Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Studiului de Oportunitate privind modalitatea de gestiune a Serviciului de administrare si exploatare a parcarilor din municipiul Bucuresti si a Caietului de Sarcini al serviciului public de administrare a parcajelor apartinand domeniului public si privat al municipiului Bucuresti
Comentarii
Ivan Florin 2018-01-11 19:42:35
La caietul de sarcini, art.6 si urmatoarele-amenajarea, marcajele,parcarilor stradale,trebuie reglementate si efectuate de serviciile PMB. Solutionarea sesizarilor trebuie rezolvatede politia locala. Nu poti lasa in seama operatorului sa stabileasca dimensiunea parcarilor si nici marcarea acestora si montarea de indicatoare. Parcarile stradale infiintate ulterior trebuie date in gestiune cu anexa la contract. Autoritatea contractanta va stabili o suma forfetara pentru fiecare loc de parcare pe care operatorul il administreaza. Caietul de sarcini vehiculeaza diferite etape orare pentru taxare. Trebuie stabilit precis programul de taxare a parcarilor publice, acelas pe tot cuprinsul municipiului.
George Marcu 2018-01-13 22:40:02
Salut,
In Praga nu exista loc de parcare neplatit, indiferent de ora sau de zona. Este adevarat ca in centrul orasului este mai scump tariful dar cu cat te departezi de centru scade tariful. Ar fi bine sa fie mai multe sisteme de plata, abonamente, carduri, prin aplicatie, nu doar la parcatori.
Mihaela V 2018-01-15 20:19:04
Documentele trebuiesc revizuite. Imi argumentez opinia prin lipsa de corelare intre elemente fundamentale, un exemplu fiind orarul dupa care se face taxarea. In anumite prevederi se vorbeste despre un orar limitat, apoi in alte articole, despre alt orar de taxare. Sunt articole unde se vorbeste despre intervale orare cand nu se taxeaza deloc.
Orice serviciu public trebuie sa respecte un singur principiu si acela este: NON STOP IN SERVICIUL CETATEANULUI. Asta inseamna ca el trebuie sa fie disponibil 24h/24h, 7 zile din 7 si 365 de zile pe an.
Nu se vorbeste despre mijloacele moderne de taxare: sistem de parcare cu ajutorul aplicatiilor pentru telefoanele mobile, senzori, plata prin SMS, automate de plata (ex. automatele din Mall), etc. Nu se vorbeste despre taxarea diferentiata in functie de zone, asa cum este in orice oras civilizat din lume.