Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) SECTOR 3, BUCURESTI
Comentarii
Adrian 2018-08-30 21:21:41
(Off-topic) Am văzut întâmplător agățată de gardul parcului D. Taberei o plăcuță pe care scria ceva despre PUZ sector 6 fără vreo adresă de internet unde ar fi documentația. Dincolo de faptul că nu se pun plăcuțe pe garduri, ci documentație pe siturile primarie6.ro, PMB.ro, cel puțin, unde e documentația? Plus hg(dacă există) de retrasare a granițelor între sectoare
octav 2018-09-26 20:39:07
Nu sunt de acord cu schimbarea destinatiei. Primaria sa incerce a cumpara acest teren, extinzand Parcul IOR, intrucat adesea este foarte aglomerat. Eventual sa faca un Aqua parc, sigur ar avea succes. Parcul deserveste mari aglomerari urbane, cartier Titan, Salajan, Bd Basarabia etc. Abia se mai poate merge cu bicicleta de exemplu la sfarsit de saptamana, din cauza aglomeratiei.
Statie Constanța 2018-09-26 12:37:53
Avem nevoie de spatii verzi.Nu vrem construcții în parc.Primarul Negoiță a promis că nu se va construi în parc.De ce nu se respectă acest lucru?
Stefan 2018-09-24 13:23:22
Incercarea de a schimba destinatia unui segment urias din parcul IOR este una profund urata de catre cetateni. Primaria trebuie sa se ocupe de interesele cetatenilor, nu de cele ale unor dezvoltatori imobiliari. Lasati parcul asa cum este!
Florin 2018-09-22 23:50:04
Vad ca e strecurata si o bucată maricică din Parcul IOR, ar fi o nenorocire să fie transformat în proiect imobilar. Și-așa e limitat spațiul verde în sector, nu este oportun să mai tăiați din el.
Cornel 2018-09-22 21:23:56
Va rog sa pastrati acest loc (sa-l cumparati daca nu e al statului) si sa-l transformati in parc.
radu popovici 2018-09-21 16:58:51
Avem nevoie de spatii verzi nu de betoanele mafiei imobiliare. Destul s-au transformat spatiile verzi in parcari. Nu mai incapem de malluri in oras. Construirea pe spatiile verzi trebuie sa se opreasca.
Lucian-Robert Negut 2018-09-18 15:23:31
Ce am de spus foarte clar e ca spatiul verde trebuie sa creasca, deci clar orice zona care este in prezent in practica, indiferent de situatia din acte, spatiu verde, chiar si degradat, nu poate deveni altceva decat tot strict spatiu verde. Parcuri, gradini ale blocurilor, aliniamente stradale, orice fel de spatiu verde trebuie sa nu fie afectat negativ, ci dimpotriva.
Iar aceste spatii verzi trebuie sa fie cat mai naturale. Curate si sigure dar, eventual dupa niste plantari initiale care sa urmeze recomandarile unor experti pentru a avea un rezultat cat mai apropiat de peisajul natural, sa fie lasate sa se dezvolte cu un minim de interventii, doar cele strict necesare si care sa nu afecteze negativ acea dezvoltare naturala, sa nu mai duca la aceasta constrangere, control, urbanizare a naturii...

In plus, planul de dezvoltare are un impact semnificativ si in metodele de transport pe care le incurajeaza sau descurajeaza, si din acest punct de vedere ma intereseaza felul in care incurajeaza mersul pe jos, apoi bicicleta sau alte mijloace similare de transport individual nemotorizate sau cel mult cu motor electric, apoi transportul in comun preferabil electric, in aceasta ordine, si descurajeaza folosirea automobilului personal.
George Vasiliu 2018-09-18 13:47:34
Atât spiritul, cât și modul în care acest PUZ Coordonator a fost redactat arată lipsa de viziune pe care o aveți. Pe lângă inexistența avizului la cultură și mediu, nu este propus nimic nou. Doar o extindere copy-paste în zone unde infrastructura nu are șanse să susțină densitatea populației propusă. Blocuri de 14 etaje printre alei. Spații verzi? Zone de recreere? Nu faceți decât să copiați modelul de urbanism din anii 70 și să creați o periferie uriașă cu risc mare de a se transforma în ghetto. Este nevoie de o dezbatere REALĂ pe acest subiect, cu cetățenii. Ați făcut un sondaj sau ați presupus că ”știți mai bine”?
Denisa Neagu 2018-09-17 19:27:24
Am observat ca doriți sa schimbați destinația din spațiu verde pentru o bucata din IOR. Sper sa fie doar o greșeală acest lucru, cetățenii nu vor aproba niciodată asa ceva. Buc este pe primul loc la poluare și spațiu verde/cap de locuitor (am citit raportul și am observat ca podurile și cimitirele sunt încadrate la spatii verzi, deci în realitate e mult mai puțin). Așadar, lăsați construcțiile în parcuri și betonarea curților blocurilor, prioritatea ar fi mărirea spatiilor verzi și reducerea nr masini
Octavian Negrescu 2018-09-17 19:12:14
Va rugam sa schimbati de urgenta PUZ-ul din Sector 3 astfel incat zonele verzi sa nu fie afectate si/sau desfiintate. Orasul acesta are nevoie de spatii verzi, chiar mai multe decat sunt acum. Va rog sa va ganditi si la generatiile viitoare care au nevoie de aer curat si sanatate, nu doar de betoane si sticla ! Parcul IOR deja a fost mutilat de constructia unui mall, nu trebuie sa mai permitem asemenea orori ! Nu intrati in istorie ca cei care au distrus iremediabil orasul !
Florin 2018-09-17 19:02:17
Se pregateste terenul pentru un nou mall in sector? Sper ca nu!

Ce ar fi sa rascumparati terenul (binenteles nu la pretul platit pe mp la Parcul Verdi) si sa extindeti parcul!
Catalin 2018-09-16 19:53:08
Referitor la proiectul PUZ sector 3, in dezbatere, proiectul afisat in pdf permite vizionarea doar a primelor 8 pagini. De ce este schimbat formatul pentru celelalte 200 si...?
Roxana Wring 2018-09-16 17:41:48
Consultarea publicului a fost deficitara. 1. Plansele nu s-au deschis pina la jumatatea perioadei de consultare. 2. Lipseste avizul MCIN 3. Proiectul nu are aviz de mediu. Dezbaterea la Agentia de mediu va avea loc pe 1.10.2018.