sub infrigement domnule arhitect sef Stefan Dumitrascu , de ce puteti aproba astfel de cladiri pe un spatiu verde amenajat existent ? Rog anularea acestui PUZ !!
Bogdan 2019-03-01 12:12:51
Buna ziua,

Prin acest puz , ce se urmareste de fapt ? constructii imobiliare pe spatii verzi ? in zona este liceul Gheorghe Sincai , alte cladiri de birouri nu vad si prin acest puz s-ar strica bineinteles si specificul acelei zone .
Chiar trebuie sa transformam orasul in cladiri de birouri , nu mai protejam si noi deloc anumite zone , sa le lasam sa respire , trebuie sufocate cu aceste constructii ?

NU SUNT DE ACORD CU ACEST PUZ.
Diana Fartadi 2019-03-01 13:14:10
Buna ziua ,nu sunt de acord cu acest puz , pentru ca se doreste distrugerea spatiului verde aferent terenului , pentru o constructie imobiliara care va sufoca zona si asa aglomerata!
Stanciu Radu 2019-03-01 19:12:28
Înălțimea de 8 etaje pe Dealul Filaret este enormă, nu se integrează nimic din spațiul verde existent, nu se integrează în nici un fel clădirile de patrimoniu deja existente. Nu se ține cont de traficul deja sufocat de pe Calea Șerban Vodă. Nu sunt de acord cu acest PUZ și cer respingerea lui.
Stan Adrian 2019-03-02 09:31:37
Buna ziua, locuiesc in proximitatea acestui nou proiect si consider ca este total deplasat sa se ia macar in considerare ridicarea unui imobil P+8.

Lasand deoparte spatiul verde deja distrus prin saparea fundatiei, desi inteleg ca proiectul inca nu a fost aprobat, avem o zona ultra aglomerata, un P+8 ar sufoca complet strazile adiacente.

Mai mult de atat, avem vis-a-vis de santier liceul Sincai, monument istoric, si la 100 de m peste bulevard, intrarea principala in parcul Tineretului, cum poate fi aprobat vreodata un asemenea proiect?!