Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) PUZ- STR. PISCULUI NR. 14 - SECTOR 4
Comentarii
Matei Tugui 2018-08-06 17:53:35
Cati copaci vor fi taiati pentru aceasta cladire de 943mp si lucrarile de construire?

Cum a ajuns un teren proprietate privata in mijlocul parcului? Ar trebui rascumparat si schimbat in proprietate publica, pentru a ramane parc.
Daniel Ungureanu 2018-08-07 18:47:09
Acel colt din parc e un loc de liniste, odihna si recreere. Consider total inoportuna schimbarea tipului de constructie din cea de acum (casa de locuit intr-un stil arhitectural frumos) in cea de institutie culturala. Prin aceasta schimbare se pot masca tot felul de activitati ce contravin actualei destinatii a zonei de parc.
Florin Radoi 2018-08-08 15:57:45
In nici un caz ! Cladirea trebuie reabilitata si valorificata cultural incarcatura istorica si arhitectura deosebita !
Constantin Dumitrică 2018-08-08 16:04:40
Nu doresc demolarea conacului de pe suprafaţa terenului şi nici defrişarea copacilor! Cel mai potrivit ar fi să fie răscumpărat locul și schimbat în proprietate publică, pentru a rămâne parc, iar imobilul ar putea fi renovat și transformat într-o bibliotecă publică, dacă într-adevăr asta se dorește.
paul 2018-08-08 16:08:46
Consider ca acel parc trebuie sa ramana spatiu verde. De mult timp era nefolosit si chiar in paragina. Ideal ar fi sa se restaureze casa si sa se faca un loc cultural iar restul locului sa fie amenajat parc la fel ca si locurile din jur.
AdrianS 2018-08-08 16:13:44
In conditiile in care Primaria a preluat direct multe activitati concesionate in trecut de catre firme private (ex. ridicarea gunoiului, mobilier stradal) gasesc oportun ca tot Primaria ar trebui sa se ocupe de acest pavilion cultural care ar trebui sa fie public si nu administrat de un investitor privat care poate sa-i dea o cu totul alta destinatie.
Andrei Pandelescu 2018-08-08 16:19:29
Cum ar fi sa se faca o rascumparare si bucata respectiva de parc sa revina in uzul publicului, cu cladirea renovata si transformata intr-un muzeu al cartierului berceni, de exemplu.
Bogdan Cretu 2018-08-08 16:20:41
Ma opun acestui proiect conacul era monument istoric si nu ar trebui demolat, iar terenul este încadrat cu funcțiunea de V1a parc și ar trebui să nu i se poată schimba destinația.
lazar liliana 2018-08-08 16:47:31
am convingerea ca din toate activitatile propuse prin PUZ, va fi aleasa cea de comert si alimentatie publica! va fi inca o carciuma in parc! din pacate!
Madalina Cernat 2018-08-08 16:53:28
Buna ziua. Nu dorim niciun "pavilion cultural" in parc. Avem destule constructii. Ce inseamna "pavilion cultural" in primul rand? Cine imi garanteaza ca acolo nu se va face discoteca unde va bubui muzica pana la 4 dimineata? Va rugam nu mai distrugeti parcurile!
Octavian Negrescu 2018-08-08 17:00:19
Nu mai distrugeti parcurile ! Ne ajunge ! Nu va mai bateti joc de viitorul copiilor nostri !
Radu Tania 2018-08-08 17:13:21
Nu mai terminati cu retrocedarile pe spatii verzi? Puneti o data limită pt aceste retrocedari ilegale! Terminam tara asta de spatiu verde? Ce mai respiram? Si monumentele istorice nu mai ne reprezinta neamul romanesc? Opriti va!!!!
Ion Ghimbovschi 2018-08-08 18:00:36
Este total inoportun sa mai avem inca un centru de agrement in acel parc si asa supra aglomerat cu tot felul caruseluri, gogoserii etc. Acea viluta era inainte de incediu o oaza de liniste si contemplare a frumosului din istoria Bucurestiului. Ar fi ideal ca acea cladire sa fie restaurata (macar de pastrat fatada), iar restul terenului sa fie achizitionat de primarie (in locul bordurilor, blocurilor de marmora si a multor altor lucrari inutile).

Sa fie loc verde in care sa poti agata un hamac si sa te joci cu copii la umbra arborilor. Si asa s-au tot bagat betoane aiurea pe putinul spatiu verde ramas.
Alexandra Gavrila 2018-08-08 18:17:52
Păstrați clădirea istorica și terenul! Nu mai retrocedati terenuri în oraș! Avem nevoie de spatii verzi, pentru sănătate și recreere, nu de cluburi, piscine și biblioteci-ceainarii care vând biscuiți și umbrele! Datoria primăriei este sa răscumpere aceste terenuri și sa le păstreze ca parcuri și spatii verzi!
Iancu Elena 2018-08-08 18:18:56
Cum a fost declasat un monument istoric?Cladirea si terenul trebuie pastrate.Atata timp cat terenul este in V1a,trebuie respectata legea 195/2005 privind protectia mediului care spune ca se interzice schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism,reducerea suprafetelor acestora si stramutarea lor este interzisa indiferent de regimul juridic al acestora!RESPECTATI LEGEA!!!
Mihai 2018-08-08 18:45:02
Buna ziua, idee cu crearea unui loc de bibloteca si cafenea, dupa parerea mea ar fi ideala, ceva, mese hamace si fotoli din puf asezate sub copaci pe o peluza verde bine intretinuta unde sa te poti relaxa citind si savurand o cafea, un loc minunat cred k ar fi..
Mihai 2018-08-08 21:51:13
Dărâmăm singura cladire mai veche decât parcul, în loc s-o facem muzeu al cartierului vechi (un exemplu), ca să avem încă un cort de nunți, eventual cu piscină să meargă treaba și ziua.
Gelu Ghita 2018-08-08 22:00:32
Ar trebui rascumparat terenul si rextins parcul cu el. Iar cladirea reconstruita si renovata eventual daca este posibil reclasata ca monument. Ar putea avea funtie de biblioteca publica sau o destinatie culturala asemanatoare: poate chiar si gradinita sau spatiu expozitional fara a mari suprafata construita. Acea cladire a fost intentionat degradata se pare pentru a fi declasata si a putea fi demolata. Deasemenea primaria capitalei ca si cea de sector ar trebui nu doar sa rascumepere toate zonele verzi care au fost retrocedate ci ar trebui sa cumpere si alte terenuri de pe piata care pot fi amenajate ca parcuri si spatii verzi care au avut de suferit grav in ultimii ani. Avand in vedere ce bugete considerabile au si pe care la cheltuie schimband aceleasi borduri si reasfaltand aceleasi locuri sau facand pomeni electorale cu vouchere si vacante ar putea face macar cate un parc considerabil nou in fiecare sector macar.
Val Sta 2018-08-08 23:30:47
Cladirea arata mult mai rau in realitate. A fost incendiata si s-a prabusit o jumatate din ea. Ar fi frumos sa fie renovata si transformata in muzeu al epocii interbelice, unde parintii pot merge cu copii. Ceva diferit fata de masinute si jocuri mecanice.
Barzea Georgiana 2018-08-09 09:56:50
Ma opun acestui proiect. Acel conac ar trebui sa fie clasat ca monument istoric, reabilitat.
FLORENTA 2018-08-09 10:19:39
Sunt pensionara, am muncit 33 de ani, am facut munca voluntara in Parcul Tineretului pe toata perioada liceului plantand pomi, plantand trandafiri, facand curatenie in perimetrul foatului "Cocioc" prin eliminarea tufisurilor salbatice si ma intreb : Ce a putut face cel care a cumparat asemenea constructie intr-o zona principala a Parcului Tineretului (ca si ceilalti, de altfel, care si-au insusit spatiile verzi ale parcului !!!) astfel incat o primarie de capitala europeana sa accepte ocuparea acestor zone verzi ? Noi, prin pensiile de mizerie, nu speciale, platim salariile celor care au obligatia sa pastreze patrimoniul acestui oras si ei ne fura, ne mint, fac lucrari de mantuiala, risipesc banii publici fara nicio raspundere...., etc. si nimeni din cei care sunt la "butoanele" administrarii nu sunt in stare sa stopeze o data aceste demersuri rusinoase pentru intreaga natie ! PMB, sa va fie rusine ca proiectele voastre ne arata cat de conrupti sunteti ! Privesc, la 50 m de blocul in care locuiesc, cum se inalta un bloc pe sptiul verde unde ne-am crescut copiii, 4 + 2 etaje - se spune !!! si-mi vine sa plang la ce dezastru recurge o institutie pe care o platim ca sa ne administreze banii ce revin din impozite ! Va mai reveniti din mocirla?
Manuela Nastasiuc 2018-08-09 22:25:08
Eu doresc să refacă acea clădire după planul inițial, să i se pună o plăcuță comemorativă, pe care să fie trecut numele celui care a construit-o și destinatia pe care a primit-o ulterior: aceea de bibliotecă, indiferent de destinația pe care ar primi-o. Altfel, ar părea o "combinatie" A primarului cu noii proprietari.
Nastasiuc Antonia 2018-08-09 22:35:08
Am asistat, fara sa imi doresc, la degradarea treptata a acestui imobil superb. Avand in vedere ca s-a ajuns la declasarea sa ca monument istoric si acum se pune chiar problema demolarii, incep sa cred ca incendiile succesive nu au fost tocmai intamplatoare si dincolo de vointa omeneasca. Haideti sa (mai) pastram ceva din Bucurestiul vechi si sa o refacem raportandu-ne la planurile initiale. Daca rascolim putin prin arhive, sigur le gasim. Cu o floare nu se face primavara, insa cred ca daca o vom tine tot asa, vom ajunge sa ne ingropam tot trecutul sub corturi de nunta si alte tiribombe.
P.s. Pentru Hanul Gabroveni s-au putut lua masuri, in conditiile in care se afla intr-un stadiu similar de degradare. Astazi se tin acolo numeroase evenimente culturale. Exemplul exista, vointa sa fie...
Cristi 2018-08-10 01:08:05
Nu susțin acest proiect!
Babalau Hermina 2018-08-10 09:00:46
Ma opun acestui "proiect". De fapt este tot o afacere murdara,din care vor avea de profitat doar cei care trebuie. In curand,copiii vor iesi in parc,la baruri,nu la joaca.
Gratzia Ioniță 2018-08-10 12:07:23
Cred că suntem singurul popor care deși se lauda cu istoria lui, cum am rezistat noi cu conștiința de neam nealterata, mai dornic să-și dărâme tot patrimoniul, baza, rămășițele acestei istorii. Nu am nicio încredere ca acest dezvoltator imobiliar va păstra clădirea, asa ca îmi voi exprima aici dorința de a fi renovata și păstrată. E o bijuterie din alte vremuri.
Andrei Călinoaia 2018-08-10 14:53:00
Odată ce monumentele istorice sunt distruse, nu mai există niciun mod de a le recupera. Această clădire face parte din identitatea noastră, da individualitate și specificate Bucureștiului, care altfel nu face decât sa se degradeze arhitectural și să își piardă farmecul estetic. Dacă există chiar și un risc infim ca prin acest proiect sa se ajungă la dărâmarea imobilului, este mult mai bine să fie schimbat.
Mihai 2018-08-10 15:01:24
Nu isi doreste nimeni acest proiect, sunt destule constructii ilegale in parc, va veni vremea cand vor plati cei corupti
cristina 2018-08-10 17:56:55
Primaria a demonstrat ca are bani pentru tot felul de proiecte indoielnice, ar fi cazul sa isi mai indrepte marinimia si spre patrimoniul arhitectural. Acest imobil merita reclasat monument si restaurat.
Dima Eduard 2018-08-12 20:15:38
Ma opun acestui proiect!
Alex. Laibar 2018-08-12 22:33:55
Negativ. PMB sa rascumpere proprietatea si s-o adauge parcului.
Gabriel Gradinariu 2018-08-14 14:37:11
Ma opun acestui proiect. Cladirea trebuie reclasificata monument istoric, iar dupa reabilitare sa i se dea destinatia initiala: biblioteca publica!
Roxana Pintelie 2018-08-17 20:37:50
Ma opun cu vehementa acestui propiect ! In nici un caz ! Cladirea trebuie clasata iarasi ca monument istoric, trebuie reabilitata si valorificata cultural ! Nu sa apara iarasi cine stie ce micsunesti...
arh. David Stancu 2018-08-23 22:05:57
In actualul PUZ nu am regasit nimic in legatura cu constructia existenta. Din planul PUZ-ului constructia existenta cade in afara zonei construibile stabilite prin PUZ deci pare ca s-a decis demolarea ei. Aceasta cladire trebuie restaurata, si, daca este nevoie poate fi extinsa numai prin concurs de arhitectura public tocmai pentru ca se afla intr-un parc/spatiu public si personal nu doresc repetarea catastrofelor dinspre intrarea de sud a parcului. Functiunea de pavilion cultural se incadreaza in zona si poate fi un adaos de valoare in parc.

Doru 2018-08-24 09:04:14
Ma opun demolarii acestei cladiri. Stau in zona si stiu istoria locului. Cum PMB a donat zeci de milioane de Lei pentru o catedrala pe care nimeni nu a cerut-o si PS4 baga bani in lucrari inutile... Cred ca se poate reabilita aceasta frumoasa cladire si sa i se dea o destinatie de utilitate pulblica. E usor de demolat, dar asa ne pierdem incet dar sigur istoria.
N.Gavrilescu 2018-08-30 09:08:03
Trec pe langa acest conac vechi in fiecare sambata si duminica cu bicicleta. Nu mi se pare normal ca primaria sa demoleze constructia pentru a face cine stie ce constructie urata si imensa. Fiind monument istoric, trebuie cautate planurile vechi ale conacului si reconstruit in totalitate dupa ele. Costa mai putin decat consolidarea lui. Destinatia lui poate fi : biblioteca in aer liber, cafenea & biblioteca, etc. Pe terenul de langa conac se pot amenaja locuri pentru citit, o mica scena pentru diferite evenimente culturale pentru copii. Spatiu verde amenajat in asa fel incat sa fie o continuitate a restului zonei din parc. Se poate da tema pentru studentii de la arhitectura ca sa iasa ceva frumos. Ca o mentiune nu trebuie facuta nici o parcare, nici un acces auto in acea zona, se merge pe jos. Terenul trebuie sa apartina parcului ca proprietate publica.
aurelia 2018-09-05 09:11:54
Ma opun acestui proiect. Pastrati Parcul Tineretului fara betoane. Rascumparati toate terenurile retrocedate ilegal in parc (inclusiv in fostul parc Vacaresti). Daca mai taiati multi copaci o sa murim axfisiati in acest oras murdar si poluat