Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Oportunitate privind modalitatea de delegare a gestiunii Serviciului de managemental traficului in municipiul Bucuresti si a Caietului de Sarcini al serviciului public de administrare a domeniului public si privat pentru asigurarea Managementului Traficului in municipiul Bucuresti
Comentarii
ASOCIATIA CIVICUS ROMANIA 2018-01-11 17:31:05
Suntem impotriva adoptarii acestui asa-zis studiu. Justificarile incluse in studiu sunt puerile, iar delegarea activitatilor de management al traficului catre Compania Municipala de Management al Traficului SA nu este in niciun fel justificata.
Faptul ca aceasta entitate nu are nicio experienta in activitatea previzionata si nici personal calificat ar trebui sa fie mentionat in studiu. La fel si ce se intampla cu personalul din cadrul PG si Administratiei Strazilor care ar trebui disponibilizat in cazul in care ramane fara obiectul muncii (!!!). Modul de finantare a Companiei este invaluit in cel mai mare mister... La inceputul studiului se mentioneaza ca nu va fi platit de la Primarie, dar Compania va avea si profit (De unde?!). Care sunt costurile acestei aventuri? Comparativ cu costurile actuale ale activitatilor prevazute a fi externalizate cum arata graficul? Studiul nu raspunde in niciun fel. Se multumeste sa prezinte niste cifre ale autoturismelor inmatriculate care nu spun nimic in sine. Cresterea acestui numar este ridicola, iar important este cate dintre auto inmatriculate circula efectiv pe strazi. Studiul nu spune nimic despre asta. Nici despre faptul ca multe masini zac nefolosite pentru ca proprietarii nu au bani nici de benzina. Nu spune nici despre cate auto au fost radiate in perioadele prezentate. In concluzie studiul poate fi facut cu usurinta de un elev la pregatitoare... Cati bani a costat acest studiu? Poate ar trebui sa stim...
Asociatia Civicus Romania 2018-01-12 14:32:30
Proiectul trebuie respins intrucat Studiul de Oportunitate este realizat de o maniera superficiala, fara date reale si legate direct de obiectivul propus.
Delegarea unui serviciu atat de important nu se poate face catre o entitate care nu are niciun istoric si nicio experienta. Studiul nu precizeaza sumele care urmeaza a fi platite din bugetul primariei si nici de unde va realiza profit prestatorul. Nu se precizeaza ce vor face persoanele angajate in cadrul Primariei si Administratiei Strazilor care se ocupa in prezent de aspectele care vor fi delegate.