Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului-cadru, a Caietului de sarcini si a contractului de atribuire in gestiune delegata pentru organizarea si executarea serviciului public de transport local in regim de taxi si abrogarea HCGMB nr. 178/2008
Comentarii
Petre Marian 2017-12-20 21:33:29
Buna ziua!
Sunt un taximetrist pfa inca din 2008,cand activitatea de taximetrie era culmea,reglementata mai clar.In ultimi ani am avut o abundenta de interese personale, de ordonante,proiecte ale regimului de taximetre in detrimentul taximetristului si a clientului.
De aceea,cred ca este in intereseul tuturor pentru o clarificare clara a drepturilor si obligatiile taximetristului,cat si a clientului pentru a nu mai fi interpretata legea in avantajul anumitor grupuri de interese,si aici ma refer in primul rand, la taximetristii de Ilfov.
In speranta unui proiect cat mai bun si corect in beneficiul tuturor,va urez succes.
O zi buna!
Niculita catalin 2017-12-21 21:22:22
Buna ziua.
sunt taximetrist .
Cred in primul rand ca avem nevoie in primul rand de un tarif unic in bucuresti.Un tarif unic de zi; de noapte; de extraurban; de duminica si sarbatori legale plus o taxa fixa pentru aeroport. Puteti lua exemple de model tarifare din CAPITALELE DIN EUROPA CIVILIZAT...gen : Paris; Londra; Bruxelles; Madrid; Viena.
Printr-un tarif unic real concurenta va fi prin masini mai bune, un confort sporit, prin curatenie , calitatea soferilor...
Un tarif real rezova problemele..
Tariful sa fie calculat de primarie..
Dispeceratele nu trebuie sa aibe acest atribut...
Tănase aurel 2017-12-23 22:46:35
Buna ziua.
În primul rând țin sa va multumesc pentru ca doriti sa rezolvați o problemă uitată de alți primari si care ne afectează pe toți indiferent ca suntem soferi, pasageri sau angajatori dar va rog sa aveti in vedere următoarele puncte de vedere
1. Termenul de 03.01.2018 este mult prea scurt si perioada anului total nepotrivită pentru un dialog constructiv
2. Va rog sa faceti posibil luarea în calcul si a părerii șoferilor de taxi cei blamați de autorități de pasageri și de angajatori pentru ca ei stiu cu adevărat problemele si va pot oferi si solutii eficiente.
3. Va rog sa luati in calcul ca aceasta activitate ă fost efectiv condusă si reglementată doar de către angajatori prin diferite mijloace si metode nu tocmai ortodoxe si daca ne aflăm aici este din cauza lor pentru ca ei au avut controlul si au distrus tot ce insemna aceasta activitate .
4 . Dispeceratul primăriei, tarif unic calculat de ingineri auto nu de dispecerate si infiintarea unui departament de control special de taxi al primăriei va schimba in bine aceasta activitate .
Mulțumesc.
Viorel 2017-12-27 05:00:14
NU ÎNGROPAȚI TAXIMETRIA!
Eliminați obligativitatea dispeceratulului,faceți tarif unic pe Bucureşti şi stabiliti taxa pentru dispecerat. Nu ne vindeți la dispecerate la solicitarea cotar.10 zile de dezbatere pentru regulamentul 178 nu sunt suficiente pentru propunerile taximetriştilor. Dacă regulamentul trece în forma din data de 19-12-2017 taximetriştii vor fi sclavii dispeceratelor, iar municipalitatea nu are nimic bun de câştigat, ba din contra, clienții transportatorilor autorizați vor plati mai mult pt transportul cu taxiul. Vă reamintesc faptul ca dispeceratele cărora le dați putere deplina asupra taximetriştilor, sunt sub protecția cotar si fac parte din cartelul care a fost sanctionat în 2015 de Consiliul Concurentei. Taximetria a ajuns deplorabila din cauza mafiei dispeceratelor. Va rog sa sustineti părerea taximetriştilor care prestează serviciile, NU a mafiei dispeceratelor.
Cu respect, Corbu Viorel.
emilian 2017-12-27 21:40:28
TUPEU de primar iresponsabil...desi detine monopolul pe emiterea licentelor pentru taxi, acum isi doreste sa detina controlul total. Ce legatura are serviciul de dispecer si cel de taxi? Adica nu poti face taximetrie fara sa cotizezi la un dispecer ? Ce zice legea concurentei ? Mai putem vorbi de capitalism , piata libera?
Un proiect de 2 bani ...plin de interese ascunse, rusinos.
Cocheci Roberto Daniel 2017-12-27 22:42:30
Vă rugăm să prelungiţi termenul de dezbatere publică!!Nu este moral ca acum în prag de sărbători la cererea expresă a (cartelului din taximetrie..cotar) să faceți aceiași greșeală aruncând această breaslă pe mâna unor grupuri de interese!!Doamnă primar!!!Taximetriști fin bucurești își doresc dispeceratul primariei!!!Sau săturat sa cotizeze la niște SRL.uri făcute în apartamente de bloc!!!
george 2017-12-28 13:03:40

Va sugerez sa eliminati caracterul obligatoriu al dispecerizarii din cuprinsul legii taximetriei Eliminarea art 15 find optional si sanctiunile de la art 55.c punctu 3 art 15
MOTIVATIE
Astfel se elimina monopolu dispeceratelor care impun tarifu pe km
Modificarea art 14 stabilirea unei taxe trimestriala catre consiliul local motivatie sant firme care detin autorizati si le tin la sertar sau le inchiriaza cu 250 € pe luna. Elimina monopoluAm ramas dator la DITL si ANAF si acum platesc sumele restante cu dobanzi si penalizari.
La dispecerat nu pot ramane dator, ca-mi decolanteaza aia masina.
Asta ce inseamna? Ca SC DISPECERAT TAXI SRL are intaietate in fata statului roman vederea colectarii debitelor.
Nu este corect, nu mai vreau dispecerat taxi
Noi, taximetristii nu ne-am dus copii in vacanta in schimb le-am creat lor conditii sa-si ia jeep uri
Faceti-le va rog o lege separata de cea a taximetriei, daca tot sunt atat de importante aceste dispecerate taxi Pe toate canalele de comunicare din media aud ca ele sunt benefice consumatorului de servicii de taxi.
Cu toata sinceritatea va recomand, in cazul in care nu doriti sa ne descatusati de aceste costuri obligatorii, sa transferati responsabilitatea costurilor acestora in dreptul pasagerilor de taxi (din moment ce acest lucru este mai bun pentru client decat pentru taximetristi) Sa vedem atunci cine mai suna la dispeceratul taxi Eu tot in strada am sa fiu, adica acolo unde imi este indicat in Legea taximetriei, respective in statia de taxi amenajata si semnalizata corespunzator prin indicator.
Va rog din suflet, scoateti activitatea de dispecerat taxi din legea taximetriei. Mai mult rau a facut decat bine. Toate clonele si grefele sub siglele lor sunt identificate in trafic. Luati informatiile de la Biroul Tehnic al BPR si va veti convinge Legat de sanctionarea transportului ilicit, fara autorizatie, bravo, va felicit. Trebuia sa se intample si asta.⁠⁠⁠⁠

Multumesc!
George D.
siteavu florin 2017-12-28 13:17:02
buna ziua! acest proiect nu face decat sa ingradeasca si mai mult drepturile transportatorilor si sa dea si mai multa putere dispeceratelor!termenul de dezbatere este rusinos de scurt!sunt multe de spus ...timpul prea scurt...sa intelegem noi tranportatorii ca este 'cu dedicatie'???nu doresc monopol!doresc concurenta loiala in piata asa cum scrie in contractul de gestiune delegata!doresc sa va tineti de promisiunile facute in campania electorala! doresc transparenta decizionala
Gabi C 2017-12-28 14:00:09
Buna ziua ! Problema principala sunt acele taxiuri de IF asupra carora nu are nimeni nici un control si care nu se evidentiaza cu nimic in mod special fata de noi cei de B.
Petreascu Radu 2017-12-28 14:37:12
Buna ziua, va rugam sa luati in calcul dotarea taxiurilor cu tarif de noapte conform legii 38/2003. Referitor la exclusivitatea pe care doriti sa o oferiti dispeceratelor o consider abuziva si nu numai ca incalca legea nationala (38/2003) ci in practica se interzice comunicarea directa dintre executant (soferul de taxi) si beneficiarul serviciului (client). Modalitatea de calcul a tarifului trebuie clar adaptata la Ordinul ANRSC conform deciziei Consiliului Concurentei.
Petreascu Radu 2017-12-28 14:38:12
Buna ziua, va rugam sa luati in calcul dotarea taxiurilor cu tarif de noapte conform legii 38/2003. Referitor la exclusivitatea pe care doriti sa o oferiti dispeceratelor o consider abuziva si nu numai ca incalca legea nationala (38/2003) ci in practica se interzice comunicarea directa dintre executant (soferul de taxi) si beneficiarul serviciului (client). Modalitatea de calcul a tarifului trebuie clar adaptata la Ordinul ANRSC conform deciziei Consiliului Concurentei.
Matei Ilie Daniel 2017-12-28 15:07:14
Bună ziua.În primul rând vreau să vă întreb de ce lucrează in Bucuresti taxiurile autorizate in judetul Ilfov? Chiar nu le vede nimeni? Aveți interese ascunse in legatura cu aceste taxiuri autorizate in ilfov? Rezolvarea problemelor din taximetrie este urmatoarea: 1. Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poliția să poată să-și facă datoria,să-i poată amenda pe cei autorizati in alt județ si pe piratii .2.Creearea unui tarif European calculat in funcție de prețul comvustibilului (1/2 din valoare).Scoaterea dispecerizării obligatorie dupa urma carei s-au îmbogățit multi patroni de dispecerate(cartelul din taximetrie care a fost sanctionat in 2015 de consiliul concurentei),și care a distrus aceasta meserie cândva respectată.3.Amenajarea de noi stații tax semnalizate strident că cele existente sunt prea puține si mereu ocupate de masini private,ca sa nu ne mai amendeze locotenentii primariei.(politia locala).4.Reatribuirea Autorizațiilor taxi,pentru că majoritatea sunt atribuite dispeceratelor mari iar foarte multi taximetristi cum ar fi si cazul meu,vechi in aceasta meserie,platesc tribut lunar acestor dispecerate pentru a lucra sub aceste autorizatii
emise gratut de către PMB,iar multe dispecerate au foarte multe la sertar.5.Interzicerea de a se mai lucra cu autorizatii pe grefe care in baza de date a primariei apar Retrase prin dispozitie de primar chiar si din anul 2012,iar acestia lucreaza nestingheriti si nu platesc taxele catre stat.Doamnă primar acestea ar fi cateva din doleanțele taximetristilor care as fi bucuros sa le cititi si chiar sa le puneti in practica.
Daniel Răbîncă 2017-12-28 16:14:14
Bună ziua . La fel ca miile de colegi , doresc eliminarea obligativității dispeceranului , eliminarea celor două sintagme "permanent" și " în mod repetat " din legea 38/2003 pentru ca poliția și organele abilitate să își poată amenda pe cei care fac transport ilegal de persoane cât și pe cei care fac taxi în altă localitate decât cea în care sunt autorizați
Va rugam să țineți cont de solicitările noastre , a taximetriștilor și nu a grupurilor de interese care capuseaza aceasta activitate de mai bine de 10 ani ( dispecerate , cartele și alte organizatii parazite)
andrei 2017-12-28 22:13:14
pai si cu ride șeringul ce facem...ca practic de aici s.a pornit
Lazar george lucian 2017-12-28 22:36:17
Aceasta decizie..daca o pot numi asa este pe cat de ireaponsabila pe atat de nociva!
Aceste explicatii puerile din motivarea deciziilor nu tin nici la copii de 8 ani...
Doamna primar...va intreb cand o sa incepeti sa va interesati de cetatenii din acest oras si nu de cativa care vor inrobirea...acest hcg se poate denumi scalvie moderna!
Sa va fie rusine va asiguram noi ca nimeni nu e mai presus ca cetateanul!!
Si cetateanul nu agreeaza aceasta hotie!
Steliana 2017-12-29 01:15:11
Buna seara. Decizia dvs este catastrofală și ne da inapoi cu cel putin 10 ani. Inteleg ca apărati diferite persoane si interese, dar interesul cetățeanului de rând cand il veti apăra?
Sistemul existent era prea facil si la indemana tuturor ? V-ati gandit sa ma complicati lucrurile puțin așa doar pentru ca sta in puterea voastra. O solutie viabila gasiti pentru fluidizarea traficului? Poate daca mai dati câteva milioane de € la.catedrala mânuirii neamului o sa va lumineze mintea macar cat sa mai semnati următorul cec în direcția aia!
Constantin 2017-12-29 03:02:54
Aplicatiile de comenzi online trebuiesc reglementate astfel incat activitatea lor sa fie in cadrul legii. Prin interzicerea celor mai populare aplicatii "oficiale" cat si de ride-sharing nu vor avea castig de cauza nici clientii nici taximetristii, ci doar dispeceratele de taxi.

Urmaresc cu pofta discutiile taximetristilor din social media si parerea a 99% dintre ei e ca in continuare tariful prea mic este problema, desi recent s-a modificat. Majoritatea viseaza sa se imbogateasca din taximetrie si fac analogii ireale cu alte capitale europene unde sunt preturi mult mai mari insa si salariile cetatenilor sunt pe masura. Pentru o meserie care nu-ti cere nici un fel de studiu, ei ar vrea sa castige cat un inginer, doctor, etc. Ar trebui facute controale amanuntite in randul lor, de aici a si plecat reorientarea oamenilor catre serviciile de ride-sharing, pentru ca acolo se fac verificari in randul soferilor si se asigura o conduita civilizata. Taximetristii "legali" din Bucuresti pe de alta parte viseaza doar la curse de 100 RON, tips generos, sa-si faca vile si case din banii de taxi. Parerea lor despre noi, clientii, este ca suntem sclavii lor. Se fac preturi peste preturi, refuza curse, se uita urat la tine daca le dai 1 leu peste pretul din aparat de parca tips-ul este ceva obligatoriu. Ei nu vor sa se schimbe, vor doar bani mai multi pe aceleasi conditii. Degeaba veti vedea in comentariile de aici ca "nu sunt toti asa", din pacate cei care nu sunt "asa" sunt foarte putini, mult mai putini decat cei care isi bat joc de taximetrie.
Bogdan 2017-12-29 11:45:13
1: Consider ca termenul de dezbatere publica este prea scurt si pus in perioada concediilor. Ar trebui prelungit
2: Tariful ar trebui stabilit conform legii 38 si nu stabilit de catre dispecerate
3: Nu mi se pare corect ca o persoana fizica / juridica sa aiba abilitatea de a controla si amenda alta persoana fizica / juridica. Asta trebuie lasata in compententa organelor de lege
Gheorghe taximeTRISTUL 2017-12-29 13:05:04
Dispeceratul, fiind o activitate conexă activității de transport public local în regim de taxi, ar trebui să fie opțional!
Acesta (dispeceratul), ar putea funcționa ca și "mijlocitor " între transportatorul autorizat (taximetrist) și client!
Taxiurile (mașinile), ar trebui să aibe pe exterior doar șahurile, ecusoanele taxi (plăcuțele cu numărul autorizatiei taxi și numărul de înmatriculare, împreună cu localitatea de autorizare), și tariful! (Acum sunt sorcove, care mai de care cu mai multe abțipilduri)
Numărul de licență ar putea ține loc de "indicativ", astfel ar dispărea clonarea licențelor de taxi!
Dispeceratele și-ar putea imprima pe parasolar sau pe caseta taxi numele dispeceratului!
Ar mai trebui afisat la loc vizibil un număr vizibil al P.M.B., unde clienții pot reclama vreo abatere a taximetristului!
Si cel mai important, un tarif unic, ca clienții să stie cât ii costă o cursă din punctul A in punctul B! Consiliul Concurenței ar agrea, cred, ca concurența să se face în funcție de opțiunile și dotările taxiurilor!
Andrei Cristian 2017-12-29 13:35:40
Buna ziua, as dori sa va intreb daca atunci cand da-ti o dispozitie, lege sau odonanta, aceasta este si analizata? De ce nu gasiti solutii plauzibile? De ce legislatia in vigoare spune ca Ilfovul nu are voie sa faca taxi in Bucuresti si de fapt activitatea se desfasoara asa? Uberul de ce inca isi desfasoara activitatea aici?
De ce ... ???
De ce ... ???
De ce ... ???

Singurul raspuns = PREA MULTE INTERESE / CORUPTIE !!!
Arsene Bogdan 2017-12-29 14:29:34
Va rog sa aveti in vedere ca art. 67 alin. C.5 contravine Art. 2 lit. A si lit. B din legea 38/2003, generand discriminare intre transportatorii vechi si noi, diferenta de 20 de puncte fiind dificil de recuperat de catre un transportator nou chiar si cu masini noi si cu dotari multiple.
Arsene Bogdan 2017-12-29 15:19:36
Va rog sa aveti in vedere ca art. 67 alin. C.5 contravine Art. 2 lit. A si lit. B din legea 38/2003, generand discriminare intre transportatorii vechi si noi, diferenta de 20 de puncte fiind dificil de recuperat de catre un transportator nou chiar si cu masini noi si cu dotari multiple.
Daniel 2017-12-30 08:28:52
tariful taximetrelor nu se face in functie de salariul cetatenilor sau de marimea orasului, vrem servicii de calitate atunci trebuie sa platim pentru ele, introducerea tarifelor de noapte si de extraurban este foarte necesara pentru asigurarea calitatii in taximetrie care este un serviciu nu un bun de consum, taximetria este facuta de oameni care lucreaza si noaptea si in weekend si care cred ca e normal sa fie platiti diferit pentru munca depusa in timpul cand majoritatea oamenilor sunt liberi.Dezbaterea acestui proiect asa rapid nu este benefica nimanui, atentie mai mare la DREPTURILE taximetristilor care isi risca viata si bunurile pe strazile capitalei in fiecare zi pentru citiva leuti fiind raportate zilnic incidente intre clienti si taximetristi si altercatii care sau terminat cu moartea unor colegi. Aplicatiile agregatoare de comenzi cred ca vor fi viitorul si nu putem da inapoi, una e sa cauti taxi la o firma de 1ooo de masini alta e sa cauti in 5000 de taxiuri se poate face un audit acestor firme si se va vedea de ce clienti prefera aceste aplicatii in detrimentul celor de dispecerat sau comenzilor telefonice clasice. Cu respect si incredere in viitor
ALEXANDRU 2017-12-30 11:42:15
Sunt PFA din 2004, avem nevoie de, tarif real care trebuie să fie cât este litrul de GPL ziua, + 20% noaptea, tarif extern + sărbători legale,
Lautaru marin 2017-12-30 11:59:58
Va rog sa reveniti asupra hotrari de consiliu local pmb si sa inlocuiti cu privire la aplicatii că.acestea nu pot fi folosite decat de persoane cu masini autorizate
bobo 2017-12-30 14:22:43
Doamna Firea scoateti masinile de ilfov loati toate licentele de taxi de la toate firmele dati licente catre oameni care vor sa munceasca si noi care ne dati licente sa colaboram cu dispeceratele si cu orce aplicatie care exista si cine este prins cu smecheri sai suspendati autorizatia si atestatu timp de 1 an sa vedeti ca nimeni nu mai face preturi si toata lumea va munci cum trebuie unde exista asa ceva in europa ca soferu sa muceasca la firma de taxi va supn eu ca NU soferu doar colaboreaza cu firmele pentru comenzi
bobo 2017-12-30 14:26:57
Dati licente la oameni si scoateti ilfovu din bucuresti si inchideti firmele astea de 2 lei expres taxi sprinter taxi astea sunt firme etc sunt multeee nu vrem decat autorizati pt noi care vrem sa muncim care nu stam la colt sa cerem 50 de lei 30 lei corect
Georgescu Robert 2017-12-30 14:29:04
Am facut miting pentru a scoate uber de pe piata si voi ati scos staru si clever. Cotar nu ne reprezinta, ne mint ca facem miting pentru uber si in fapt cotar cand a ajuns la negocieri a discutat de clever si star, sa fiu scoase de pe piata! exact ce nu ne doare pe noi dar ii doare pe patronii de dispecerate, multumesc.
Valentin 2017-12-30 14:35:17
CRERINTELE MINIME NECESARE PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII DECENTE A TAXIMETRIEI SUNT;

1.Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poliția să poată să-și facă datoria
2.Eliminarea dispecerizării obligatorie
3.Obligativitatea aplicatiilor de tip taxi sa fie folosite doar de catre taximetristii autorizati
4.Dispeceratele sa nu mai fie obligate sa detina frecvente radio si statii radio, optonal este suficient.

Suntem in 2018 si Dvs, prin propunerea actuala, impuneti ca toate comenzile preluate prin aplicatiile de taxi sa le transmita dispeceratele pe statia radio, pe bune, cum o sa se procedeze in cazul comenzilor venite prin aplicatii de la aeroport, dc nu ne folosim de tehnologia existanta?
Suntem capitala cu cea mai mare viteza de internet din lume si noi inca folosim statii radio receptie, telefonia mobila lucreaza de ani multi cu roboti telefonici, singurii care au implementat in taximetrie acest sistem robotizat partial sunt cei de la Meridian, iar noi in loc sa evoluam ne intoarcem in timp.
Dc nu simplificam lucrurile, dc sustineti doar cererile formulate de catre sindicatele patronatelor gen COTAR si nu le sustineti si pe ae noastre ale celor care chiar sunt subjugati de catre patronate prin legile astea fara sens?

VA ROG INSISTENT, NU PROMULGATI FORMA ACTUALA A LEGII, ESTE IMPOTRIVA CERINTELOR NOASTRE

Cu speranta ca vom fi ascultati si ca veti tine cont si de parerile noastre, eu va multumesc anticipat!
Valentin 2017-12-30 14:35:30
CRERINTELE MINIME NECESARE PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII DECENTE A TAXIMETRIEI SUNT;

1.Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poliția să poată să-și facă datoria
2.Eliminarea dispecerizării obligatorie
3.Obligativitatea aplicatiilor de tip taxi sa fie folosite doar de catre taximetristii autorizati
4.Dispeceratele sa nu mai fie obligate sa detina frecvente radio si statii radio, optonal este suficient.

Suntem in 2018 si Dvs, prin propunerea actuala, impuneti ca toate comenzile preluate prin aplicatiile de taxi sa le transmita dispeceratele pe statia radio, pe bune, cum o sa se procedeze in cazul comenzilor venite prin aplicatii de la aeroport, dc nu ne folosim de tehnologia existanta?
Suntem capitala cu cea mai mare viteza de internet din lume si noi inca folosim statii radio receptie, telefonia mobila lucreaza de ani multi cu roboti telefonici, singurii care au implementat in taximetrie acest sistem robotizat partial sunt cei de la Meridian, iar noi in loc sa evoluam ne intoarcem in timp.
Dc nu simplificam lucrurile, dc sustineti doar cererile formulate de catre sindicatele patronatelor gen COTAR si nu le sustineti si pe ae noastre ale celor care chiar sunt subjugati de catre patronate prin legile astea fara sens?

VA ROG INSISTENT, NU PROMULGATI FORMA ACTUALA A LEGII, ESTE IMPOTRIVA CERINTELOR NOASTRE

Cu speranta ca vom fi ascultati si ca veti tine cont si de parerile noastre, eu va multumesc anticipat!
Claudian Ivan 2017-12-30 14:35:55
Buna ziua sunt taximetrist din 1990 dar sincer cu mana pe inima va spun că am sperat in ceva mai bine nu sa ajung să mă gândesc că nu am ce sa le pun pe masa la copii a doua zi .Lăsați ne să mâncăm o pâine amara că cea bună nu mai este demult.Sarbatori Fericite pentru unii.
Valentin 2017-12-30 14:38:26
CRERINTELE MINIME NECESARE PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII DECENTE A TAXIMETRIEI SUNT;

1.Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poliția să poată să-și facă datoria
2.Eliminarea dispecerizării obligatorie
3.Obligativitatea aplicatiilor de tip taxi sa fie folosite doar de catre taximetristii autorizati
4.Dispeceratele sa nu mai fie obligate sa detina frecvente radio si statii radio, optonal este suficient.

Suntem in 2018 si Dvs, prin propunerea actuala, impuneti ca toate comenzile preluate prin aplicatiile de taxi sa le transmita dispeceratele pe statia radio, pe bune, cum o sa se procedeze in cazul comenzilor venite prin aplicatii de la aeroport, dc nu ne folosim de tehnologia existanta?
Suntem capitala cu cea mai mare viteza de internet din lume si noi inca folosim statii radio receptie, telefonia mobila lucreaza de ani multi cu roboti telefonici, singurii care au implementat in taximetrie acest sistem robotizat partial sunt cei de la Meridian, iar noi in loc sa evoluam ne intoarcem in timp.
Dc nu simplificam lucrurile, dc sustineti doar cererile formulate de catre sindicatele patronatelor gen COTAR si nu le sustineti si pe ae noastre ale celor care chiar sunt subjugati de catre patronate prin legile astea fara sens?

VA ROG INSISTENT, NU PROMULGATI FORMA ACTUALA A LEGII, ESTE IMPOTRIVA CERINTELOR NOASTRE

Cu speranta ca vom fi ascultati si ca veti tine cont si de parerile noastre, eu va multumesc anticipat!
George 2017-12-30 15:25:37
Atatea dezbateri inutile cine cum ceva util ptr taximetrie lasati autorizatiile la liber Primul pas dispar cei ce subanchiriaza
ivan daniel 2017-12-30 15:41:52
Numai interese lasati aplicatile in pace.
Constantin.opris 2017-12-30 15:42:13
Ba pacalicilor,ce atâtea discuții. Sa se aplice și sa respecte legea 38 intru totul și o sa vedeți diferenta
Valentin 2017-12-30 15:53:57
CRERINTELE MINIME NECESARE PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII DECENTE A TAXIMETRIEI SUNT;

1.Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poli?ia sa poata sa-?i faca datoria
2.Eliminarea dispecerizarii obligatorie
3.Obligativitatea aplicatiilor de tip taxi sa fie folosite doar de catre taximetristii autorizati
4.Dispeceratele sa nu mai fie obligate sa detina frecvente radio si statii radio, optonal este suficient.

Suntem in 2018 si Dvs, prin propunerea actuala, impuneti ca toate comenzile preluate prin aplicatiile de taxi sa le transmita dispeceratele pe statia radio, pe bune, cum o sa se procedeze in cazul comenzilor venite prin aplicatii de la aeroport, dc nu ne folosim de tehnologia existanta?
Suntem capitala cu cea mai mare viteza de internet din lume si noi inca folosim statii radio receptie, telefonia mobila lucreaza de ani multi cu roboti telefonici, singurii care au implementat in taximetrie acest sistem robotizat partial sunt cei de la Meridian, iar noi in loc sa evoluam ne intoarcem in timp.
Dc nu simplificam lucrurile, dc sustineti doar cererile formulate de catre sindicatele patronatelor gen COTAR si nu le sustineti si pe ae noastre ale celor care chiar sunt subjugati de catre patronate prin legile astea fara sens?

VA ROG INSISTENT, NU PROMULGATI FORMA ACTUALA A LEGII, ESTE IMPOTRIVA CERINTELOR NOASTRE

Cu speranta ca vom fi ascultati si ca veti tine cont si de parerile noastre, eu va multumesc anticipat!
Valentin 2017-12-30 15:54:26
CRERINTELE MINIME NECESARE PENTRU DESFASURAREA IN CONDITII DECENTE A TAXIMETRIEI SUNT;

1.Scoaterea din lege a sintagmei "îm mod repetat",ca poli?ia sa poata sa-?i faca datoria
2.Eliminarea dispecerizarii obligatorie
3.Obligativitatea aplicatiilor de tip taxi sa fie folosite doar de catre taximetristii autorizati
4.Dispeceratele sa nu mai fie obligate sa detina frecvente radio si statii radio, optonal este suficient.

Suntem in 2018 si Dvs, prin propunerea actuala, impuneti ca toate comenzile preluate prin aplicatiile de taxi sa le transmita dispeceratele pe statia radio, pe bune, cum o sa se procedeze in cazul comenzilor venite prin aplicatii de la aeroport, dc nu ne folosim de tehnologia existanta?
Suntem capitala cu cea mai mare viteza de internet din lume si noi inca folosim statii radio receptie, telefonia mobila lucreaza de ani multi cu roboti telefonici, singurii care au implementat in taximetrie acest sistem robotizat partial sunt cei de la Meridian, iar noi in loc sa evoluam ne intoarcem in timp.
Dc nu simplificam lucrurile, dc sustineti doar cererile formulate de catre sindicatele patronatelor gen COTAR si nu le sustineti si pe ae noastre ale celor care chiar sunt subjugati de catre patronate prin legile astea fara sens?

VA ROG INSISTENT, NU PROMULGATI FORMA ACTUALA A LEGII, ESTE IMPOTRIVA CERINTELOR NOASTRE

Cu speranta ca vom fi ascultati si ca veti tine cont si de parerile noastre, eu va multumesc anticipat!
Gheorghe cristinel 2017-12-30 15:57:52
Pai cum facem legea spune ca sunt obligati cei care au peste o suta de masini sa aiba si dispecerat clever si star nu au niciuna asa deci nu sunt obligati , eu as face ceva controale la firmele de taxi sa vad c-am cum sunt icadrati in munca trepadusii de soferi care muncesc 13 , 14 ore si nu au pe cartea de munca decat 2 ore numai zic ca nu beneficiaza niciunul de concediu medical sau de odihna platit asa ca eu aici mi-as indrepta atentia , ce vina are un taximetrist daca aplicatiile sunt ok si clientii le folosesc cel mai des pe acestea se pare ca-i incurca pe unii dupa la speedtaxi sau alte firme cu mafioti in frunte care ar trebuii scuturati un pic si verificati mai ales la acest aspect cu drepturile angajatului care nu prea exista in taximetrie , si daca incurca asa mult aplicatiile de ce nu se inchid de catre primarie aplicatiile si se vine cu masuri impotriva soferilor in plus asta inseamna evolutie tehnologia care te duce fix langa client sa numai vb despre atitudinea dispecerelor din taximetrie..
diaconescu florin 2017-12-30 16:17:56
Clever si star taxi sunt aplicatii folosite doar de taximetristi cu toate actele in regula! Autorizatie transport persoane,licenta, atestat,asigurari pasageri,rca care este scump pentru taxi,itp facut la 6 luni si in concluzie trebuiesc mentinute !
Analist anonim 2017-12-30 16:34:50
Buna ziua doamna primar!
In primul rand vreau sa va anunt ca tehnologia avanseaza. Dumneavoastra doriti sa ne intoarcem in timp , sa preluam comenzi pe statie ca pe timpul raposatului. Nu vad cu ce va incurca preluarea de comenzi prin aplicatii informatice. Precizez ca soferii care au cont de acest gen sunt inregistrati, au copii de pe crtile de identitate, atestate, autorizatii de transport,,etc.Adica nu descarca aplicatia de pe net si HOP pot prelua o comanda. Aceste aplicatii care ne dau o paine , fac LEGATURA INTRE CLIENT SI TRANSPORTATOR , ( AUTORIZAT), Nu cum functioneaza Uber, care face legatura intre un client si un transportator NEAUTORIZAT. V-ati asezat la masa tratativelor sa stabiliti ce faci cu transportul neautorizat in mun Bucuresti gen uber si Ilfov si ati ajuns sa va deranjeze aplicatiile clever si star?????? Nu cumva sunteti influentata negativ, politic de patronii marilor firme de taxi???? Doar acestia au interesul sa dispara acestea. Vor monopolul. Vor sa ingenuncheze o categorie sociala. Sa aiba control. Va uimeste aglomeratia si u stiti care este problema???? Va spu eu: pers fizice are fac uber sunt din toate jud limitrofe si nu numai, Calarasi, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ilfov,,etc,,,chiar si Vaslui am vazut! Masinile la uber se inmultesc ca ciupercile,,,in curand vor fi peste 60.000. Si dvs DOAMNA PRIMAR limitati autorizatiile taxi peBucuresti? Va inteleg locuiti in Ilfov si agreeati taxiurile ptr ca majoritatea sunt cu licenta de VOLUNTARI. In sfarsit,,,,,,,continuati sa luati decizii fatidice. Poate reusiti sa creeati un razboi civil in final. Cineva o sa va dea in judecata in final ptr ca luati decizii contrar legii. S.ar putea ca instanta sa constate ca dvs si membriiCLMB facetiun abuz de functii, u abuz in serviciu. Nulegalizati uber, acceptati taxi Ilfov in schimb va deranjeaza doua aplicatii? SERIOS? Lumea nu e proasta! Ale cui interesele reprezentati?????? NU sunteti corecta doamna, luati painea de la gura unei categorii.
Analist anonim 2017-12-30 16:44:46
Solutia era alta, parerea mea:
1. Creeati un dispecerat general al primariei ,gen clever, cu obligatia colantarii la un dispecerat taxi, care sa fie platit, astfel primaria incasa niste bani ( multi)
2. Impuneati un tarif unic real de zi si noapte intre 2- 3,5 lei, fiecare avand dreptul sa aleaga
3. Controale in trafic si statii ptr ca soferiisa aibe tinuta decenta siatitudine corespunzatoare
4. Interziceati transport neautorizat.
Daca stau sa apreciez ce faceti inseamna ca imi pot cumpara un microbuz de persoane si fac ride sharing pe linia lui 102,,,ptr ca asta o acceptati , nu??????? Acceptati uber, ma acceptati si pe mine. Ca tot calcam legile tarii in picioare. Daca fac taxi si iau comenzi pe whatsApp ce o sa faceti.???????? Interziceti wapp ul in Bucuresti???????????
Marin alexandru 2017-12-30 16:46:03
Buna ziua !
In momentul in care ati castigat dvs alegerile pt postul de Primar General (eu v-am votat) am avut toata increderea in dvs avand in vedere faptul ca veneati din MEDIA si erati la curent clu toate mizeriile din acest frumos oras ei bn acum in acest moment cred ca m-am inselat si deschid ochii mai bn si realizez defapt adevarul.
Nu cred ca ve-ti scoate niciodata ILFOVUL din Bucuresti luand in considerare nr de autorizatii ce sunt detinute de sotul dvs pe VOLUNTARI si nu numai sunteti in cardasie cu toti primarii de ilfov imi pare foarte rau ca spun aceste lucruri dar sunt adevarate nimanui nu-i pasa de noi .
Oamenii se plang de taxiurile care pretind preturi exorbitante care refuza clientii din strada etc etc dar a stat cineva vreodata sa vada ce fel de taximetristi fac aceste lucruri????????Ei bn va spun eu 90% din acesti soferi sunt cei de ilfov gen "EXPRESS TAXI,TAXI TITAN,PELICANUL,LEONE,AS TAXI,VYL,DIAPEX" si lista poate continua ca vrem sau nu ei intr-un fel sau altul fiind galbeni si sahurile pe usa ne reprezinta imaginea de aceea oamenii sunt inversunati pe noi si apeleaza la alte servicii de transport.
Va rog daca se poate cititi cu atentie mesajul lui Matei Ilie Daniel pt ca are foarte mare dreptate.
Aplicatiiele acestea "STAR TAXI&CLEVER TAXI" ne tin in viata si ne fac munca mai facila atat pt noi cat si pentru clienti este foarte adevarat ca au deranjat pe "bosii" dispeceratelor care activeaza chipurile in baza legii 38 dar tot odata au si regulament de ordine interioara regulament ce mai aducea niste bani in buzunarele lor si va dau exemplu speed taxi in trecut masurile de disciplina care erau luate impotriva soferilor era modesta suma de 100 de lei bani care se duceau unde va intreb si erau inregistrati unde si amenda era aplicata in baza unui proces verbal care?Plateau impozit pe banutii aia munciti de noi ei bn va spun eu ca nu ,te tratau ca pe un gunoi ca pe un nimic ceea ce se intampla si in prezent.
COTAR=HOTI!


Robert cob 2017-12-30 17:08:57
Lasati aplicatile ....ocupativa de gropii.....autostrazii .....si ubear......parcari pntru taxiuri si altele mai grele......puneti uber in legalitate e loc pentru toata lumea ...o seara buna
Andrei R 2017-12-30 17:16:01
La 10 ani o masina trebuie schimbata.de ce ?daca masina indeplineste conditiile tehnice agreate de RAR,taximetristii muncesc toata viata sa schimbe masini!Doamna
Primar subventionati si taxiurile electrice sau numai Ratb ?Daca cumpar o masina electrica trebuie sa o schimb tot la 10 ani?Tariful de pornire este prea mic.Sa faca Primaria o aplicatie,eliminarea dispecerizarii fortate,tarif extra urban.Pornirea aparatului in momentul confirmarii comenzii
Luca ionut 2017-12-30 17:23:33
Bună ziua, va rugam frumos faceți ordine în autorizații, sunt foarte multe atribuite și apoi închiriate ceea ce nu este legal, suntem mulți șoferi de taxi cu experiență și vechime în meserie care am dori sa putem avea o autorizație sa ne conducem singuri mica afacere, siguri am fi plătitori de taxe mult mai corecti decât firme care au multe autorizații (vedeți pe site anaf firmele de taxi mari ce situații au pe ultimii ani și veți vedea cât rău fac ).Taximetrie de calitate o fac în general cei cu mașinile proprii sau chiar și cu autorizații închiriate dar cu propriile masini care sunt trecute pe firma respectiva dar care sunt ale lor dar nu si in acte .Încercați sa penalizați drastic șoferii care fac preț și refuza , atestatele se pot anula foarte ușor și astfel vom scăpa de șoferii aceștia. Despre aplicații ar fi bine sa le integram clienții le prefera șoferii le prefera asigura o mult mai buna comunicare pt un serviciu de calitate. De ce nu măriți redevențele către primărie măcar la jumătate din chiria unei autorizații care nu este legala, primăria va incasa atât de mult încât va putea pune la punct un sistem de control specializat pt Bună desfășurare a acestei activități și sunt multe dar măcar dacă s ar tine cont și de părerea șoferilor și a consumatorilor de taxi cei care folosesc frecvent și au întâlnit n situații în deplasările cu taxi în București.
Constantin 2017-12-30 17:45:11
In București activează 5000 de taximetre pe care legal nu le puteți controla. Sunt cele cu autorizații de IF introduse speculând legea de către șeful Cotar. Nu veți putea face ordine în taximetrie fără a controla sau exclude aceast segment.
Singurul lucru bun apărut în această activitate distrusă de controlul dispeceratelor a fost apariția aplicațiilor independente care permit beneficiarilor acestui serviciu sa contacteze un număr mai mare de taximetre și să vizualizeze profilul celui cu care vor călători. Interzicând aceste aplicații veți face un deserviciu numărului mare de clienți care le folosesc,ultimilor șoferi corecți (tot mai puțini!) și dumneavoastră care veți face un mare pas înapoi. Reântoarcerea la vechile dispecerate ar lăsa acest serviciu in mână celor care au distrus taximetria in ultimii 15 ani.
Hotărârea aceasta ar trebui să țină cont de cerințele beneficiarilor in primul rând,apoi a celor care prestează corect acest serviciu și nu a celor 3-4 patronași care vor să controleze așa cum au făcut până acum această activitate. Am văzut în majoritatea oamenilor pe care îi coordonează in dispeceratele lor mult prea mulți oameni care nu au ce căuta intr-o activitate de prestări servicii!
Dacă doriți că taximetria sa redevină un serviciu la dispoziția cetățenilor veți consulta numărul de utilizatori, numărul de comenzi și feedbackul acestor aplicații comparativ cu activitatea dispeceratelor (multe din dispecerate oferă doar "dovada de dispecerizare" contra unei taxe- care e rolul lor în această activitate?)
Cu respect!
Virtejanu Octavian 2017-12-30 18:10:27
Buna seara! Aplicatiile de taxi la care se face referire sunt Star Taxi si Clever taxi . Celelalte companii de dispecerat au de pierdut de pe urma acestor doua aplicatii. Aceste sunt doua aplicatii universale ce se supun intru-totul legii taximetriei , chiar mai mult , prin verificare constanta a recenziilor au triat atat soferii de taxi cat si clientii recalcitranti, cei care fac comanda dar nu ocupa masina s.a.m.d.
Taximetria trebuie sa fie curatata in felul urmator:
1. Controale zilnice primarie plus politie unde sa se retraga licentele la bateri de genul, masini neconforme, soferi fara atestat, masini fara agreare etc.
2. Eliminarea licentelor clonate - in Bucuresti la ora actuala exista atat licente de B clonate cat si de Ilfov.
3. Aplicarea numarului de 4 licente/1000 locuitori in toate orasele/comunele/satele din Ilfov.
4. Monitorizarea de catre primarie a recenziilor lasate de clienti , soferilor. La 3 abateri grave in x zile , retragerea atestatului.
5. Si poate cel mai important , dosare penale atat pentru societatiile care au aparate carora li se aplica quartz cat si soferilor ( aici putem include si soferii detinatori de mainute)
6. Obligarea soferilor Uber la plata si verificarile anuale, semestriale, lunare ca in regim de taxi ( agreare, aviz metrologic, asigurare in regim de transport persoane, ITP la 6 luni) plus impunerea unui numar maxim de colaboratori UBER.

Aplicand toate cele de mai sus , toti o sa avem de castigat.
Dan Petrescu 2017-12-30 18:24:53
Buna ziua. Sunt taximetrist din 1994.in toate regimurile s-a lovit in omul corect.Pentru ca el plateste taxe,el are autorizatie si sta cu frica ca poate fii anulata.Sunt total de acord cu obligativitatea tinutei,a fumatului,a genului de muzica,etc.injh schim nu sunt de acord cu interzicerea aplicatiilor care au facut posibila scurtarea timpului unui raspuns la comanda.Ni s-a usurat foarte mult munca,clientul este multumit ca nu mai asteapta 15-20 min cla telefon pentru a fii anuntat ca nu s-a gasit masina.Clever taxi si Star Taxi AR TREBUI PREMIATE de catre Guvernul Romaniei ca a implementat un sistem.Un sistem care merge foarte bine si toata lumea e multumita de el.Daca sunt unii care nu tin pasul cu noile tehnologii,trebuie sa lovim in cei care tin pasul? propunerea mea este simpla:PREMIATI APLICATIILE SI OFERITI SUPORTUL DE CARE E NEVOIE.
Tincu alexandru 2017-12-30 18:24:54
Eu vreau ca aplicatia star sa poata fuctiona sint de acord cu ea
alex 2017-12-30 18:43:23
Atata vreme cat aplicatile celever taxi , lucreaza cu firmele de taxi nu este ilegal cea ce faceti. Nu ca uber.
Stoica Florin 2017-12-30 18:44:40
Aplicațile mobile ajută clienții ne ajută pe noi taximetriști , nu uitați că aplicațile din București au lucrat nu mai cu taximetriști autorizați!
Alin 2017-12-30 18:46:48
E strigător la cer . Atât modalitatea prin care s-a votat, cât și ceea ce s-a votat. Vom fi dati inapoi cu peste un deceniu prin aceste măsuri . Este de neacceptat faptul că pentru a apăra interesele unui grup infracțional (ne referim la COTAR) ,primăria capitalei e dispusă să calce pur si simplu in picioare nevoile cetățenilor.sa va fie rușine.
Sandu ionel 2017-12-30 18:49:17

Bună ziua . La fel ca miile de colegi , doresc eliminarea obligativității dispeceranului , eliminarea celor două sintagme "permanent" și " în mod repetat " din legea 38/2003 pentru ca poliția și organele abilitate să își poată amenda pe cei care fac transport ilegal de persoane cât și pe cei care fac taxi în altă localitate decât cea în care sunt autorizați Va rugam să țineți cont de solicitările noastre , a taximetriștilor și nu a grupurilor de interese care capuseaza aceasta activitate de mai bine de 10 ani ( dispecerate , cartele și alte organizatii parazite)
Tenea Alexandru 2017-12-30 18:49:17
Aplicatia este foarte utila atat pentru mine cat si pentru client, eu voi continua sa o folosesc atat timp cat compania pentru care lucrez nu imi interzice. Primaria nu ofera nimic util, ca sa nu vorbim si de cei de la Uber ca nici atestate sau licenta de transport nu au, de ce nu se interzice nimic??
Daniel 2017-12-30 18:52:34
Vă rugăm interziceți uber,respectați interesele noastre,consultati-va cu noi poporul atunci când luați niște hotarari,nu ne m-ai tratați ca pe niște animale. Datorita noua proștilor aveți conturile pline și nici măcar nu țineți cont de ceea ce noi ne dorim. Faceți tarif unic pentru toate dispeceratele de 2,5 lei/km. Avem cel mai mic tarif din lume. Chiar va bateți joc de noi? Chiar nu va gândiți la noi deloc? Nu avem timp pe noi,pe familii,stăm toată ziua pe strada fără nici un spor! SPER CA MESAJUL MEU SA FIE CITIT DE DOAMNA PRIMAR. VA MULȚUMESC ȘI VA DORESC SĂRBĂTORI FERICITE!
Bogdan 2017-12-30 18:53:23
Nu se poate ca asa o reglementare sa intre in dezbatere publica, daramite sa fie si publicata. Domnilor consilieri voi va ganditi un pic la ceea ce urmeaza sa hotarati? Cum se poate ca intr-o tara cu cea mai mare viteza de internet medie pe retelele 4g din europa sa ne intoarcem la a folosi statii radio pentru preluarea clientilor?. Cum credeti voi ca ajutati fluxul clientilor preluati prin aceasta decizie? Dispeceratele trebuia sa faca ce au facut aplicatiile stand-alone de ani buni. Sa ofere facilitate soferului in a prelua cat mai multi clienti precum si clientilor de a gasi mai repede un taxi. Ingraditi optiunile oamenilor de a avea acces la un taxi prin metode la indemana tuturor. Aplicatiile online nu colaboreaza cu soferi care nu au toate actele in regula.deci un mare NU acestei hotarari aberante.
Marian 2017-12-30 18:54:47
Întotdeauna când un lucru merge bine în România imediat se strica, nu pot sa înțeleg de ce sa interziceți aplicațile odată ce suntem plătitori de taxe,avem autorizați, atestat și toate actele necesare, în loc sa ne ajutați sa faceți ceva pentru noi dvs. Mai rău ne trageți în jos nu este normal...Riscurile la care suntem expuși nu vedeți și nu faceți nimic,mai acum câteva săptămâni un client mia băgat mana în piept în timp ce conduceam fără a îl jigni sau etc...Va rog mai bine faceți ceva pentru a ne ajuta pentru siguranța șoferilor, ocupațiva de cei de la if,uber ..
George 2017-12-30 18:54:53
Bună ziua, prin interzicerea a acestor aplicații ce colaboreaza cu mai multe companii de taxi, astfel oferindune ocazia de a găsi mai repede un taxi ne da cu 10 ani în urma, plus ca mă simt mai sigur dacă am uitat ceva în taxi imediat se poate lua legătura cu șoferul, dispare negociatul curselor plus ca primesc un bon fiscal pt decontare și ăsta mă face sa folosesc un serviciu legal nu ca UBERUL a caror așa zise facturi nu le pot deconta pt ca le plătesc din contul personal.
Dumitrescu patrik 2017-12-30 18:57:37
Buna ziua!Nu inteleg ce e de dezbatut,"stimata"doamna primar,din moment ce este prevazut in legea 38 faptul ca transportul de persoane in regim taxi se efectueaza cu licenta transport persoane,cu atestat taxi,cu asigurare de persoane si bagaje etc...Spuneti-mi va rog cum e posibil ca diverse carteluri,companii, mafii pana la urma sa profite de faptul ca dv ii lasati efectiv sa faca transport de persoane in regim taxi cu masina personala!!!!!!,fara a detine nici un document prevazut de legea 38!!!Oare dv in momentul de fata nu sfidati legea exact asa cum o fac toti din conducerea acestei "tări"?Ar trebui sa interveniti in ultimii 10 ani de cand acesti "ia-ma nene"au pus monopol pe acest segment al transportului,mai ales ca ati avut cunostinta de cauza!Sa va fie rusine doamna primar!!!!
G doru 2017-12-30 18:59:37
Bună ziua, din ce au scris colegii mei mai devreme. .. sunt și eu pentru UN TARIF UNIC, cu un calcul efectuat de instituții abilitate, cu cele trei tarife ( zi, noapte și extraurban ) și un disperat al primăriei. O sortare mult mai riguroasa a mașinilor și o atestare a șoferilor pe măsură ( caziere profesionale rutiere si juridice /an , cunoașterea orașului sa fie una buna, o limbă străină la nivel minim de conversație și șofer profesionist. Minim doua categorii. ) apoi scoateți cele aprox 10 mii de autorizații Fixe și nu mai multe. Ilfov, uber sau nu știu mai care au apărut. Nu vreau un tarif can Europa ... 2-3 €/ km.... dar vreu 50-60% per litru de benz mot. Respectiv 2 5---3 lei / km plus tarif de noapte și extraurban. APOI sa vedem ce sofer de taxi își mai permite sa refuze sau sa practice alt tarif. Iar referitor la aplicații le de taxi gen ( clever..star ..etc) care au scopul de a fi mai rapide taxiurile și contact direct cu clientul (cel mai important din toată chestia asta ) este mai bine sa l întrebați direct pe el ( CLIENTUL ) ....o zI mai buna ...Va doresc
George 2017-12-30 19:05:09
Peste tot in lume se evolueaza doar la noi se merge inapoi spre comunism lasati tehnologia nu mai sustineti dispeceratele asa mult saraci de ei mai au 3 frecvente de lucru din 8 aveti grija de uber de fy pt ca acolo este adevarata spalare de bani aveti grija de ilfov si cred ca tocmai dupa aceea puteti sa va legati de aplicatii pacat pacat
Marginean Mihai 2017-12-30 19:06:38
Un abuzdin partea PMB care nu este suficient ca nu face nimic alceva decât sa submineze aceasta categorie profesională cu o gramada de hârtii si nimic bun concret gen statii pt taxiuri piraterie etc nefunctionalitatea serv transporturi din cadru pmb acu ne va spune doamna Firea si cu cine sa lucram si de unde ne vom face planurile pt firme ca intodeauna ce merge la noi trebuie stricat si schimbat cu alte cuvinte nu mai au voie clever si star pe piața si trebuie schimbate cu point ul interesle cui serviti doamna primar nimeni din primarii dinaintea dvs nu a incurcat mai rau această profesie adevarul este ca nu va pricepeti la cea ce înseamnă taximetria din bucurești dar nici nu vreti sa intrebati pe cei care se pricep eu ma ofer voluntar pentru a va ajuta cu toate ca timpul meu este limitat deoarece am sotia bolnavă de cancer in faza terminala sper sa cititi această parere si sa nu fiti indiferentă la realele noastre probleme
Cornel C 2017-12-30 19:07:14
Eliminarea concurentei neloiale din Bucuresti nu se rezolva prin interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi pentru ca in aceste doua aplicatii sunt inscrise,in marea lor majoritate,masini cu licente de transport pe mun. Bucuresti si care activeaza in cadrul unor dispecerate autorizate. Noi,taximetristii autorizati din mun. Bucuresti dorim sa ne desfasuram activitatea in conditii normale,fara concurenta neloiala din partea UBER si TAXI FY,fara pirati,fara taximetristi care fac preturi sau care refuza curse fara vreun motiv intemeiat ,conform legii taximetriei. In primul rand guvernul ar trebui sa adopte hotararea prin care se scoate sintagma "in mod repetat" din lege si apoi autoritatile locale vor avea mana libera sa aplice legea asa cum este normal sa fie aplicata,pt ca de aceea avem o lege a taximetriei...ca sa fie respectata nu ? Interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi nu rezolva absolut deloc nimic din ce ar trebui rezolvat,ba din contra,trimite serviciul de taxi inapoi cu vreo 5-6 ani,cand comenzile se transmiteau exclusiv prin statiile radio si toata lumea era nemultumita intr-un fel sau altul. Sper ca observatiile si sugestiile noastre sa fie citite de cineva din consiliul general al PMB si de dna Primar si sa se adopte niste masuri "normale la cap"
Cornel C 2017-12-30 19:08:33
Eliminarea concurentei neloiale din Bucuresti nu se rezolva prin interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi pentru ca in aceste doua aplicatii sunt inscrise,in marea lor majoritate,masini cu licente de transport pe mun. Bucuresti si care activeaza in cadrul unor dispecerate autorizate. Noi,taximetristii autorizati din mun. Bucuresti dorim sa ne desfasuram activitatea in conditii normale,fara concurenta neloiala din partea UBER si TAXI FY,fara pirati,fara taximetristi care fac preturi sau care refuza curse fara vreun motiv intemeiat ,conform legii taximetriei. In primul rand guvernul ar trebui sa adopte hotararea prin care se scoate sintagma "in mod repetat" din lege si apoi autoritatile locale vor avea mana libera sa aplice legea asa cum este normal sa fie aplicata,pt ca de aceea avem o lege a taximetriei...ca sa fie respectata nu ? Interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi nu rezolva absolut deloc nimic din ce ar trebui rezolvat,ba din contra,trimite serviciul de taxi inapoi cu vreo 5-6 ani,cand comenzile se transmiteau exclusiv prin statiile radio si toata lumea era nemultumita intr-un fel sau altul. Sper ca observatiile si sugestiile noastre sa fie citite de cineva din consiliul general al PMB si de dna Primar si sa se adopte niste masuri "normale la cap"
Cornel C 2017-12-30 19:08:38
Eliminarea concurentei neloiale din Bucuresti nu se rezolva prin interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi pentru ca in aceste doua aplicatii sunt inscrise,in marea lor majoritate,masini cu licente de transport pe mun. Bucuresti si care activeaza in cadrul unor dispecerate autorizate. Noi,taximetristii autorizati din mun. Bucuresti dorim sa ne desfasuram activitatea in conditii normale,fara concurenta neloiala din partea UBER si TAXI FY,fara pirati,fara taximetristi care fac preturi sau care refuza curse fara vreun motiv intemeiat ,conform legii taximetriei. In primul rand guvernul ar trebui sa adopte hotararea prin care se scoate sintagma "in mod repetat" din lege si apoi autoritatile locale vor avea mana libera sa aplice legea asa cum este normal sa fie aplicata,pt ca de aceea avem o lege a taximetriei...ca sa fie respectata nu ? Interzicerea aplicatiilor Clever si StarTaxi nu rezolva absolut deloc nimic din ce ar trebui rezolvat,ba din contra,trimite serviciul de taxi inapoi cu vreo 5-6 ani,cand comenzile se transmiteau exclusiv prin statiile radio si toata lumea era nemultumita intr-un fel sau altul. Sper ca observatiile si sugestiile noastre sa fie citite de cineva din consiliul general al PMB si de dna Primar si sa se adopte niste masuri "normale la cap"
Florin H. 2017-12-30 19:09:44
Bună seara! Sunt taximetrist, am studii superioare și sunt poliglot (vis-a-vis de părerile tuturor frustratilor care ne considera pe toți din breasla primate fără coada).
Susțin ideea înființării unui dispecerat unic, cu tarife diferențiate pe criterii ce privesc nivelul de echipare și vechimea autovehiculelor, tarif special pentru cursele catre si de la aeroport. Plata neprezentarilor la comenzi de către clienți, altfel blocarea contului de client (cu un dispecerat unic e foarte usor).
Orice taxi cu alta licenta în afară de cele de București nu trebuie sa mai staționeze în București (vezi Adunații Copăceni, Vidra etc). Acolo găsești primatele fără coada cărora dacă le ceri sa te transporte chiar în localitatea în care dețin licenta te refuza.
Uber contravine legii 38, dacă nu ar fi contravenit nu mai cheltuiam lunar 450 eur și as fi ales Uber.
Retragerea autorizațiilor celor care stabilesc preturi, altele decat cele afișate de aparatul taxi.
Clienții trebuie sa păstreze curățenia și sa aibă un vocabular decent, iar bagajele sa fie în limita volumului portbagajului (gol).
Menționez ca am masina foarte curata, cu dotările aferente vârfului de gama, nu am avut nicio reclamație, nicio întârziere și nici nu am stabilit niciun preț, nu am fumat niciodată în masina. Tariful este 1.99 ron/km, mai mult decât decent, având în vedere ca spălatul mașinii costa cca 500 ron/luna, și - da, este normal sa fie spălată masina zilnic, dar când dai 1500eur/an doar la spălătorie e normal sa te aștepți ca și clienții sa păstreze curățenia.
Trebuie sa recunoaștem cu toții ca atât taximetriștii cât și clienții sunt buni sau rai în egala măsură, dar dacă vreți sa schimbați ceva trebuie sa înceapă fiecare cu el însuși.
Gabi.c 2017-12-30 19:14:40
Bună ziua! După cum am citit și la ceilalți colegi majoritatea dorim eliminarea dispeceratului obligatoriu și reglementarea aplicațiilor. Cat despre acei pirați care au făcut taximetria de ras și nimeni nu are nici un control asupra lor,poate eliminam anumite cuvinte din lege pentru a putea fi sancționați de persoanele abilitate. Legat de tarif,cu greu îmi vine sa cred ca nu sunt persoane abilitate în primărie care sa stabilească și un tarif minim,nu doar maxim. Sper sa reușim cândva o data sa fim respectați cum am fost pana acum 8 ani când ne-au invadat cei de IFRIM. Poate se reglementează și situația licențelor blocate în primărie din 2012 și redistribuite. O zi și un an nou minunat la toată lumea !
Filcescu valentin 2017-12-30 19:20:28
Este o escrocherie ce încercați sa faceți cu Clever și Star.este mina milionarilor care primăria ii tine în brate
stefan 2017-12-30 19:22:42
interzicerea clever si star e absolut dezastruasa pentru activitatea taximetristilor si a clientilor .interziceti uber si atat.nu va legati de star si clever
Adrian 2017-12-30 19:31:41
Buna ziua
Prin aceasta decizie luata adica prin eliminarea aplicatiilor care faceau legatura directa intre client si sofer ati reusit sau o sa reusiti ca multi soferu care pana acum erau corecti si mergeau cu aparatul in functiune si taxau corect sa se reprofileze in talhari pentru ca nu vor mai putea face fata cheltuielilor si darilor catre dispecerate
Tariful este mic si se pune problema ca domne nu are romanul bani dar de benzina are bani ma intreb ca vad multe masini pe strada si sa nu facem confuzie intre maxi taxi si taxi
Un tarif corect si ok pentru toata lumea ar fi cel care pretul pe km este egal cu litru de combustibil in momentul de fata 2,40 lei si fara interventia dispeceratelor pe care nu le intereseaza ce fac soferii de taxi in strada ele vor banii fara sa se gandeasca cum sunt obtinuti prin maimute prin preturi facute din gura prin ....
Toata lumea preseaza pe taximetristi unii chiar colegi cer eliminarea celor de IF dar va ganditi dragi colegi cati taximetristi vechi au licente de IF pt ca nu au avut de unde sau cum sa obtina licente de București si asta a fost o solutie prin care sa evite taxele aberante impuse de dispeceratele de Bucuresti
In momentul cand nu vor mai fi cei de IF se vor înjumătăți numarul de taxiuri care raspund la comenzi deci asta va doriti ?
Trebuie tarif corect adica 2,40 care sa se modifice o data la 6 luni in functie de pretul combustibilului si licentele deblocate de primarie si dupa aceea controale la preturi.maimute.curatenie etc si fiti siguri cu totii ca cei care fac asta pentru imbogatirea peste noapte vor disparea asa cum au aparut in meseria asta
Alexandru Barbu 2017-12-30 19:35:07
Nu pot sa cred pana unde au ajuns cei de la Cotar.Au plecat de la uber si au ajuns la MONOPOL TOTAL. Asta doresc ei. Sa nu faca nimic si sa incaseze cat mai mult.Ei sunt cei care au facut rabat de la calitatea soferului angajand fel si fel de indivizi certati cu legea.Ei sunt cei care ichiriaza autorizatiile tinute in sertar pe sume colosale. Nu am vz in proiect nimic de drepturile soferului. Soferul de taxi nu are salariu( doar pe hartie) ,munceste 14-15 h pe zi,7 zile pe sapt. NU ARE NICI UN LIBER, trebuind sa munceasca si duminica pt asi lua salariul. In conditiile astea unde este timpul de odihna? Cotar nu spune nimic de abuzurile acestea.Marile companii declara la ANAF ca platesc salarii soferilor dar in realitate ele sunt doar pe hartie.Rezolvati dna primar si aceste aspecte inainte de a da putere totala dispeceratelor,care au dus taximetria in haosul de acum( vezi decizia din 2015). Normal ar trebui scoasa obligativitatea dispecerizarii. Dar ce mai e normal in haosul asta? Cu respect...un SOFER DE TAXI
tofan 2017-12-30 19:35:11
Nu mi se pare normal ca primaria sa asculte de un anumit grup de interese lasati aplicatiile sa functioneze pt ca sunt la indemana cetateanului si in folosul cetateanului eu nu am avut nici un felcde problema cu nici un taximetrist venind la comanda pe aplicatie asa ca va rugam lasati si pe cei mai putini inzestrati sa castige o paine
sandu 2017-12-30 19:39:42
Buna ziua.Din birouri no sa stiti niciodata realitatea din strada asta e o mascaradă interesele "boşilor" din spate sunt foarte mari simplificați situația actuală nu confundați taxiul cu reatebeul tarife reale
Constantin valentin 2017-12-30 19:43:43
Buna ziua.sunt taximetrist si nu as dori sa ma abat de la subiect si sa bat campii precum colegii referitor la ilfov sau alte prostii.aicidiscutam strict de aplicatiile clever si star taxi si anume..Aceste aplic au pus taximetria pe roti cu adevarat ci ni dispeceratele.prin dispecerate lucrau doar controlorii de trafic si nepotismele.in ultima vreme nu mai reuseam sa iau o comanda pe statie datorita mafiotilor.daca doriti sa vedeti un protest adevarat cu de taxiuri si clienti care chiar vor bloca tot orasul continuati sa eliminati aceste aplic si sa serviti interesele securistilor cotar
Eu 2017-12-30 19:50:51
O prostie ce faceti voi pt ca impingeti taximetristi sa faca prețuri si trimiteti clienti la uber prin aceasta lege
Dan florin catalin 2017-12-30 19:54:08
Buna seara nu sunt de acord cu interzicerea clever și star taxi sunt aplicati usor de utilizat iar firmele de taxi nu au acoperirea si cererea de comenzi in unele zone in care ne deplasăm așa cum au cele doua aplicati nu aceasta este problema mea ci faxurile de ilfov ce sunt pe raza munincipilui bucuresti cât și taxi fy și user
Nita Petrică 2017-12-30 19:54:47
Ce a mai mare greșală posibilă a făcut primăria ,o spun toți șoferii de taxi o spune societatea civilă o spun clienții ,clienți care sunt de partea noastră și sunt afectați ,mulțumim primăriei că ne a stricat sărbătorile le uram asemenea
tudor Cristian 2017-12-30 19:56:39
Bună seara! Întreb și eu în prostia mea cum de vreți sa interziceți niște aplicații de taxi cu mașini autorizate de dvs dar în schimb pe piața rămân aplicațiile de ridesharing dacă pot sa spun așa cu mașini particulare neautorizate de nimeni chiar și vechi de 15 ani cum sunt în continuare la cei de la uber! Deci aplicațiile uber, taxify, Blackcab, alfacab sunt perfect în regula cu mașini neautorizate fără licențe și autorizații de transport persoane!? Vă mulțumesc mult pentru șansa de a-mi exprima părerea la dvs pe site!
Cristina 2017-12-30 19:59:57
A început de la diseară seringa și a ajuns la creier și star taxi ,uvertura și taxi fy își fac treaba liniștiți cu aplicațiile lor și taximetriști nu pot sa lucreze ca sunt controlați. Din punctul meu de vedere este o mare greșeală interzicerea acestor 2 aplicații cu care eu am contact direct cu clientul și ma simt mai în siguranță atitudine eu cit și clientul. Tehnologia avansează doamna Firea ,decembrie vreți sa trecem la comunism iar.
Nistor Marius 2017-12-30 20:21:24
Doamna primar al capitalei București , folosind aceste aplicatii ajutam clienții și șoferii totodată ați face bine dacă v.ați interesa de alte probleme ale capitalei nu de 2 aplicații care ajuta lumea sa se deplaseze în mod sigur și în timp util îndrumați societatea greșit cred eu , am doar 28 anii dar de voi nu prea sunt mulțumit referitor deciziilor pe care le luați, ocupati.va de parcării de politia locala care face abuz de haina , etc , va aștept cu un mail și o invitație la dumneavoastră înu primărie sa va explic eu realitatea taximetriei în București sunt simplu șofer de taxi . Multumesc
Preda Ion 2017-12-30 20:29:55
Aplicatia este foarte utila si o folosesc cu placere, nu doresc interzicerea acesteia. Primaria sa isi vada de treaba si sa rezolve problemele legate de Uber, unde soferii nu au atestat de transport si nici licente, si reprezinta un pericol pentru siguranta cetateanului.
Msrian 2017-12-30 21:04:54
Buna seara , dna Firea cum este posibil ca in Romania anului 2017 ce sa mai 2018 dvs si cei care se afla in structurile de conducere ale PMB , sa doriti interzicerea evolutiei ?sa doriti interzicerea tehnologiei ? De cand au aparut aceste aplicatii de taxi care fac legatura mult mult mai repede intre sofer si pasager , nu numai ca , comenzile taximetristilor sau triplat dar si clientilor le este mult mai usor sa faca o comanda, si desigur avand toate datele taximetristului clientul este mult mai in siguranta stiind in ce taxiu se urca , plus ca sistemul de rainting si sectiunea de coment din aplicatii este de ajutor ata pasagerului cat si soferului. Vreti sa fim o capitala europeana iar dvs incercati sa ingreunati sau sa interziceti complet anumite lucruri care ne fac viata mai usoara , cum este posibil sa aparati interesele COTAR si ale mafie dispeceratelor ? Sunt alte atatea lucruri care au nevoie de atentie de rezolvarii iar dvs bi sa pus pata pe aplicatii ? Pai ati fost pusa acolo sa ne ajutati sa ne faceti viata mai usoara dna Firea nu sa ne ingreunati viata , nu sa ne lasati fara un loc de munca , dvs aveti ce duce acasa la copii ? Va spun eu ,aveti cu varf si indesat ,mai bine ramaneati sa prezentati stirile ca la primarie si politica nu va pricepeti deloc , lasati aplicatiile gen CLEVER SI STAR sau altele in pace si puneti mana sa interziceti UBER ca aia ne iau psinea de la gura si nu sunt reglementati deloc facetiva treaba cum trebuie , va voi face reclamatie pana la curtea europeana ca lusti mita de la COTAR si de la patronatele de taxi pentru a ne transforma din nou in sclavi dispeceratelor , eu voi continua sa sustin si sa folosesc aceste aplicatii si nu numai eu ci milioane de romani pentru ca imi usureaza munca f mult si nu mai stau la mila nimanui , nu ne puteti intoarce in timp nu ne mai puteti baga pumnul in gura NU VETI PUTEA OPRI EVOLUTIA .JOS FIREA , JOS PSD , JOS COTAR , JOS SCLAVIA
andrei 2017-12-30 21:25:35
Doamna primar cand aveti de gand sa scoaateti taxiurile cu nr de ilfov din bucuresti ca ne_am saturat de ei cu cazanele lor care zici ca vii pe jos asta ar trbui sa va preocupe nu cea a aplicatiilor taxi dar atata timp cat domnul pandele este primr in ilfov banui ca nu aveti nici un interes sa le eliminati din bucuresti taxiurile cu nr de ilfov si acest lucru se numestevconflict de interese rusineeee
Horvat gheorghe 2017-12-30 21:37:44
Scoateti obligativitatea dispeceratelor mafiote,deschide.ti un nr unic pt reclamatii unde clientii pot reclama taximetristii incorecti,scoateti UBER ,SCOATETI ILEGALII,,STAR SI CLEVER MERG LEGAL CU TAXI AUTORIZATE
Florin Ciuraru 2017-12-30 22:11:16
Buna ziua, Doamna primar va multumim ca va preocupa aceasta problema,dar va rog sa luati in calcul si parerile transportatorilor. Nu tineti cont doar de cerintele unei asociatii de tip mafiot(cotar) . 1 Dispeceratele sunt cancerul taximetriei, ele au au distrus aceasta meserie frumoasa .2 Faceti cercetari prin intermediul DNA, DIICOT si alte institutii abilitate, sa vedeti ce se intampla cu licentele primariei , sa vedeti cati bani se incaseaza lunar(intre 1000 si 1500 lei lunar, bani care nu intra in bugetul statului ci in buzunarul asa zisilor patroni). Nu puteti sa ne trimiteti inapoi cu cel putin 10 ani prin aceasta hotarare. Noi cetatenii de rand v-am votat si o sa va sustinem in continuare daca luati o decizie corecta. Nu faceti jocul dispeceratelor, ganditi-va ca puterea e la noi, cetatenii de rand. Va multumesc.
Viorel 2017-12-30 22:24:43
Voi va plangeti de ilfov, cand problema reala e ride-sharing-ul.
Acolo sunt masini din toate judetele tarii.
Aceste aplicatii de asa zis ride-sharing contribuie intr-o foarte mare masura la aglomerarea orasului.
Sunt soferi care au nicio treaba cu sofatul dar fac transport de persoane. Care cica sunt controlati. Vrajeala maxima.
Vrei sa faci transport persoane? Trebuie sa fii autorizat. Si ca sofer si ca autoturism.
Asta trebuie eliminat. Transportul neautorizat de persoane.
Aplicatiile online folosite de taximetristi, si de dispecerate, doar fac legatura intre client si soferul de taxi. Este eliminat doar operatorul telefonic.
Tytyx 2017-12-30 22:40:16
Pe cine deranjeaza de fapt aceste aplicații?,cand 80 la suta din cetățenii capitalei le folosesc si suta la suta din taximetriști le folosesc.???
Nicu Blanaru 2017-12-31 02:42:46
Buna ziua, Lăsați taximetriști să aleagă cum ,in ce mod si cu cine ar vrea o colaborare. Nu distrugeti ce au reușit unii să cladeasca. Uitați-vă la Black Cab, VMS,Uber si alte firme care au colaboratori fără cele necesare transportului de persoane. Vă doresc numai de bine.
Marius vasile 2017-12-31 05:26:27
Buna ziua sunt un taximetrist care impreuna cu foarte multi colegi suntem de parere ca..inchizand aplicatiile clevar si star...faceii in primul rand rau clientiilor
Robert 2017-12-31 05:32:22
Va bateti joc de populatia acestui oras,ne obligați sa ne rugam de dispecerate la telefon ca acum 10 ani,care nu au niciodată masini disponibile,ne îngraditi dreptul de a alege dna primar aveti traficul infernal la care un mare aport il.aduc soferii uber care sunt f mulți
Ionut 2017-12-31 05:43:17
Da cum ma obligi tu pe mine firea sa stau iar la tel cu doamnele flegmatica din dispeceratele taxi câte o jum de ora si după sa mi spună ca nu a găsit masina?????chiar n aveți Rușine?
Vasile Marius 2017-12-31 06:04:13
Buna ziua.va scriu acest mesaj in speranta ca intr-o buna zi si parerile oamenilor muncitori vor fii luate in seama.nu inteleg de ce ati interzice doua aplicatii care usureaza atata treaba taximetristilor cat si a clientilor care sunt legale si lucreaza doar cu taximetristi care au documente valabile,respectiv licente si autorizatii de transport,iar un serviciu precum e uberul care accepta orice persoana fara atestat si licente de transport doriti sa ii lasati sa lucreze in continuare.tot ce vad eu in aceasta propunere este ca dv ca si institutie nu doriti si nu vreti sa luati in seama parerea oamenilor.va rog respectos sa cititi mesajele noastre si sa luati o decizie cat mai favorabila si sa nu urmati diferite interese personale cum se intampla in Romania.ascultati si parerea oamenilor muncitori care platesc foarte multe taxe si impozite si vor sa munceasca.
Andrei P 2017-12-31 07:17:50
Buna ziua, voi fii scurt si la obiect..Tabletele si aplicatile sunt viitorul!!!!!evoluati nu involuati.
multumesc
vali 2017-12-31 08:11:16
buna ziua.vreau sa incep prin a va spune ca interzicerea star taxi si clever taxi o sa afecteze atat soferii de taxi cat si clientii.in primul rand este diferenta inte aceste aplicatii si celelalte gen uber.aplicatiile star si clever nu iti fac cont daca nu ai toate actele in regula(atestat,licenta,etc) deci la comanda va venii intotdeauna un taxi agreat de pmb.mai mult decat atat usureaza cu mult munca soferului si confortul clientului...soferul nu trebuie sa mai asculte prin statie sute de comenzi sa ia si el o comanda iar clientul gaseste un taxi printr un simplu clic.in concluzie ca sa fiu scurt este o mare eroare scoaterea acestor aplicatii in afara legii.multumesc
Dan 2017-12-31 08:47:11
Oare este mult spus Rusine?aveti cumva impresia ca noi nu ne dam seama ca aceasta hotărâre este cu dedicație,Ma intreb si va intreb ,cat de greu este să mă lăsați să muncesc legal si corect,era cumva un ghiimpe aceasta aplicatie Clever sau Star sau oricare altă de a trebuit ca dvs pe sfârșit de an(Ma gandesc totusi ca pe sfârșit de an erați totusi obosiți de cat ati muncit)Sa dati aceasta hotărâre,speram ca aceste mesaje sa fie de citite si analizate si cei cu putere de decizie să isi dea seama ca încă mai sunt persoane care doresc să muncească,va multumesc ca existati(Clever)promit sa fiu alaturi de voi si in continuare si nu va lăsați călcati în picioare de această hotărâre,încercați să găsiți soluti pentru ca ele exista,La multi ani pentru toata lumea si nu uitati că în viața ce oferi aia primesti
Nitu Gabriel 2017-12-31 08:49:21
Buna ziua, am o intrebare pentru cei care au scris mesajele anterioare contra dispecerat: nu vad o propunere de contrasolutie? Adica ok "sa nu ne vindem la dispecerate" dar care este solutia? Domnii "uber" (intentionat am scris cu litera mica - nu merita litera mare) de mai sus ar trebui sa stie ca in timp ce firmele de taxi platesc impozit pe salariile angajatilor, asigurari sociale pt angajati, medicina muncii pt angajati "uber" nu plateste aceste taxe, deci unde e concurenta loiala? Dar sa revenim la discutia cu dispeceratele, cateva argumente pro dispecerat, oricare ar fii chiar si al P.M.B. - rata de onorare a comenzilor venite din dispecerat este de 100% deci se efectueaza toate cursele, nu sunt solicitate sume suplimentare pentru cursele respective, in cazul perderii unor obiecte se pot recupera mai usor cat si alte argumente, nu intram in mai multe detalii. In privinta aplicatiilor Clever sau Star acestia pot foarte usor semna un contract cu un dipecerat si vor functiona in continuare. Intradevar si printre soferii taxi trebuie o "curatenie", de aceea am propus infiintarea unui CAZIER TAXI ON LINE unde sa fie inscrisi toti soferii cu abateri si unde pot fii verificati inainte de angajare. Si ca sa atingem toate subiectele mai ar fii problema cu cei din Ilfov, care trec autorizatiile de pe o firma falimentara pe alta sau despartirea unei firme cu 50 autorizatii in 10 firme cu 5 autorizatii pentru a nu se mai platii TVA. Aceasta terecere se face in cateva zile cu functionari corupti desigur. Si atunci unde este concureta loiala in domeniul transportului de persoane in Bucuresti? O propunre ar fii infiinatarea prin Legea 38/2003 a unui registru NATIONAL al autorizatiilor taxi, infiintarea unui cazier taxi on lilne pentru soferii (asta tine mai mult de P.M.B.) si elininarea TVA la societatile de taxi si un exemplu ar fii societatile de asigurari care nu platesc TVA si unde sumele incasate sunt cu mult mai mari decat cele din transportul de persoane in regim taxi
Milici Doru 2017-12-31 09:32:36
Scoaterea urgenta a transportatorilor neautorizati in capitala.(uber.ilfov).tarif unic real.tarif de noapte.exterior.sarbatori.Sanctionarea soferilor care folosesc aplicatii nu are baza legala.daca aceste aplicatii nu sunt legale se poate pune capat direct acolo.nu stresand soferii.
Marius 2017-12-31 09:50:44
Buna ziua! Cred ca cea mai buna solutie pentru cei care gresesc e sa anuleze atestatul atunci cand e prins . Ca nu pune aparatul ca cere bani la clent ca are maimuta prins si anulat atestatul pe viata sa nu mai poata face. Si atunci sa vedem cine mai face magari
Degeaba dati legi care nu afecteaza soferu hoț
Ivan Gheorghita 2017-12-31 10:02:02
Bună ziua sunt taximetrist angajat în bucurești de 4 ani am 3 copii și din ăsta traim în prmul rand pentru client (cetatean) faceți greșeală mare dacă scoateți aplicația clever și star ei lucrează doar cu mașini autorizate . Clientul dorește mașină foarte repede ca de aia vrea taxi nu sa stea 10 min la tel sa aștepte de la dispecerat un răspuns . Ar trebui un tarif unic sa nu mai stea clientul sa verifice și ăla sa fie minim 2 lei plus tarif de noapte ar trebui o baza online pentr cei ce nu își fac treaba și ma refer la taximetriști pentru a putea fi exclusi mai usor.Ar trebui sa se aplice legea la toți la fel.ex.uber sau taxi fi care fac transport de persoane fără a plăti către stat nimic .sper sa nu încurajați ilegalitatea,va mulțumesc și un an mai bun.
Stan Costel 2017-12-31 10:07:29
Buna ziua,eu cam asta înțeleg:daca chem un taxi autorizat,prin star șau clevar nu e bine că aplicația care pune clientul in legătură cu taximetristul,repet legal,autorizat de PMB să facă transport în regim de taxi,pentru că aplicațiile respective nu sunt legale sau cel putin agreate de autorități,sa zicem că înțeleg dar daca chem un uber sau taxifly,care nu are autorizație de transport persoane în regim de taxi, prin aplicația care e cel puțin la fel de ilegală că și star/ clevar atunci e bine cu alte cuvinte dacă ești ilegal 100% ești protejat de autoritati daca încerci să fi legal deja ești infractor,scuze daca supăr pe cineva dar asta am înțeles.
Ene Marian 2017-12-31 10:32:34
Cum se face Doamna Primar ca in loc sa faceti ceva sa scoateti uber-ul d-voastra ati dat tot in taximetristi si in loc sa interziceti aplicatia de uber ati interzis aplicatilile care lucreaza cu transportatori autorizati, nu va ganditi ca o sa va punem licentele in brate si o sa ne mutam la uber si taxify ca sa nu mai fim discriminati asa, ei cum pot sa faca transport de persoane cu o aplicatie , sau aveti interese pe acolo ? In momentul in care o sa fiu oprit si intrebat daca folesesc clever o sa spun ca eu folosesc aplicatia uber asa nu o sa imi gaceti nimic.
Dumitru ion 2017-12-31 10:47:31
Buna ziua,sunt taximetrist din 1982 am lucrat sub diferite forme in bransa aceasta,insa ce se pregateste acum prin aceasta hotarare a consiliului local consider ca se incalca dreptul la munca in special a taximetristilor independenti care oricum duc povara dipecerizarii obligatorii. Prin intrzicerea folosirii aplicatiilor clever si star se va legifera monopolul companiilor de taxi care oricum exista iar in acelasi timp cei afectati vor fi si clienti care vor intampina greutati in a comanda un taxi cu aplicatii civilizate si practice. Aceste aplicatii usureaza munca soferului si da posibilitatea clientului sa se adreseze unui nr mai mare de soferi deci cu sanse mult mai rapide de a gasi masina dorita cu tariful care ii convine si cu soferul care are recenziile cele mai bune. Cu speranta ca nu vom fi obligati soferi si clienti sa renuntam la un prezent si viitor tehnologizat comform vremurilor va multumesc pt posibilitatea de a-mi exprima punctul de vedere
Manole Marcel 2017-12-31 10:47:35
Bună ziua doamna primar. Fac taxi de un an , am fost influențat de prieteni sa merg la speed taxi ca au comenzi , dar după câteva luni mi-am dat seama ca defapt sunt un plătitor de stație care nu folosește nimănui, deoarece clienții așteaptă cate 20-30 minute la teleton după care renunță și apelează la aplicația android clever , star sau speed. Am făcut un studiu de piață și am ales sa nu mai plătesc o taxa de șmecherie unor indivizi care au pus monopol pe taximetrie și care au luat sute de licențe pe care le închiriază la 250 euro pe luna și ma obliga pe mine sa cumpăr mașină pe firma lui ca sa pot sa lucrez pe licența lui . Deci investesc 4500 euro ca sa cumpăr mașină, o cumpăr pe firma lui pentru a imi închiria licență, plătesc și 250 euro pe luna chiria licenței 500 lei cartea de munca și ma obligata plătesc stația și dispeceratul 305 lei iar reparațiile interesează pe mine . Am ales sa renunț la metoda de dispecerat pentru ca este inutil sa plătesc la smecheri taxa de smecherie (celor care dețin sute de licente ) și am plecat de la speed la as unde sunt lăsat sa lucrez cu aplicația star și clever unde taxa de dispecerat este mai mica 160 lei fata de 305 lei de ce oare diferențele de preț ? Piața libera . Lucrez fără stresul cu care lucramla speed pentru ca aplicația star si clever permite sa omiți dispeceratul care îmi viitor v-a fii uitat datorita tehnologiei.Sa lucreze clienții care vor cu telefonul la dispecerat iar cei care vor sa aleagă aplicații online sa folosească aplicațiile care doresc. Lăsați piața libera pentru ca la dispecerat nu poți sa comunici cu clientul decât pe statia radio unde nu ai semnal în toate zonele și te trezești ca ești suspendat de la comenzi și îți ia dreptul la munca 3 ore acum dar înainte era de 6 ore . De multe ori pe nedrept . când m-am apucat de taxi nu am semnat ca vreau sa fiu în sindicat taxi și eram obligat sa vin la miting de firma care are dispecerat contra firmei star și clever cu care eu colaborez impecabil .
Nitu Gabriel 2017-12-31 10:51:30
Buna ziua, am o intrebare pentru cei care au scris mesajele anterioare contra dispecerat: nu vad o propunere de contrasolutie? Adica ok "sa nu ne vindem la dispecerate" dar care este solutia? Domnii "uber" (intentionat am scris cu litera mica - nu merita litera mare) de mai sus ar trebui sa stie ca in timp ce firmele de taxi platesc impozit pe salariile angajatilor, asigurari sociale pt angajati, medicina muncii pt angajati "uber" nu plateste aceste taxe, deci unde e concurenta loiala? Dar sa revenim la discutia cu dispeceratele, cateva argumente pro dispecerat, oricare ar fii chiar si al P.M.B. - rata de onorare a comenzilor venite din dispecerat este de 100% deci se efectueaza toate cursele, nu sunt solicitate sume suplimentare pentru cursele respective, in cazul perderii unor obiecte se pot recupera mai usor cat si alte argumente, nu intram in mai multe detalii. In privinta aplicatiilor Clever sau Star acestia pot foarte usor semna un contract cu un dipecerat si vor functiona in continuare. Intradevar si printre soferii taxi trebuie o "curatenie", de aceea am propus infiintarea unui CAZIER TAXI ON LINE unde sa fie inscrisi toti soferii cu abateri si unde pot fii verificati inainte de angajare. Si ca sa atingem toate subiectele mai ar fii problema cu cei din Ilfov, care trec autorizatiile de pe o firma falimentara pe alta sau despartirea unei firme cu 50 autorizatii in 10 firme cu 5 autorizatii pentru a nu se mai platii TVA. Aceasta terecere se face in cateva zile cu functionari corupti desigur. Si atunci unde este concureta loiala in domeniul transportului de persoane in Bucuresti? O propunre ar fii infiinatarea prin Legea 38/2003 a unui registru NATIONAL al autorizatiilor taxi, infiintarea unui cazier taxi on lilne pentru soferii (asta tine mai mult de P.M.B.) si elininarea TVA la societatile de taxi si un exemplu ar fii societatile de asigurari care nu platesc TVA si unde sumele incasate sunt cu mult mai mari decat cele din transportul de persoane in regim taxi
Robert 2017-12-31 10:52:52
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Ivan daniel 2017-12-31 10:54:04
Ce faceti acum doriti sa omorati taximetria in bucuresti .
Robert 2017-12-31 10:56:43
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Ilie mihai 2017-12-31 11:02:44
Buna ziua . Ma adresez in calitate de șofer taxi in municipiul bucuresti .
Aceasta dezbatere publică trebuia sa se refere strict la trasportatori ilegali de persoane dar cum interesele sunt ascunse în spatele celor de bună credință care si au exprimat nemulțumirea față de firmele pfa sau srl colaboratoare Uber sau alte platforme online care afectează piata si ignora orice lege privind transportul în regim taxi . Va rog luati in vedere ai aplicați legea transportului public se persoane nu afectați si mai rau activitatea taximetristilor vrând să scoateți aplicatiile Clever sau star . Va multumesc .
Robert 2017-12-31 11:05:47
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Robert 2017-12-31 11:28:29
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Robert 2017-12-31 11:34:56
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Robert 2017-12-31 11:35:50
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Gabriel M 2017-12-31 12:07:25
Ne intoarcem cu 10 ani in urma , la statia radio ? Pe bune cand avem azi pe piata Star Taxi si Clever Taxi care colaboreaza cu taxiuri legale ? Pentru ce am protestat noi 7 zile la rand ? Impotriva Uber si Taxi Fy si care au fost consecintele ? Pentru ei nu se schimba nimic in schimb taximetristul ............. Poate ar trebui niste reguli pt dispecerate si abuzurile lor si nu ar fii rau ca si clientul sa aibe niste reguli clare atunci cand circula cu taxiul , daca are 10 lei in buzunar nu inseamna ca este stapan pe bunul meu ( fumeaza , mananca , vorbeste la telefon tot timpul cursei , unii chiar tipa ) . Sa gandim aceasta lege in folosul tuturor , iar termenul pt dezbateri nu este cam mic ?
Leonard 2017-12-31 12:07:55
Problema este și va fi in continuare cei din conducerea C.O.T.A.R
ploscar gelu 2017-12-31 12:15:00
Buna ziua am tot citit pe aici mesaje , eu nu stiu de ce se tot agita unii taximetristi sa se lege de cei de ilfov atata timp cat sunt comenzi pe aplicatii si unii prefera sa stea pe la coltul strazii fara sa ia comanda daca tot este o problema ptr ei ilfovul de ce nu preiau comenzi si stau la coltul strazi asteptand sa vina clientul la ei asta pe de o parte iar pe de alta parte desfiintarea platformelor electronice si anume aplicatiile de taxi sunt foarte benefice si ptr noi si ptr client din motiv de siguranta ptr ca daca eu preiau o comanda pe statie persoana care cere masina isi da un nume si atat care nici macar poate nu il cheama asa si daca eu sunt agresat in masina de aceea persoana ca la cati drogati sunt nu e de mirare , eu nuam de unde sa gasesc aceea persoana sau politia ptr ca nu exista date despre persoana pe cand prin aplicatie clientul ca sa poata da o comanda trebuie sa faca un cont si sa dea niste date personale si atunci poate fi gasit de politie aici e vorba de siguranta noastra ca am patit o si am fost talharit in masina iar referitor la cine a scris ca noi ne facem case vile si etc din taximetrie il invit sa stea in locul meu 12 ore in trafic sa faca 200 lei pe zi din care sa dea plan 100 lei sa bage combustibil de 40 lei si sa ai ramana 60 pe zi sa traiasca si sa isi intretina familia si 2 copii cu banii astia si apoi sa vorbeasca de imbogatire din taximetrie si de ce vorbeste de tips ca acest tips se da peste tot si la doctor si la frizer si la restaurant si la doctor daca nu dai tips nu se uita la tine asa ca despre ce vorbim
Dinca George 2017-12-31 12:24:31
Nu sunt de acord cu noile reguli...
Robert 2017-12-31 12:27:58
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Robert 2017-12-31 12:28:06
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Gelu 2017-12-31 12:46:45
Vă rugăm să ne lăsați să muncim așa cum am muncit până acum . Lăsați cleveru, star taxi si dispeceratele în pace
bobi constantin 2017-12-31 12:47:55
Afara din bucuresti cu taxiurile de ilfov si aplicatiile de ridesharing(uber,taxi fly,black cab).
Daca faceti asta aveti respect. Respectati si voi legea si alicati-o.Calitatea se cumpara cu bani mai multi si atata timp cat dispeceratele ne-au tinut la 1.39 timp de 9 ani nu o puteti cere. Sa ramana cele 10000 de autorizatii de bucuresti si cu un tarif normal de 2.5-3.0 lei si atunci va exista si calitate mai buna dar nu ca in germania pentru ca acolo tariful este mult mai mare. Asa, cu tarif mic si cu concurenta neloiala nu se va schimba nimic niciodata. Saracul iti ofera saracie si atat......
Mihalache Marius 2017-12-31 12:49:50
Pai bine stimați alesi. Văd că interesele primează obligațiile de serviciu in cadrul PMB. Vreți să revenim in epoca de piatra. Să promovați Uber și alte aplicații de gen. Nu este problema. Vom apela la curtea europeană pentru drepturile noastre. Abuzuri de genul acesta nu vor fi tolerate la infinit. Pregătiți-va pentru noi proteste.
Marin Ionel 2017-12-31 12:51:14
Buna ziua.
Consider ca prin aceasta decizie nu faceti altceva decat sa ne aduceti inapoi in timp, undeva pe la inceputul anilor 2000.
De ce nu implementati masuri care sa fie de un real folos cetatenilor ?
Robert 2017-12-31 14:20:47
Îmbunătățirea serviciilor de taxi nu se poate realiza prin îngrădire, îndiguire, interzicere. Dacă ne dorim o economie de piață sănătoasă, secundata de o democrație reală. Ca în orice domeniu, mediul de afaceri este reglat de către piața, respectiv consumatori. Așadar, în loc să distrugeți aproximativ 70% din taximetria bucureșteană actuală, prin metode ce îmi amintesc de secretarii de partid din ITB, mai bine creați condițiile unei competiții acerbe. Dar, în primul rând a unei competiție loiale, onorabile. Calitatea serviciilor se realizează prin concurenta si nicidecum prin dat cu barda. Pentru asigurarea stării tehnice și estetice a taxiurilor se pot creea 2-3 puncte de inspecție arondate RAR, special pentru transportul de persoane. În prezent, știm cu toții ce înseamnă ITP. Liberalizarea totală a tarifelor va creea posibilități multiple de a alege pentru clienții de taxi. Taxiul oferă un serviciu premium, nu este nicidecum o necesitate. A nu fi confundat cu RATB, mai ales că nu este subvenționat de PMB. Terminați cu mafia licențelor dacă vreți taxiuri cu licență de București. Oricum, ideea de licență locala este o aberație pentru că aproape elimina competiția între transportatori. Vrem calitate?? Atunci sa ii lăsăm pe cei care sunt în stare furnizeze un raport calitate/Pret cât mai bun. Indiferent de unde vine. Clientul trebuie să aibă dreptul de a alege!!! Cei care fac preturi, lucrează ilegal, au comportament inadecvat samd, vor fi eliminați de piață. La fel si firmele pentru care lucrează acești nedoriți. Ceea ce poate PMB să facă momentan este să creeze condițiile necesare pentru taximetria civilizată. Atestatele de taxe să fie mult mai severe si mai complexe. Sunt semi-analfabeti cu atestat de taxi!!!! Multi, multi!!! Ce fel de comportament puteți aștepta de la ei??? Ce atitudine?? Statiile de taxi, si așa mai mult decât insuficiente sunt mereu ocupate de alte mașini decât taxiuri. Politia locala se uita nepăsătoare. multe de discutat dar nu este spatiu
Ion P. 2017-12-31 14:22:07
Părerea mea, ca şi taximetrist cu vechime de 15 ani, este că cei care elaborează aceste proiecte de legi nu au nicio legătură cu realitatea. Ar trebui întâi să se consulte cu noi, taximetriştii, pentru elaborarea proiectelor şi doar după aceea să le prezinte dezbaterii publice. Plus că termenul este mult prea scurt şi perioada total nepotrivită.
Voi încerca să-mi exprim părerea mea şi nemulţumirile:
De ce trebuie ca o platformă care facilitează găsirea unui taxi de către clienţi într-un timp cât mai scurt, să aibă dispecerat autorizat? Eu lucrez cu trei aplicaţii de preluare comenzi direct de la client. De ce aş avea eu nevoie de dispecerat? Sau clientul? Ar trebui să am trei staţii dacă aceste platforme ar fi dispecerate autorizate? Nu, că nu am voie decât cu o staţie, conform proiectului. Dar de ce am totuşi nevoie de staţie, care este şi obligatorie? Daţi-mi vă rog un singur motiv, în afară de preluarea de comenzi.Lăsaţi la aprecierea noastră dacă alegem să luăm comenzi pe staţie sau pe aplicaţii. Eu, unul, aleg aplicaţiile. Mi-au ajuns 15 ani de ascultat staţia. Care este scopul serviciului de taximetrie? Ca un client să poată angaja un taxi atunci când are nevoie. Câţi clienţi ar prefera să aştepte la telefon câte 10-20 min. să li se caute un taxi de către "dispeceratele autorizate" în loc să deschidă aplicaţia şi să găsescă un taxi imediat? Vrem să ne întoarcem în trecut? Dispeceratele ar trebui desfiinţate. Se vede că totuşi doriţi o reformă în taximetrie. Dar soluţiile gândite nu sunt bune. Nu prin card securizat sau aparat cu intefaţă video (??) se vor rezolva problemele, adică refuzarea curselor şi aplicarea de tarif preferenţial, pentru care se doreşte reformă. În mod paradoxal, pe aceşti "taximetrişti", cei care fac preţuri, nici măcar nu-i afectează, pentru că ei nici măcar nu lucrează cu aplicaţii sau staţii. Ei nu vor dispărea, iar imaginea noastră, a celor ce muncesc cinstit, va fi ştirbită în continuare. Deci ce se doreşte?

ROBERT VADEANU 2017-12-31 14:27:11
Buna ziua ,nu inlaturarea unor aplicatii gen Star Taxi ori Clever Taxi rezolva problemele taximetriei.....Consider ca reglementarea unui tarif unic , taxe unice pentru dispecerizare , cat si infintarea unui dispecerat unic rezolva in mare parte situatia . Un control mai eficient asupra bunei desfasurari a activitatii de taxi este mai oportun.Organele abilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti , al Politiei Locale cat si a Politiei Rutiere sa aplice legea si reglementarile ei. Un an nou plin de realizari !
Vasilescu 2017-12-31 14:54:46
Buna ziua. Sunt un taximetrist care am folosit cele 2 aplicatii in cauza , am renuntat de ceva timp la ele din cauza aplicatiei clever care mi-a dublat abonamentul de la 10 euro + TVA la 20 euro + TVA ( pentru simplu fapt ca am schimbat dispeceratul). Aparitia Uber si Taxi Fy pe piata si ridicarea lor intr-o perioada asa scurta ni se datoreaza noua taximetristilor (prin felul in care ne purtam cu clientii ( preturile care le facem verbal , masinile murdare , tinuta neadecvata , vorbitul la telefon pe toata perioada cursei , geamurile deschise la maxim , manele la casetofon , comenzile neonorate , chiar daca suntem la 2 pasi de ele , etc. ). Doamna Primar , colegii mei doresc scoaterea dispeceratelor ( in cazul acesta o sa ajungem sa batem clientii inainte sa ne intrebe daca suntem liberi ). Tariful intradevar este mic , dar atata timp cat Uber si Taxy Fy sunt in piata sansele noastre de supravietuire sunt minime daca crestem tariful peste 2 lei/km. Va rog sa luati masuri si pentru Uber si Taxi Fy si abea atunci taximetria o sa inceapa sa revina la normal . Va multumesc si va doresc sarbatori fericite .
Florin Istrate 2017-12-31 14:59:21
Buna ziua,Doresc sa îmi exprim nemulțumirea, fata de hotărârea Municipalități de a nu avea voie sa folosesc app agregatoare ce realmente face marea diferență intre statia radio emisie recepție si aplicație ce-e din urma făcând legătura dintre șofer și clienți mai rapidă Personal nu doresc întoarcerea in timp si îngrădirea dreptului de a lucra mai ușor Problema acuta nu sunt aceste app-uri ci Firmele ce efectuează transport de persoane in regim de taxi fara autorizație conform legi 38/2003 vezi Uber...Fy.....etc Cu stima un simplu Taximetrist ce dorește sa lucreze nu sa fure sau sa de-a in cap cuiva pt a putea întreține familia.
Ion P. 2017-12-31 15:00:40
Continuare: Din păcate suntem limitaţi la 2000 de caractere.
Deci ce se urmăreşte prin obligarea platformelor de intermediere a curselor cu taxiuri să-şi facă dispecerat propriu? De ce suntem obligaţi, noi, PFA-urile care suportăm mai greu investiţiile în maşini noi şi care plătim obligatoriu 16% din profit la stat, să mai plătim şi dispeceratul la o firmă pentru nişte comenzi pe staţie şi să mai facem şi reclamă firmei respective prin colantele pe care le plimbăm zilnic prin trafic pe maşinile noastre, investiţia noastră. Aşa cum am specificat în celălalt comentariu, ar trebui să fim lăsaţi să optăm liber pentru ce formă de preluare a comenzilor dorim, având în vedere că noi PFA-urile(spre deosebire de firme, care au de cele mai multe ori, câte doi şoferi pe maşină, iar maşinile sunt de multe ori într-o stare tehnică nu prea bună), avem tot interesul să oferim servicii de calitate, fiindcă este afacerea noastră, este investiţia noastră, este pâinea pe care o câştigăm zilnic şi este imaginea noastră, care cu cât este mai bună (vezi criteriile de evaluare a şoferilor de pe platformele de comenzi pe care dumneavoastră vreţi să le eliminaţi) cu atât ne ajută să câştigăm mai mult, să ne onorăm dările către stat şi să avem un trai decent. Oare nu vrem toţi să progresăm în această societate? Nu vrem o societate mai bună? Nu dorim să fim mai civilizaţi? Cum am putea fi dacă nu avem şi un nivel de trai decent? De ce doriţi să fim "sclavii" firmelor care s-au îmbogăţit şi pe banii noştri?
Vasilescu 2017-12-31 15:01:52
Buna ziua. Sunt un taximetrist care am folosit cele 2 aplicatii in cauza , am renuntat de ceva timp la ele din cauza aplicatiei clever care mi-a dublat abonamentul de la 10 euro + TVA la 20 euro + TVA ( pentru simplu fapt ca am schimbat dispeceratul). Aparitia Uber si Taxi Fy pe piata si ridicarea lor intr-o perioada asa scurta ni se datoreaza noua taximetristilor (prin felul in care ne purtam cu clientii ( preturile care le facem verbal , masinile murdare , tinuta neadecvata , vorbitul la telefon pe toata perioada cursei , geamurile deschise la maxim , manele la casetofon , comenzile neonorate , chiar daca suntem la 2 pasi de ele , etc. ). Doamna Primar , colegii mei doresc scoaterea dispeceratelor ( in cazul acesta o sa ajungem sa batem clientii inainte sa ne intrebe daca suntem liberi ). Tariful intradevar este mic , dar atata timp cat Uber si Taxy Fy sunt in piata sansele noastre de supravietuire sunt minime daca crestem tariful peste 2 lei/km. Va rog sa luati masuri si pentru Uber si Taxi Fy si abea atunci taximetria o sa inceapa sa revina la normal . Va multumesc si va doresc sarbatori fericite .
Danilo 2017-12-31 15:31:24
Buna ziua! In acest moment atat soferi de taxi cat si clientii sunt dependenții de aceste aplicați ce vor fi interzise, taximetria este ajutata de aplicații sa evolueze într-un mod bun curat in care clientul are contact direct cu soferul in acest mod multe din probleme sunt eliminate respectiv clientul castiga foarte mult timp! Prin eliminarea aplicațiilor nu vor fi decat consecinte negative pentru toata lumea!
diaconescu panagache 2017-12-31 15:31:29
Aplicatiile clever si startaxi sunt dedicate soferilorvde TAXI care respecta legile din romania. Iar cei ce vor sa le inchida prin amendamente la legea 38 sunt cei ce au interes sa faca in continuare evaziune fiscala adica dispeceratele si mari detinatori de licente. Prin amenzi aplicate soferilor ,prin taxe nejustificate si multe altele.
ianculescu florin 2017-12-31 15:34:01
in ce țara traim ?.. nu inteleg ce aveti impotriva acestor doua aplicatii (star, clever) platesc taxe ? platesc tva la noi in tara ? suntem inregistrati cu acte? atestat permis Tot ce detine un taximetrist
Vasilescu 2017-12-31 15:34:26
Buna ziua . Sunt un taximetrist care am folosit pana de curand cele 2 aplicatii in cauza , dar din cauza aplicatiei clever am renuntat la amandoua ( pentru schimbarea mea de la un dispecerat la altul mi-au crescut abonamentul de la 10 euro +TVA la 20 euro + TVA ) , dupa toate acestea nici nu primesc factura la bani sa pot sa ma scad in contabilitate , cum ar fi normal ), cred ca 98% dintre noi , transportatorii (PFA) nu avem contract cu acesta firma Clever . In legatura cu Uber si Taxi Fy pe piata nici mie nu imi convine dar oare din ce cauza s-a ajuns aici ? Au aparut in piata si intr-un timp asa de scurt au ajuns o forta ( din cauza noastra domnilor colegi , prin comportamentul nostru fata de clienti , masinile murdare , preturile facute verbal , refuzurile clientilor cand ne bat la geam , fumatul , vorbitul la telefon pe durata calatoriei , manelele puse la casetofon , geamurile deschise la maxim , etc .) . Dorim doar tarif marit , voi sunteti constienti ce se va intampla cand tariful v-a fi 2,5 ron/km. si Uber si Fy sunt tot in piata ? Va raspund tot eu , o sa iesim la munca si o sa stam toata ziua pe facebook ca o sa avem timp destul . Doamna primar , colegii mei doresc scoaterea dispeceratelor ( atunci o sa se ajunga sa batem clintii doar prin simplul fapt ca vine la geam sa ne intrebe daca suntem liberi ). Unii dintre noi isi doresc libertate maxima , oare o sa ne fie mai bine ? Nu cred . Va rog sa analizati cu atentie. Va multumesc
ianculescu florin 2017-12-31 15:35:00
in ce țara traim ?.. nu inteleg ce aveti impotriva acestor doua aplicatii (star, clever) platesc taxe ? platesc tva la noi in tara ? suntem inregistrati cu acte? atestat permis Tot ce detine un taximetrist
Vasilescu 2017-12-31 15:45:09
Buna ziua . Sunt un taximetrist care am folosit pana de curand cele 2 aplicatii in cauza , dar din cauza aplicatiei clever am renuntat la amandoua ( pentru schimbarea mea de la un dispecerat la altul mi-au crescut abonamentul de la 10 euro +TVA la 20 euro + TVA ) , dupa toate acestea nici nu primesc factura la bani sa pot sa ma scad in contabilitate , cum ar fi normal ), cred ca 98% dintre noi , transportatorii (PFA) nu avem contract cu acesta firma Clever . In legatura cu Uber si Taxi Fy pe piata nici mie nu imi convine dar oare din ce cauza s-a ajuns aici ? Au aparut in piata si intr-un timp asa de scurt au ajuns o forta ( din cauza noastra domnilor colegi , prin comportamentul nostru fata de clienti , masinile murdare , preturile facute verbal , refuzurile clientilor cand ne bat la geam , fumatul , vorbitul la telefon pe durata calatoriei , manelele puse la casetofon , geamurile deschise la maxim , etc .) . Dorim doar tarif marit , voi sunteti constienti ce se va intampla cand tariful v-a fi 2,5 ron/km. si Uber si Fy sunt tot in piata ? Va raspund tot eu , o sa iesim la munca si o sa stam toata ziua pe facebook ca o sa avem timp destul . Doamna primar , colegii mei doresc scoaterea dispeceratelor ( atunci o sa se ajunga sa batem clintii doar prin simplul fapt ca vine la geam sa ne intrebe daca suntem liberi ). Unii dintre noi isi doresc libertate maxima , oare o sa ne fie mai bine ? Nu cred . Va rog sa analizati cu atentie. Va multumesc
ianculescu florin 2017-12-31 15:46:48
nu inteleg care este problema daca eu sun taximetrist si imi fac pfa si colantez masina la o firma de taxi unde dispeceratul este mai mic decat altele si prin contract colaborez cu acordul firmei cu alta firma care plateste taxe si ia masurile legale in ce detine taximetria care este problema ? pacalesc statul ? platesc taxe sau comision in alta tara ?.. rusine sa va fie ... exista alte aplicati care trebuiesc interzise..
ianculescu florin 2017-12-31 15:46:58
nu inteleg care este problema daca eu sun taximetrist si imi fac pfa si colantez masina la o firma de taxi unde dispeceratul este mai mic decat altele si prin contract colaborez cu acordul firmei cu alta firma care plateste taxe si ia masurile legale in ce detine taximetria care este problema ? pacalesc statul ? platesc taxe sau comision in alta tara ?.. rusine sa va fie ... exista alte aplicati care trebuiesc interzise..
Margarit Alberto 2017-12-31 15:48:20
Bună ziua domnule primar pentru a nu isca o revolutie va rog în numele tuturor și în numele meu sa reglementați aceste noi legi deoarece nu suNT normale nu intru în detalii ca nu are rost . Va rog nu uitați un singur lucru noi v-am votat noi va dam jos nu profitați de bunătatea oamenilor va mulțumesc.
Margarit Alberto 2017-12-31 15:48:47
Bună ziua domnule primar pentru a nu isca o revolutie va rog în numele tuturor și în numele meu sa reglementați aceste noi legi deoarece nu suNT normale nu intru în detalii ca nu are rost . Va rog nu uitați un singur lucru noi v-am votat noi va dam jos nu profitați de bunătatea oamenilor va mulțumesc.
Margarit Alberto 2017-12-31 15:48:56
Bună ziua domnule primar pentru a nu isca o revolutie va rog în numele tuturor și în numele meu sa reglementați aceste noi legi deoarece nu suNT normale nu intru în detalii ca nu are rost . Va rog nu uitați un singur lucru noi v-am votat noi va dam jos nu profitați de bunătatea oamenilor va mulțumesc.
Duta Adrian Lucian 2017-12-31 15:52:22
Sant de acord cu toate demersurile necesare pentru ca,taxiurile de ilfov și cei de la uber sa nu mai desfășoare activitatea în București .In rest ne putem supune la restul schimbarilor prevazute de către Pmb. Tarif extraurban si tarif de noapte.
Chivu Constantin 2017-12-31 16:10:01
Bună ziua!Noi taximetriștii am cerut reglementare pentru Uber dar se pare ca totul a luat o întorsătură neașteptată.Aplicatiile Star și Clever atat nouă cât și clienților ne erau foarte utile.Dorim un tarif real și tarif de noapte și exterior ceea ce ar fii normal .
Petre iulian 2017-12-31 16:28:32
Buna zioa,doamna primar nu e de ajuns ca din 2008 am practicat tarif de 1,39 acum vreti sa da ti o lege peste noapte sa ne aduceti iar inapoi cu 10 ani ,nu stiu ce va incurca pe voi aplicatia pt a prim comenzi de la client nu direct de la.dispacerat ,care nu dispecerat de taxi nu ma ajuta cu nimic doar ma forteaza sa platesc ,sa nu mai vb de licentele de IF si stiti bine ce spun ,la domnul pandele sau emis licente.peste.limita legala si ati mers inainte acum ce va tine pe loc sau ce interese mai aveti doamna primar ......ascultati cu atentie ce ne dorim noi oameni acestui oras si nu mai aprobati legii peste noapte.si interesele altora sa fim obligati sa platim dispecerate la.hoti si licente k ati emis la firme cu sutele si la.oameni simpli de rand nu
Nitu Gabriel 2017-12-31 16:32:17
Buna ziua, am o intrebare pentru cei care au scris mesajele anterioare contra dispecerat: nu vad o propunere de contrasolutie? Adica ok "sa nu ne vindem la dispecerate" dar care este solutia? Domnii "uber" (intentionat am scris cu litera mica - nu merita litera mare) de mai sus ar trebui sa stie ca in timp ce firmele de taxi platesc impozit pe salariile angajatilor, asigurari sociale pt angajati, medicina muncii pt angajati "uber" nu plateste aceste taxe, deci unde e concurenta loiala? Dar sa revenim la discutia cu dispeceratele, cateva argumente pro dispecerat, oricare ar fii chiar si al P.M.B. - rata de onorare a comenzilor venite din dispecerat este de 100% deci se efectueaza toate cursele, nu sunt solicitate sume suplimentare pentru cursele respective, in cazul perderii unor obiecte se pot recupera mai usor cat si alte argumente, nu intram in mai multe detalii. In privinta aplicatiilor Clever sau Star acestia pot foarte usor semna un contract cu un dipecerat si vor functiona in continuare. Intradevar si printre soferii taxi trebuie o "curatenie", de aceea am propus infiintarea unui CAZIER TAXI ON LINE unde sa fie inscrisi toti soferii cu abateri si unde pot fii verificati inainte de angajare. Si ca sa atingem toate subiectele mai ar fii problema cu cei din Ilfov, care trec autorizatiile de pe o firma falimentara pe alta sau despartirea unei firme cu 50 autorizatii in 10 firme cu 5 autorizatii pentru a nu se mai platii TVA. Aceasta terecere se face in cateva zile cu functionari corupti desigur. Si atunci unde este concureta loiala in domeniul transportului de persoane in Bucuresti? O propunre ar fii infiinatarea prin Legea 38/2003 a unui registru NATIONAL al autorizatiilor taxi, infiintarea unui cazier taxi on lilne pentru soferii (asta tine mai mult de P.M.B.) si elininarea TVA la societatile de taxi si un exemplu ar fii societatile de asigurari care nu platesc TVA si unde sumele incasate sunt cu mult mai mari decat cele din transportul de persoane in regim taxi
Vali 2017-12-31 16:35:25
Când ceva merge bine in tara asta trebui să apară cineva care sa strice bravo hai înapoi în evul mediu, eu chiar mă întreb cât mai durează până ne pune ți taxa pe aerul care îl respirăm ...
Dumitru george 2017-12-31 16:39:03
Pe bune chiar va bateti joc de noi adica nu avem voie cu star si clevar dar e voie sa isi desfasoare activitatea uber si fy sau ce or mai fi pe bune va bateti joc de noi si noi santem atst de prosti ca acceptam nu mi se pare normar alooo Primaria Doam a Firea Nu santem bataia voastra de joc
Gabriel Stavilaru 2017-12-31 17:03:22
Nu exista concurenta intre disp taxi ci doar intre cele 2 tipuri de servicii de transport reglementate de L 38/2003 (de taxi si de inchiriere) si intre transportatorii ce executa aceste 2 servicii. Unde este regulamentul celui de inchiriere? Atributii de constatare si sanctionare sunt indicate in dreptul institutiilor mentionate de L 38 la Art 37 si nu in dreptul disp taxi. "Cosmetizarea" taximetristului se face prin obiectul normativelor ARR (aferente scolarizarii/ promovarii/ eliberarii atestatului) si prin aplicarea prevederilor Codului Muncii. Eliminati siglele disp taxi de pe portiere si nu obligati transportatorii mici sa isi promoveze concurentii sai directi in piata. Acordati f multa atentie unei activitati conexe (disp. taxi) si o neglijati pe cea declarata a fi de utilitate publica (trans in regim de taxi) A se citi si respecta L38/2003 si L 51/2006. Prin rusinoasa H luata in 19.12.2017 fara consultarea partile interesate nici un transportator mic isi mai poate autoriza propria sa activitate de disp taxi, incalcati dreptul clientului de a contacta direct taximetristul si inchideti toate dispeceratele existente ce deservesc un nr mic de transportatori. Sa intelegem ca nu va pasa de client si favorizati actualii transp/disp mari? L 38/2003 stabileste obligatii si in dreptul organizatorului serviciului (adica Aut de Autorizare si functionarilor publici din cadrul PMB). Ati uitat sa le cuprindeti in proiect sau le-ati omis special? Tarif zi/noapte/exterior, statii taxi, bariere, vouchere, exclusivitati in puncte de interes (probleme vechi) constatam sunt omise in acest proiect. Cum garantati recuperarea costurilor si cum impuneti respectarea calitatii si performantei la standarde EU? Interesul este general si nu de grup sau individual. Perioada aleasa special in zilele sarbatorilor de iarna infirma asigurarea transparentei decizionale sau preocuparea dvs de a afla opinia urbei, prin urmare va solicit sa reveniti asupra erorilor si omisiunile facute.
Marian 2017-12-31 18:31:55
Nu ați înțeles nimic., primăria nu are nimic cu platformele online pur și simplu marile firme de taxi încasează 200 RON pentru serviciile de dispecerat, datorita clever taxi și startaxi au înviat dispecerate precum Apolodor si taxi titan care percep taxa de doar 50 lei, dacă clever taxi și startaxi rămân pe piața vor pleca multe firme de la pelican, meridian si speed către alte dispecerate iar ei vor rămâne fără obiectul muncii. Nu doamna Firea este de vina ci acei consilieri care au legături cu patronii de firme de taxi. România trezește-te
Oana M 2017-12-31 18:33:18
Ați prezentat involuntar un serviciu organizat de dispecerate unde tot ce contează sunt banii încasați. De aceea au apărut peste 5000 de mașini pe care nici o autoritate nu le poate controla. Acest regulament nu face altceva decât să mărească autoritatea celor care de zece ani nu fac decât să încaseze bani in detrimentul unui serviciu corect.
Aplicațiile cu legătură directă client-transportator,cu feedback,cu posibilitatea clientului de a vedea profilul taximetristului înainte de cursă le-a cam luat din controlul pe care îl aveau asupra acestui serviciu, asupra clientelei și a unui număr de taximetriști care încă mai credem că meseria asta se poate face corect și cu demnitate!
Oana M 2017-12-31 19:53:38
Ați prezentat involuntar un serviciu organizat de dispecerate unde tot ce contează sunt banii încasați. De aceea au apărut peste 5000 de mașini pe care nici o autoritate nu le poate controla. Acest regulament nu face altceva decât să mărească autoritatea celor care de zece ani nu fac decât să încaseze bani in detrimentul unui serviciu corect.
Aplicațiile cu legătură directă client-transportator,cu feedback,cu posibilitatea clientului de a vedea profilul taximetristului înainte de cursă le-a cam luat din controlul pe care îl aveau asupra acestui serviciu, asupra clientelei și a unui număr de taximetriști care încă mai credem că meseria asta se poate face corect și cu demnitate!
Voicila Florin 2017-12-31 19:58:54
Bună seara. Sunt taximetrist de 21 de ani și vă spun doar atât : Doamnă primar ați luat o decizie catastrofală apropo de folosirea aplicațiilor Star Taxi și Clever Taxi. Pur și simplu ne îngrădiți dreptul la muncă. Aceste aplicații menționate ne ajută foarte mult în munca noastră. Poate reveniți asupra acestei decizii incorecte.
Cristian Coman 2017-12-31 20:15:32
Imi pierd timp din viata sa va scriu aici chiar daca stiu sigur ca vocea noastra nu conteaza si ca orice am spune noi , voi cei de la putere faceti ce vreti . Cu toate astea va invit sa cititi toata mentiunea mea in decursul a cat fumati o tigare.
Atata timp cat Uber si aplicatiile de transport ersoane ilegale sunt pe piata , taximetristul si industria taximetriei o sa se duca in jos . Taximetristul fortat de concurenta neloiala va face in continuare preturi si va folosi maimuta iar principalul pierzator este orasul in sine pentru ca nu este in stare sa ofere servicii de transport public civilizate si la standarde europene .
Din moment ce dvs. prin atitudinea dvs si a celor care fac presiuni , interziceti taximetristului si ultima chestie care poate sa-i usureze munca o sa puneti cruce taximetriei .Poate asta este si scopul actiuniilor .
Si acum vin si va intreb: daca acest HGCMB ramane in vigoare pot sa ma duc Uber ? Nu de alta dar asta ma forteaza primaria. Credeti ca este o varianta buna pentru oras ca uber sa inlocuiasca taximetria ? Eu unul nu imi doresc sa fiu "partener" cu acest parazit dar se pare ca asta se doreste la nivel inalt.Sa lucram ilegal si sa riscam sa platim amenzi pentru c incercam sa ducem un ban acasa .
Pe taxi este exclus sa continuam in conditiile in care licentele sunt la " baietii destepti " si dam 1000 de lei chirie lunar la ele, CM creste de la 01.01.2018 la 900 de lei . Off e greu sa va explic ca ne distrugeti ,e greu sa va inteleg din actiunile care le intreprindeti ce doriti de fapt .
Daca vroiati intradevar sa ne ajutati desfintati COTAR-ul , retrageati pirati cu grefe , faceati curatenie la selari si in alte zone unde se merge cu "50 de lei boss e bine ? "... Punea-ti un tarif de noapte si de exterior , aveati atatea metode sa ne ajutati. Dar ati ales varianta proasta . Nu imi ajung 2000 de caractere sa va impartasesc tot ce simt va las decat finalul .. PROTESTELE V-OR CONTINUA poate nu la fel de pasnic cum au fost.
Dumitru ion. 2017-12-31 20:40:13
La multi ani! Revin cu mesajul meu si doresc ca anul 2018 sa aduca intelepciune pt a intelege ca p fa-urile nu au drepturi. Decat obligatii.in consecinta va rog. Sa nu dati curs aceste hotarari. A consiliului local care ne intrzice sa folosim aplicatiile STAR SI CLEVER. AVEM dispecerezare obigata prin lege dar vrem sa avem si acces. La cele doua aplicatii. Am ales sa fim pfa tocmai ptr a putea sa alegem si alte forme de existenta a vieti noasre. Altfel nu vad vreo diferenta intre a fi angajat sau colaborator. Eu consider ca FIRMELE AU DISTRUS TAXIMETRIA in bucuresti pt ca lucrurile pot fi rezolvate prin simplul fapt ca se poate un tarif UNIC facut de acelasi consiliu local iar soferii sa poata fi autorizati pe masina ptr a responzibila pe fiecare in parte. Exemplul TIMISOAREI.unde predomina PFA-urile.INTELEPCIUNE NU INTTERESE DE GRUP.CU STIMA ACELASI DUMITRU ION

Dumitru ion 2017-12-31 20:53:50
Am doua aplicatii care ruleza in paralel:clever si aplicatia unei companii FOARTE cunoscute. Raprtul este fara. exagerare...100/2 in favoarea clever. Poate exagerez dar lucrurile sunt in favoarea clever. Se pot face sondaje. CLIENTUL NOSTRU STAPANUL NOSTRU......NU??
nicu 2017-12-31 21:49:59
Taximetrist pfa....atata timp cat nu se va pune pretul real pe km, primaria poate pune si tel.verde .....si cai verzi pe taxiuri, taximetristul va face pretul corect cerand clientului diferenta, si ramanem in aceiasi mizerie .plimband lumea pe o cafea sau o apa minerala
Neagu alin 2018-01-01 01:30:46
Buna ziua va rog sa nu faceți asta dumneavoastră prin asta veți încuraja prețuiala si daici trageți toate concluziile
Nistor Marius 2018-01-01 10:43:53
Taximetria în București și Ilfov ar trebui luate câteva măsurii de răspundere directa șofer organele competente, legi un tarif standard 2,5 lei km fiecare primărie care a eliberat licență transport taxi sa oblige firmele sa facă tarif standard , iar șoferul dacă face preț sau altceva greșit sa i se anuleze atestatul , sa i se retina permisul de conducere etc ,eu sunt șofer nu sunt în măsură să vă învăț , iar plângerea sa fie luata în considerare direct
De către autorități nu de patroni firmelor , 98 % dintre angajatorii de taxi sunt mai disperații de bani iar strada se comporta după cum știți și dumneavoastră din cauza primăriilor București - Ilfov . Sa vedem realitatea sa nu ne mai mințim unul pe altul :)) ....... oare citește cineva competent acest mesaje ??????? Nu sigur
Nelu 2018-01-01 17:41:29
BUNA ZIUA SI LA MULTI ANI,
D-NA PRIMAR , IN PRIMUL RAND DORIM SA VA MULTUMIM PENTRU IMPLICAREA DMV.IN PROBLEMELE TAXIMETRIEI ( nu au rezolvat nici un Primar in mandage intregi ceia ce dmv.ati realizat in mai putin de o jumatate de an)

SUNTEM DE ACORD CA IN ACEASTA BREASLA TREBUIE PUS ACCENTUL.PE :
SIGURANTA
CONFORT
SI MAI ALES BUNUL SIMT.
DE ACORD CA TREBUIESC LUATE MASURI IMPOTRIVA CELOR CE NU AU NIMIC IN COMUN CU ACEASTA MESERIE, INSA VA RUGAM FRUMOS NU CONDAMNATI ACEASTA MESERIE LA RUINA ( SUNT MII DE BIETI OAMENI CARE INCEARCA SA DUCA O AMARATA DE PAINE ACASA, PROBABIL CA SUNT MULTE DE DEZBATUT SI TIMPUL NU VA PERMITE SA ANALIZATI TOATE ACESTE COMENTARII.

DORIM SA CREDEM CA SUNTE-TI IN CONTINUARE O PERSOANA DEMNA DE STIMA SI RESPECT , CA AVETI UN CARACTER DEMN DE TOATA OMENIA ( lucru pe cale de disparitie)
SI CA IDEEA DE A REZOLVA ACEASTA PROBLEMA IN GRABA SI PRIPA NU ESTE INFLUENTATA DE NICI UN GAND RAU INTENTIONAT AL VREUNEI DENOMINATIUNI, ORGANIZATII, ORI PERSOANE.

DORIM SA NE MANDRIM CU DMV.CA SUNTETI UN PRIMAR VERTICAL CARE TRECE LUCRURILE IN PRIMUL RAND PRIN PRISMA INIMII SI APOI A RATIUNI, CA SIMTITI ALATURI DE CEI DE JOS, ca noi .
NU NE LASATI PRADA SACALILOR FACANDU-LE PE PLAC APROBANDU-LE LEGILE FACUTE IN FAVOARSA LOR.

DEMONSTRATI INCA ODATA CA SUNTETI MAI MULT DECAT UN PRIMAR, CA SUNTE IN PRIMUL RAND OM .
VA MULTUMESC PENTRU OPORTUNITATE SI VA DORESC TOT BINELE DIN LUME.
Gheorghiu Matei 2018-01-01 18:21:17
Buna ziua, sunt taximetrist iar aplicatiile Clever si Star sunt uneltele mele, datorita lor ajung mai repede la clienti, datorita lor clientii ma gasesc mai repede si tot datorita lor stau in trafic si nu pe colturile intersectiilor (statiile de taxi fiind ocupate de masini particulare sau fiind insuficiente). Asa dar pot spune fara retinere ca aceste doua aplicatii care lucreaza cu masini autorizate si cu soferi atestati sunt un lucru benefic atat pentru noi taximetristii cat si pentru clienti care nu trebuie sa mai sune la dispecerat si sa astepte 10- 20 minute pentru ca in final o voce plictisita sa le raspunda "imi pare rau reveniti". Iar pot spune ca intr-o lume a taximetriei in care: dispeceratele aplica amenzi financiare (care din punct de vedere legal sunt ilegale), o lume in care patronii iti cer sa nu faci incasari astfel riscand sa fi pus sa platesti tva, sau la angajare iti este pusa in fata si demisia in alb aceste doua aplicatiii reprezinta singurul lucru bun pentru taximetrie. Consider ca aplicatiile care lucreaza cu masini si soferi neautorizati pot fi blocate pe tara fara nici o problema. In speranta ca veti lua o hotarare inteleapta doresc tuturor un an nou mult mai bun!
Victoras 2018-01-01 18:55:22
Buna ziua! Nu sunt de acord cu interzicerea aplicatiilor clever si star taxi fara ele ar fi un haos total. Ar trebui sa se ia masuri in cazul celor de la uber, taxify si pe cei de IF care stau in B fara ca cineva sa ii vada.
Victoras 2018-01-01 18:55:47
Buna ziua! Nu sunt de acord cu interzicerea aplicatiilor clever si star taxi fara ele ar fi un haos total. Ar trebui sa se ia masuri in cazul celor de la uber, taxify si pe cei de IF care stau in B fara ca cineva sa ii vada.
Victoras 2018-01-01 18:55:51
Buna ziua! Nu sunt de acord cu interzicerea aplicatiilor clever si star taxi fara ele ar fi un haos total. Ar trebui sa se ia masuri in cazul celor de la uber, taxify si pe cei de IF care stau in B fara ca cineva sa ii vada.
Daniel 2018-01-01 18:59:28
Buna ziua! Nu sunt de acord cu interzicerea aplicatiilor clever si star taxi!
Oprea Marian 2018-01-01 19:08:19
Bună seara consider ca este necesara aplicația creier. .pe noi ca șoferi de taxi cat și pe populație în calitate de clienți. Vând în vedere ca e ste mult mai simplu și util pe toată lumea..în legătură cu umărul nu sunt de acord deoarece ei se folosesc ca un al doilea job,fără a plăti nicio taxa iar noi doar din asta trăim. .nu mi se pare ceva normal ..și tot odată se numește concurenota neloiala. Va multumesc
Vladimir Stancu 2018-01-01 19:28:16
Buna ziua. Va scriu pe 1 ianuarie ca sa va intreb cand se va reglementa situația taximetrelor din Bucuresti. Doamna Firea, suntdeti incompetenta. Doriti sa interziceti uber si taxify dar cu taxiurile care in noaptea de revelion cereau 50 de lei pe o cursa de maxim 12 cand rezolvati problema, ulterior? Acest proiect va dovedește incompetenta, intai interziceti niste servicii de transport civilizat si da-i dracu pe Bucureșteni, sa se descurce cum pot. Va recomand urmatoarele 2 variante: 1.Asigurati-va ca se aplica amenzi pentru taximetriștii care nu sunt civilizați sau refuza cursele "pe aparat" si abia ulterior interziceti aceste servicii. 2. Oferiti posibilitatea acestor firme (uber si taxify) să obtina licente, se cunoaște foarte bine ca acestea sunt acordate discreționar catre cativa mari operatori, cei cu pfa neavand posibilitatea sa obțină licența. OBLIGATI firmele de taxi sa aiba aplicații prin care clientii sa poata oferi feedback despre cursa si/sau sofer. Solutionarea acestui proiect va dovedi clar daca ceea ce faceti e in interesul bucurestenilor sau al firmelor de taxi.
Adrian 2018-01-01 19:58:14
Buna ziua. In prmul rand doresc eliminarea obligativitatii dispeceratelor si celor 2 sintagme Permanent si In mod repetat. De ce taxiurile de IF lucreaza in Bucuresti si nu platesc taxe la PMB. De ce vreti sa scoateti cele mai bune 2 aplicatii de pe piata. Unde este concurenta loiala? Aceasta decizie este pe cat de iresponsabila pe atat de nociva. De ce aparati diferite persoane si interese si pe cel al cetateanului de rand NU. De ce pretul pe km nu este jumatate din pretul pretului carburantului. Va rugam prelungiti termenul de dezbater publica ! ! ! Vrem un dispecerat al primariei, un tarif unic calculat de ingineri auto si nu de dispecerate ca acum si un departament de contol special de taxi al primariei. Introduceti un tarif unic de zi si unul de noapte. Va rugam sa luati in calcul doleantele taximetristilor care cunosc problemele taximetriei di Bucuresti si nu a grupurilor de interese:-a dipeceratelor si -a angajatorilor din Bucuresti si din IF. O zi buna.
Razvan Alexandru 2018-01-01 20:06:19
Buna seara. Proiectul pe care il sustineti nu are nici o legatura cu interesul cetatenilor orasului pe care il gospodariti. Interesul nostru este sa avem parte de un transport civilizat, cu tarife reglementate oficial si nu negociate ca la piata, cu siguranta ca suntem dusi unde dorim indiferent de distanta, fara miros de tigara, soferi care joaca poker on-line in timpul condusului sau vorbesc non stop la telefon. Credeti ca aceste asa zise reguli pe care le anuntati vor schimba comportamente adanc inradacinate in multi soferi? Lasati concurenta sa functioneze, sa avem posibilitatea sa alegem ce serviciu dorim. Personal sunt convins ca zeci de mii de bucuresteni, poate chiar sute de mii, vor fi total nemultumiti de disparitia serviciilor alternative de transport. Multumesc.
OVIDIU 2018-01-01 20:23:41
Bună seara. Sunt transportator autorizat de PMB.Vă rog să țineți cont de părerile taximetriştilor şi să amânați termenul de propuneri pt modificarea HCGMB 178, acesta fiind prea în scurt pentru a lua în cosiderare părerile taximetriştilor, din cauza liberelor de sărbătorile de Crăciun şi revelion.Cu tot respectul, pt o mai bună funcționare a executării serviciului de taxi, la capitolul drepturi, am gasit numai obligații! În speranța că ne dorim o taximetrie corectă, vă rog să introduceți in HCGMB178 tariful de noapte şi tariful extraurban prevăzut în L38/2003. Se pleacă de la premiza ca singurul care are drepturi si dreptate, este clientul in raport cu taximetristul. Cum trebuie sa reacționam când un client doreşte sa coboare fară să achite cursa,
are conduita necorespunzatoare, murdar, sau cu animale fără cuşcă, ori este in stare avansată de ebrietate sau este recalcitrant? Eliminați obligativitatea dispecerizării,pt ca aceste dispecerate taxi căpuşează taximetria prin costurile obligatorii ale contractelor şi anexelor care ajung cât leasing-ul unui auto nou. Menționez că 9 dispecerate au fost sancționate de Consiliul Concurenței prin decizia 8/2015pt formarea unei alinieri de tarife de ruinare(1.39/km) Aceste dispecerate sub protecția COTAR, ne-au ruinat timp de 9 ani. Pe lângă faptul ca le fac reclama gratuita purtandu-le permanent siglele cu denumirea acestora pe portierele taxiului pe care il conduc, sunt obligat ca pe lângă taxa lunara de dispecerizare obligatorie voi fi obligat să cumpar un alt produs agregatoar cu un cost in plus față de cel al stației radio emisie recepție. NU interziceți folosirea aplicațiilor de tip taxi care colaborează cu transportatorii autorizați(acestea fiind cele mai importante şi moderne surse de clienți ale noastre fără de care nu ne putem plăti taxele către DITL, PMB, redevența, CASMB, impozitele pe profit, CM,autorizații PMB, taxe către RAR,metrologie,ITP,agreare taxi,asigurări,reparații,recuperarea investiției..)MULȚUMESC.
Alexandru 2018-01-02 00:28:33
Nu nenorociți taximetria,avem copii acasă și părinți de întreținut faceți un regulament strict cu abateri pana la anulare atestat !!!
Stefan 2018-01-02 01:40:09
Buna ziua în primul rând doamna primar si stimați consilieri de ce în aceste discuții pe tema teansportului de persoane în bucurești nu vreti sa simplificăm putin lucrurile si sa le facem mai transparente dacă asa cum susțineti dumneavoastra nu exista asa zise interese ascunse si va voi da câteva exemple .
1.Calcularea si impunerea unui tarif unic de către pmb.
2 Liberalizarea si legalizarea acestui serviciu în proporție de 100% acordarea de licențe oricărui cetățean al municipiului buc cu domiciliul stabil a unei autorizații taxi atâta timp cât poate face dovada ca îndeplinește condițiile prevăzute de lege ,urmând ca o concurență reală plecând de la acela si nivel sa se faca prin calitatea serviciilor oferite de fiecare individ în parte.
3.Interzicerea cu desăvârșire a oricărui alt tip de transportatori ne autorizați se pmb
4.Formarea de dispecerat unic în funcție de calitatea serviciului prestat
Iar cel mai important aspect doamna si domnilor rețineți si eu practic aceasta meserie, este sa facem totul în proporție de 100% sa acordam atestatele profesionale fără să închidem ochii si sa trecem cu vederea ceea ce nu a r trebui să treacă (nu mai vindeți atestate,nu mai vindeți teste psihologice si analize de baza) oferiți unor oameni incapabili permisiunea de a se juca cu viața altor câteva zeci de mii.
Va multumesc
Tudorica Dorin Viorel 2018-01-02 04:20:40
Faceti un sondaje de opinie publică adica cu cei care v-au votat si v-au pus acolo in scaune si pe urmă trageți concluzii privind drsfintarea Clever si Star nu va jucati cu opinia publică care sa săturat de toate combinatile facute pentru un anumit grup de interese.
Cornel 2018-01-02 07:42:24
Despre securitatea soferilor nu vorbeste nimeni ??? Despre timpul de lucru cine vorbeste ???A vorbit cineva despre salariu ?? Cine stabileste si mai ales dupa ce norma se impun planurile ??? Observ ca numai clientii au dreptate si drept de a se plange , dar cei care isi sufla mucii si ascund batistele intre banchete , dar cei cu parfum de alcool si usturoi , dar cei agresivi , dar cei care nu vor sa plateasca cursa , nu mai vorbim de cei care nu dau bunaziua etc etc etc , care patron de taxi a platit un concediu medical ???? Despre concediu de odihna nu poate fi vorba , combustibilul este al soferului si culmea patronu vrea sai duc chitanta care intotdeauna nu sunt de ajuns vrea mai multe ,, dai si tu 10lei la fata aia la peko si iti mai multe bonuri,, DE CE ???? VORBITI FRATIOLOR ce va doare nu va mai lasati batjocoriti de ,,dispecerate,, de clienti violenti, de patroni nesatui , Au facut averi pe spatele sferilor si acum vor ,, norme ,, CHIAR NU VA ESTE RUSINE ?? Ati auzit de vreun control la dispecerate ???? Domnilor decidenti vati sesizat cand un nesimtit prost crescut a fost refuzat dar cand un sofer a fost omorat ce masuri ati luat ????????Vreti doar taxe peste taxe , faceti ceva si pentru soferi
Paul Tudorache 2018-01-02 08:05:27
Buna ziua. Sunt un sofer de taxi pfa care exercit aceasta meserie msi bine de 15 ani.Doresc sa va aduc la cunoștință ca prin aceasta hotărâre pe care dv ati aprobato ati indepartat clientul de a mai face o comanda la taxi. Dispeceratele aveau contracte cu soferi de taxi dar problema lor nu este cetateanul si taximetriști, este k nu a mai putut sa monopolizeze in totalitate acest serviciu si asa cu foarte mult carențe create si facute de ei. Prin aceste doua aplicati Star si Clever care ele colaborau cu fiecare fofer de taxi care detine un atestat de transport persoane si are o licenta de transport si taxiare un contract in nume propriu cu recenzii si aprecierea clientului fie pro dau negativ unde se gaseste in contul acestuia.
Ati face o Mare greșeală să interziceți aceste aplicati care sunt de mare ajutor cetatenilor cat di șoferilor de taxi, usuratine munca atat noua cat si timpil de așteptare al clientului, nu le diminuati pentru ca prin dispecerat se onoreaza mult mai putine comenzi si vor fi multi cetateni nemulțumiți de aceasta decizie care va afecta GRAV acest serviciu
Va mulțumesc și va doresc un an nou Bun.
Negrea Florin 2018-01-02 09:59:06
Bună ziua!Sunt taximetrist din 1996,dar niciodată nu a fost așa haos ca acum.Aș dori tarif unic de București european, viața in București este mai scumpă decât in multe capitale europene,tarif de noapte,extraurban,de sarbatoare si tarif unic de Otopeni.Stațiile de taxi sunt puține si mereu ocupate de mașini particulare.Suntem clienți fideli ai politiei comunitare si rutiere.Ce căuta taxiurile de ILFOV in București când legea spune clar ca nu au voie sa facă taximetrie in București.De ce suntem obligați să aparținem de un dispecerat? Pentru că așa e legea! Legea e din secolul trecut si noi am evoluat!De ce interziceți aplicațiile digitale care nu sunt ale dispeceratelor?Deranjează! Cu Stimă!
ungureanu iulian 2018-01-02 10:23:19
Buna ziua! Sunt un taximetrist pfa si consider ca cea ce vrea sa faca primaria nu este in interesul nostru si al clientilor ci doar al dispeceratelor care fac regulile dupa bunul plac. Cel mai bine ar fi un tarif unic, liberalizarea licentelor si lucrul cu aplicatiile Star si Clever. DE ASEMENEA DESFIINTAREA DISPECERATELOR CARE NU SE JUSTIFICA SI DOAR INCASEAZA NISTE BANI DE LA NOI SI PE DEASUPRA NE MAI SI PENALIZEAZA PTR. DIFERITE MOTIVE CE NU TIN INTOTDEAUNA DE NOI. Daca s-ar respecta legea taximetriei in forma actuala cei cu licente de Ilfov nu ar avea ce sa caute in Bucuresti. De asemenea legea transporturilor specifica foarte clar in ce conditii poti sa transporti persoane de unde reise ca nici UBER TAXIFY. ETC.NU AU CE CAUTA IN ACEASTA ACTIVITATE.
Arama Valentin 2018-01-02 10:24:17
Bună ziua!
Sunt taximetrist și lucrez la firma AS. Aceste platforme funcționează extrem de bine. Ele asigură o comunicare DIRECTA intre client și șofer, acest lucru fiind extrem de benefic pentru ambele părți . Nu doar noi șoferii suntem mulțumiți de acest sistem ,dar și clienții care au acces la o mașină , mult mai simplu și mai eficient. Cu aceste platforme online toate părțile implicate au de câștigat. De asemenea cred ca ar fi mult mai civilizată adoptarea unei legi care sa reglementeze adoptarea de tarife diferențiate (de noapte, în zile de sarbatoare).
Și faceți ceva pentru fluentizarea traficului !
Nu distrugeți ceva care s-a dovedit că funcționează .
Numai bine!
Tache Marius 2018-01-02 10:30:20
Nu înțeleg de ce un termen atât de scurt pentru modificarea legii atât de importantă daca se vrea cu adevărat curățarea acestui domeniu ? De ce se denigrează aceasta meserie la toate posturile publice de tv și radio iar platformele de "ridesharing" sunt lăudate ? De partea cui sunteți ? Oare cine a redactat acest regulament a ținut cont și de omul/șoferul din strada adică taximetristul? Sau numai de interesul dispeceratelor ? Cum se poate îmbunătăți un serviciu când patronii angajează pe oricine ?10 ani a dominat tariful de 1,39 pe piata și nimeni nu a luat nicio măsură? Cum se putem să facem investiții cu asemenea tarife și calitate sa oferim clienților ? De ce nu se pune problema și de un tarif de noapte, extraurban și pentru sarbatori legale ? Chiar suntem slavii tuturor? Ieșiți și faceți experiment în stradă o săptămână că și taximetrist și veți vedea multe...
Tache Marius 2018-01-02 10:30:34
Nu înțeleg de ce un termen atât de scurt pentru modificarea legii atât de importantă daca se vrea cu adevărat curățarea acestui domeniu ? De ce se denigrează aceasta meserie la toate posturile publice de tv și radio iar platformele de "ridesharing" sunt lăudate ? De partea cui sunteți ? Oare cine a redactat acest regulament a ținut cont și de omul/șoferul din strada adică taximetristul? Sau numai de interesul dispeceratelor ? Cum se poate îmbunătăți un serviciu când patronii angajează pe oricine ?10 ani a dominat tariful de 1,39 pe piata și nimeni nu a luat nicio măsură? Cum se putem să facem investiții cu asemenea tarife și calitate sa oferim clienților ? De ce nu se pune problema și de un tarif de noapte, extraurban și pentru sarbatori legale ? Chiar suntem slavii tuturor? Ieșiți și faceți experiment în stradă o săptămână că și taximetrist și veți vedea multe...
Tipa Radu Florian 2018-01-02 11:02:41
buna ziua.sunt administratorul unei societati srl cu o autorizatie taxi.imi primul rind primaria trebuie sa ne asigure conditii concurentiale noi fiind limitat ca numar de licente,dar altii nu (exemplu primariile din ilfov care au acordat licente de taxi mult peste numarul legal,primaria stefanesti 247 autorizatii taxi de 10 ori mai mult) ,aplicatia uber si taxify care recent au fost incadrati ca transportatori intr-o hotarire a curtii europene si asupra carora nu exista un control atit ca numar de autovehicule , a timpilor de conducere , avize medicale si psihologice,metrologie , fiscalitate si inspectia muncii.introducera de tarif de noapte si sarbatori legale,este inadmisibil ca o cursa de zi sa fie mai scumpa decit o cursa de noapte pe aceesi distanta din cauza valorilor de trafic.aplicatiile care ajuta in munca taximetristilor trebuiesc intradevar reglementate atit cele generale (clever,star,gti,point) cit si cele ale dispeceratelor cristaxi,speed etc.nu interzise, ele ne ajuta in munca noastra
Sfarlogeanu florin 2018-01-02 11:50:47
Cred eu că ar trebui introdus si tariful de exterior , pentru a evita refuzul unei curse, sau tocmirea prețului cursei.
Considerați că este ok să fii plătit spre exemplu ptr o cursa făcută până la Ploiesti,iar de acolo sa revii pe gol ?
Gabriel 2018-01-02 12:17:31
Buna ziua.Propun înființarea unui dispecerat al PMB pt taxi,imperios necesar sa dețină aplicatie on line la un nivel Clever sau Star,altfel este degeaba....cum sunt aplicatiile unor dispecerat.
Radu Viorel 2018-01-02 12:18:55

Reglementarea selectivă a activităţii de transport public local de persoane în regim de taxi pe care pmb o propune,este una partizană, nu una care sa înbunătăţească serviciul de transport în regim de taxi. Astfel pmb trebuie să ţină cont de opiniile transportatorilor autorizaţi, cei care investesc, fac eforturi şi sunt cu adevarat responsabili de calitatea şi siguranţa transportului şi a pasagerilor. Asociatiile patronale RPREZENTATIVE definite la art.54 din legea 38/2003, reprezintă un grup de restrîns de transportatori şi dispeceri, care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi nociv pentru taximetrie, acestea trebuiesc consultate doar în ceea ce priveşte stabilirea tarifelor maximale,ceea ce în momentul de faţă nu este cazul. Este momentul ca PMB să pună capăt acestui business cu contracte de dispecerizare pentru care unele dispecerate s-au înfiinţat. PMB prin compania de dispecerizare a activităţii de transport public local de persoane trebuie să asigure cadrul legal în ceea ce priveşte îndeplinirea condiţiilor de către transportator care în mod obligatoriu trebuie să fie arondat unui dispecerat. Unele dintre dispeceratele actuale au sabotat din greu transportatorii autorizaţi impunînd acestora de tarife de criză, şi împotriva cărora Autoritatea de Autorizare a PMB nu a luat nici o măsură, din contră în momentul de faţă le acordă puteri sporite chiar dacă legiuitorul i-a reglementat ca activitate conexă a activităţii de transport iar rolul lor este strict reglementat şi anume acela de primire şi redare comenzi. Puterea şi încrederea care li se acordă în continuare acestor dispecerate,mie personal mi se pare cel puţin suspectă şi urăt mirositoare, aşa că rog pe primarul general să mai reflecteze la acest lucru. Propun ca Autoritatea de Autorizare a PMB să elibereze autorizaţie de dispecerat doar acelor intreprinderi economice care dovedesc calitatea de transporator autorizat şi are atribuit în gestiune delegată serviciul public de transport în regim de taxi.
Isabela Stoian 2018-01-02 12:23:49
Buna ziua. Sunt o persoana care merge zilnic si cu taxiurile si si cu uber si cu taxi fy, deci pot sa fac o comparatie obiectiva.Cel mai simplu ar fi sa faceti si dvs acest gest si veti vedea diferenta. Probabil veti intelege miilede bucuresteni care s-au saturat de mitocania, hotia si agresivitatea soferilor de taxi, comparativ cu cei de la uber si taxi fy care sunt politicosi, civilizati si nu ne fura. V-ati speriat de cei 1000 de taximetristi care au blocat cu tupeul specific Piata Victoriei ?..dar fapul ca peste 400.000 de bucuresteni utilizeaza uber si taxi fy nu va sperie? ..noi nu avem nici un drept?..sau ati decis sa cedati in fata celor ce urla mai tare? Nu vi se pare ca incalcati niste drepturi elementare ? Pe banii nostri cred ca putem sa ne alegem compania de transport. Ca in orice stat civilizat exista principiul concurentei iar cel mai bun castiga. Interzicerea aplicatiilor este un abuz...incercati sa faceti comanda prin dispecerat si veti vedea cat timp se pierde pe banii si nervii nostri. Oricum soferii de taxi nu pot fi controlati si amendati ptr ca se poarta ca niste cocalari (nu toti dar f.multi), au masini murdare, nu dau niciodata bon fiscal. In toata Europa sunt aplicatii de acest gen, dar dvs ati decis sa nu evoluam sa ramanem la stadiul de acum 30 de ani. Pacat ca nu ati fost in oras in noaptea de Revelion sa vedeti jaful si tupeul taximetristilor care vezi Doamne sunt victime si li se iau clientii de catre uber si taxi fy...Sper sa mai reflectati si sa nu nedreptatiti sute de mii de bucuresteni . Sper ca ratiunea sa invinga niste interese obscure ale unor asa zisi lideri de..cartel mafiot.
Pop Cornel 2018-01-02 12:43:34
Articolul 34 (1) - daca serviciile de dispecerat sunt obligatorii de ce nu exista indicatori de performanta si in sarcina dispeceratului ? Conform acestui regulament dispeceratul este doar obligatoriu, atat . Trebuie specificat clar procedura de functionare a dispeceratului aceasta activitate conexa dar obligatorie. Spre exemplu dispeceratul trebuie sa-si asume responsabilitatea cu privire la ocuparea taxiului de catre clientul care apeleaza un taxi prin intermediul unui dispecerat . La nivelul Bucurestiului sunt foarte multe comenzi transmise de dispecerat la care taxiul ajunge si nu este ocupat de catre client.Art. 34 (6) pretul unui contract de dispecerat trebuie sa fie egalul tarifului pe km calculat la nivel de dispecerat .In functie de numarul comenzilor ONORATE prin dispecerat sa se calculeze la fiecare sfarsit de luna suma pe care soferul o plateste dispeceratului contravaloarea numarului de comenzi onorate. Doar astfel dispeceratul va fi motivat sa transmita comenzi la care taxiul autorizat sa faca deplasarea in conditia garantarii unei curse efectuate . In cazul in care clientul nu ocupa taxiul ajuns la comanda ,dispeceratul sa achite contravaloarea deplasarii echivalentă a 2 km iar ulterior acesta sa recupereze de la clientul neserios serviciile de dispecerizare consumate inutil. In acest moment sunt foarte multi clienti care cauta prin mai multe dispecerate in acelasi timp chemand mai multe taxiuri la aceeasi adresa si ocupand uneori primul taxi venit la adresa celelalte taxiuri deplasandu-se degeaba pe cheltuiala soferilor, dispeceratul neavand absolut nici o responsabilitate decat aceea de a furniza comenzi.
Dumitru Marian 2018-01-02 12:44:35
Bună ziua aș vrea să se introducă tarif de zi, noapte și extra urban și mai multe stații taxi,
Daniel Vîlcea 2018-01-02 13:08:36
Buna ziua.Nu mai vreu sa fiu legat de un dispecerat să pot colabora cu mai multe da doresc cu tariful care îl am ca transportator , nu să facă dispeceratu tariful, rolul lui să fie intermedierea dintre client si transportatori.
Nu mai vreau taxiurile din comunele din ILFOV în BUCUREȘTI.
UBARUL SA COLABOREZE CU TRASPORTATORII AUTORIZATI PE TRANSPORT PERSOANE
Clevărul si Star taxi sa rămână deoarece ne ușurează munca.
Gurita Gheorghe 2018-01-02 13:14:39
Buna ziua. Sunt taximetrist in Bucuresti si am cateva propuneri pentru modificarea HCGMB. Sunt absolut revoltat de perioada foarte scurta pt care se depun propunerile de modificare a regulamentului cadru 178/2010. Doresc anularea HCGMB din data de 19-12-2017 din urmatoarele motive: -Actul administrativ a fost aprobat cu incalcarea prevederilor legii 38 articolul 2 .
-HCGMB 178-2010 a fost aprobata printr-un abuz de putere si anume prin L 544/2004 art 2 litera n, având in vedere ca masurile adoptate NU fac parte din sfera CGMB.
-Remarc o importanta la L215/2001(i)si (ii) unde au fost incalcate drepturile si libertatile cetatenilor. Avand in vedere ca este o perioada cu foarte multe zile libere in perioada pt dezbatere va rog sa prelungiti termenul pt propuneri si sa faceti o invitatie taximetristilor pt a asculta problemele cu care ne confruntam din cauza monopolului impus de dispeceratele de taxi. NU va angrenati in jocul mafiei din confederatia COTAR. Taximetria se face in strada, nu in birouri! Va multumesc.
Iancu Nicolae Alexandru 2018-01-02 13:53:16
Fara clever taxi muream de foame si ar trebui sa ramana pe piata
Cristi 2018-01-02 13:57:14
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Poate vede si Doamna noastra primar Gabriela Firea
Cris 2018-01-02 13:59:27
Salut....eu una nu mai folosesc taxi-ul de cand am incercat srviciile alternative, care sunt MULT mai decente , fara mofturi fara fitze de Jilava, fara maimuta etc.... De fapt am facut o greseala sa incerc un taxi de curand...a strambat din nas ca e aglomerat (wtf??) a fumat toata cursa si dupa ce m-a lasat a refuzat cilenti. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html si ia vedeti aici ce fac domnii taximetristi. Nu mai vorbim de reguli de circulatie care nu exista pt ei....si cei care au numere pe IF si practiva taximetrie ILEGAL in Bucuresti : https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-taximetria-ilegala-tolerata-in-bucuresti-647377
Petrisor Marchis 2018-01-02 14:57:19
studiu de piata pentru stabilirea tarifului REAL (ca si in alte domeni) de zi , noapte si exraurban si nu tariful actual( pretul combustibilului este foarte mare) toti care merg sub acest tarif REAL fac ilegalitati....!!!!! cu respect.
Onete Silviu 2018-01-02 15:13:10
Buna ziua. Favorizarea dispeceratelor și umilință șoferilor. Tarif unic si decent ar fi cea mai buna soluție și nu obligativitatea dispeceratelor . Ei asta doresc sa se îmbogățească pe spatele primariei ( autorizatii) și pe spatele șoferilor (plan și stație radio preturi necunoscute ). Propun sa întrebăm și clienții sau consumatorii taxi ce doresc sau cum sa comande un taxi. O sa va surprindă.
Pop Cornel 2018-01-02 15:13:15
Art.36(2)excluderea literei g Motivare : modul de calcul al tarifului stabilit la nivel de dispecerat Autoritatea de autorizare trebuie sa stabileasca tariful si modalitatea de calcul corect.Motivare: in data de 03-03-2015 consiliul concurentei a amendat dispeceratele pentru intelegere asupra tarifelor practicate la nivel de dipecerat. Concluzionand acestea autoritatea de autorizare trebuie sa preia aceasta sarcina, pe care dovedit, dispeceratele au facut-o intr-un mod neprofesionist si au dus la o proasta functionare a serviciului de taximetrie din Bucuresti, serviciu care si in acest moment se desfasoara tot prost datorita acestei reglementari total gresite. Masinile vechi, soferii prost imbracati , stresați si nemultumiti se datoreaza acestei intelegeri de pret, mai mult de-atat nemultumirile clientilor legate de calitatea serviciului de taxi din București sunt rezultatul firesc a acestor intelegeri de pret, sub costurile de operare ale transportatorilor.
Cris 2018-01-02 15:16:16
Salut....eu una nu mai folosesc taxi-ul de cand am incercat srviciile alternative, care sunt MULT mai decente , fara mofturi fara fitze de Jilava, fara maimuta etc.... De fapt am facut o greseala sa incerc un taxi de curand...a strambat din nas ca e aglomerat (wtf??) a fumat toata cursa si dupa ce m-a lasat a refuzat cilenti. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html si ia vedeti aici ce fac domnii taximetristi. Nu mai vorbim de reguli de circulatie care nu exista pt ei....si cei care au numere pe IF si practiva taximetrie ILEGAL in Bucuresti : https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-taximetria-ilegala-tolerata-in-bucuresti-647377
Cris 2018-01-02 15:16:22
Salut....eu una nu mai folosesc taxi-ul de cand am incercat srviciile alternative, care sunt MULT mai decente , fara mofturi fara fitze de Jilava, fara maimuta etc.... De fapt am facut o greseala sa incerc un taxi de curand...a strambat din nas ca e aglomerat (wtf??) a fumat toata cursa si dupa ce m-a lasat a refuzat cilenti. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html si ia vedeti aici ce fac domnii taximetristi. Nu mai vorbim de reguli de circulatie care nu exista pt ei....si cei care au numere pe IF si practiva taximetrie ILEGAL in Bucuresti : https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/romania-furata-taximetria-ilegala-tolerata-in-bucuresti-647377
marian 2018-01-02 15:19:34
Ride-sharing in traducere “a imparti cursa” este atunci cand cei ce sunt inviti sa se alature impartind costurile deplasarii, merg in aceiasi directie cu soferul ce doreste sa faca ride-sharing si NU cea ce face acum Uber si care de fapt face TRANSPORT PUBLIC = TAXIMETRIE deghizat in service IT.
Pop Cornel 2018-01-02 15:31:08
Articolul 30 după alineatul 4 un alineat 5 - orice taxi autorizat va trebui să aibă un anunț obligatoriu cu instrucțiunile de folosire a taxiului care să cuprindă de la cum se va efectua cursa pe care traseu cu ajutorul navigației (gps) sau pe unde dorește clientul dar fără a angaja taxiul în manevre ilegale prin care acesta să încalce prevederile regulamentului rutier, să includă noțiuni elementare de bună cuviință privind curățenia și a altor activități pe care clienții doresc să le facă în taxi cum ar fi consumul de mâncare consumul de băuturi alcoolice fumatul, locul unde se pun bagajele sacoșele, diverse bunuri ale clientilor și modul în care vor fi transportați copiii nu în picioare, cu centura de sigurata obligatoriu, inclusiv cu dreptul de a interzice desfășurarea unor curse cu copii neasigurați cu centura de siguranță .Cunoscând faptul că circulația din București se desfășoară în condiții de trafic intens care poate produce accidentarea involuntară a copiilor neasigurați.
Radu Nicolae 2018-01-02 15:43:41
In Occident lumea merge cu Uber-ul pentru ca-i mai ieftin. Aici, taximetria nu fuctioneaza. Toti fumeaza, fac preturi, refuza curse, asculta muzica, vorbesc la telefon, sunt imbracati ca niste maimute. Orice intitiativa de genul asta este un atentat la o alternativa civilizata de transport.
Iulian 2018-01-02 16:00:21
Acest proiect lezează libertatea mea de a alege transportatorul și practic îmi impune un serviciu mediocru calitativ, scump și fără posibilitate de feedback. Faptul că servicii paralele de transport au un mare succes înseamnă că sunt mai bune și nu că trebuiesc eliminate. Dar psd-ul impune nonvaloarea, ne-am obișnuit!
Probabil că Bucureștiul nu merită să facă parte din lista https://www.uber.com/ro/cities/ , pentru că au ales așa cum au ales.
Până una, alta rămânem la comportamente precum cele de mai jos, preferate, încurajate și protejate de primăriță și de către „onorabilii” consilieri psd+alde.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html
Claudiu Valiuc 2018-01-02 16:09:57
Buna ziua, si la mulți ani! Doresc in primul rând sa clarificați drepturile/ obligațiile taximetristului, si drepturile/ obligațiile clienților taxi. Nu ar strica nici mai multe stații taxi, in special in zonele foarte frecventate de oameni( mall-uri, puncte turistice de interes din capitala, etc). Competiția neloiala sa fie bine pusă la punct, respectiv legea modificata in asa fel încât sa nu poată executa transport de persoane fără o autorizație valabila, emisă de către primărie .
Claudiu Valiuc 2018-01-02 16:14:23
Buna ziua, si la mulți ani! Doresc in primul rând sa clarificați drepturile/ obligațiile taximetristului, si drepturile/ obligațiile clienților taxi. Nu ar strica nici mai multe stații taxi, in special in zonele foarte frecventate de oameni( mall-uri, puncte turistice de interes din capitala, etc). Competiția neloiala sa fie bine pusă la punct, respectiv legea modificata in asa fel încât sa nu poată executa transport de persoane fără o autorizație valabila, emisă de către primărie .
Iulian 2018-01-02 16:23:01
După ce am citit mesajele mi-am dat seama că sunt acceptate doar cele obediente și trimise de către taximetriști. Aceștia nu s-au prins încă de faptul că reglementările doresc să elimine concurența, mai ales cea bazată pe feedback, și să ne dea înapoi cu cel puțin 50 de ani. Vreau să-mi aleg cu cine circul și la ce preț, nu să fiu jecmănit prin nepunerea aparatului, cu „maimuța” sau făcându-mi turul Bucureștiului (soluția preferată pentru cei din provincie).
Am scris doar pentru delectarea cenzorului care va arunca la coș ambele mesaje pentru a-i da un semnal primarului că sunt și poziționări contra, dacă are curajul (deși nu cred, că-l dă afară atotputernica).
Cristi E. 2018-01-02 16:23:10
Buna ziua! Problemele din taximetrie sunt cele mai usor de rezolvat deoarece avem vectori catre alte legi europene. La noi neajunsurile din prestarea unei activitati calitativ superioare converg si este determinata de tariful neajustat (conform legii) semestrial de atatia ani. Pentru noul proiect privind modificarea HCGMB nr.178/2008 propun urmatoarele:-1)TARIF UNIC calculat de ANRSC conform legii care sa cuprinda:a)tarif de zi ; b) tarif de noapte; c) tarif extraurban; d) tarif de weekend; e) tarif de sarbatori (Paste,Craciun,Revelion); f) tarif fix transfer aeroport ; SAU- TARIF UNIC ce reprezinta 65% din pretul carburantului (benzina).Este datoria P.M.B sa stabileasca tariful si nu a dispeceratelor.Pentru weekend 2 x tarif /zi,pentru Sarbatori 3 x tarif /zi,conform Codului Muncii pentru munca prestata in zile libere legale; se merge cu aparatul iar diferenta se va incasa pe chitantier, inregistrat la A.N.A.F. (pentru eliminarea fraudei fiscale).- 2) DISPECERATUL OPTIONAL, iar cei ce doresc dispecerat sa-l plateasca conform formulei TARIF/ZI x 365 ZILE : 12 LUNI= PRET DISPECERAT /LUNA implementat la Art.39 si la sectiunea VI, 6.1. - La Art.3, alin.1, lit.i prevazut cu semnul Oprirea Interzisa pentru autoturismele ce nu desfasoara activitatea taxi .- La art.7 sa se implementeze termene clare pe care P.M.B. le va respecta privind cele 10 alin. - La art.40 sa se impuna numarul de indicative ce pot deservi o frecventa. - La Art.54 ,lit.a transportatorii autorizati si taximetristii angajati pot folosi o statie si orice alte mijloace de preluare comenzi (Star, Clever).- La Art.56 inlocuirea unui autovehicul trebuie agreata de R.A.R., nu de lege. Un Mercedes,VW,Skoda cu vechimea de 10 ani bine intretinut, satisface si depaseste calitatea serviciului de taxi. - La Art.67,alin.C7 este discriminatoriu fiind primordial pentru efortul investitional,cand P.F.A. are dreptul la o autorizatie taxi,iar SC primesc cate doua puncte pentru fiecare fractiune de 1000€ investitie.
Cristi E. 2018-01-02 16:25:15
La Art.68 , alin.2, lit.b, la CEDENT trebuie implementat si P.F.A.-ul . - La Art.69 adaugat si P.F.A.-ul .- In anexa 3 ,IV, 4.2, lit.i, sa se defineasca mai clar obligatia prestatorului privind inscriptionarea taxiului pe cheltuiala acestuia. Sintagmele in mod permanent si in mod repetat din 168 si 195 pot fi dovedite de catre autoritati,iar acestea sa isi faca treaba si sa nu accepte grefe, la grefe ,la grefe. Sunt de acord ca trebuie sa se faca curatenie in randul taximetristilor ce fac breasla de ras.
Claudiu Valiuc 2018-01-02 16:30:19
Buna ziua, si la mulți ani! Doresc in primul rând sa clarificați drepturile/ obligațiile taximetristului, si drepturile/ obligațiile clienților taxi. Nu ar strica nici mai multe stații taxi, in special in zonele foarte frecventate de oameni( mall-uri, puncte turistice de interes din capitala, etc). Competiția neloiala sa fie bine pusă la punct, respectiv legea modificata in asa fel încât sa nu poată executa transport de persoane fără o autorizație valabila, emisă de către primărie .
Lucian 2018-01-02 17:22:40
Cred ca este o eroare intenționată sa scoatem aplicațiile star taxi si clever taxi in afara legii,ele sunt aplicații care au dezvoltat fr mult serviciul de taximetrie ..aflat in impas la momentul apariției lor..vb in calitate si de taximetrist si de consumator taxi.Aceste aplicații ma pun in legătură directa cu clientul si ma ghidează într un timp fr scurt sa ajung la comanda..primesc calificative si te determina sa te porți frumos(eu cred ca o pot confirma toți consumatorii de servicii star ,clever).Marea pb o reprezinta,:centrul vechi,maimuțele:)antenele de mare putere (masluite)mașinile de stau sa cada,șoferii care fumează si au un jeg..de nedescris..unde mai pui ca se poarta ca in zonele rău famate din capitala.Eu cred ca aceste aplicatii se pot integra in sistemul de taxi si pot ajuta la dezvoltarea lui.
Catalin 2018-01-02 17:24:05
Fără dispecerat OBLIGATORIU !
Tarif MINIMAL pentru o cursă !
Fără grupuri de interese si lucrători din primărie direct implicați !
Vă mulțumim anticipat !
Căprarul Marius 2018-01-02 17:44:17
Buna ziua
Reglementarea in taximetrie nu trebuie să înceapă cu cele 2 aplicații și ar trebui să înceapă cu uber
Noi de ce avem nevoie de licențe?noi de ce avem nevoie de dispecerat?
Noi de ce avem atât de multe reguli?
Vrem o normalitate in transportul de persoane
Toată mizeria din taximetrie a fost făcută tot de dispecerate pt că ne au ținut sclavi pe 1,39 cu cu cate 14ore de munca pe zi

Dacă se vrea normalitate ar trebui sa se controleze dispeceratele și modul lor de lucru
Bradu Razvan 2018-01-02 17:54:44
Buna seara, sunt un taximetrist din Bucuresti dar nimeni nu ne intreaba care sunt problemele reale.O problema este cea cu aplicatiile care sunt comode atat pentru sofer cat si pentru client,toata lumea vrea confort, civilizatie , curatenie in masini dar tariful sa fie cat mai mic, dna.primar nu se intreaba daca avem statii de taxi iar daca exista sunt ocupate cu alte masini iar politia nu face nimic,daca avem toalete in aceasta capitala cum ne place sa-i spunem " europeana".In ce capitala merg 4 persoane cu 5 lei (1 euro) luate la comanda? Clientii mereu imi spun ce taxiuri sunt prin Europa dar cu ce tarif merg nu. Cam atat poate ne i-a si pe noi cineva in seama.Multumesc.
Razvan 2018-01-02 19:38:07
Dupa ce toate televiziunile au difuzat imagini clare cu "criminali ai soseleleor" facand evaziune fiscala in noaptea de revelion tot mai sustineti aceasta aberatie cu desfintarea uber? Sa intelegem ca mare parte din companiile de taxi apartin ciumei rosii?
Paunica Cristian 2018-01-02 19:46:14
Buna ziua . Sunt taximetrist si cred ca deciziile luate de dumneavoastra nu sunt spre beneficiul soferului si nici clientului !
Stefan 2018-01-02 19:50:19
Buna seara!
Inca un proiect tipic psd-ist care protejeaza camarilla...Multumim doamna primar ca dupa ce nu faceti nimic pentru binele cetatenilor,stricati si ceea ce merge bine...banuiti sper ca ma refer la uber si taxify.Probabil nu va convine ca toata fiscalitatea acestor firme este la vedere,se p!atesc impozite si taxe pe care n-o sa le vedeti niciodata de la un taximetrist...Multumim si fti convinsa ca v-ati asigurat la mandatul urmator de un vot sigur...in minus,bineinteles.PS Acum 30 de ani ati fi fost un primar perfect...
silviu niculae 2018-01-02 20:19:13
Buna seara si La multi ani pe 2018. Timpul pentru dezbaterea publica este mult prea scurt . Cat despre aplicatiile online de genul Star si Clever care deservesc exclusiv taximetristi autorizati nu cred ca sunt problema reala pentru primaria capitalei . Ele sunt doar o dezvoltare a relatiei client-taximetrist eliminandu-se practic intermediarii(dispeceratele ). Pe de alta parte as gasi oportun pentru primaria capitalei sa-si infinteze propriul dispecerat prin care sa-si gestioneze eficient autorizatiile si astfel se pot elimina problemele de genul:refuzul cursei ,cereri de preturi piperate,atitudini neprofesionale ale soferilor . Totodata ar exista un tarif unic in oras si un tel ptr reclamatii iar soferul problema ar putea fi identificat usor si pedepsit ptr gresala comisa . Exista o singura intrebare : daca la nivelul primariei capitalei exista vointa reala de a elimina aceste probleme , de a elimina concurenta neloiala a celor de la UBER si TAXIFY si totodata eliminarea din oras a taximetristilor ilfoveni care constituie reala problema in Bucuresti (vezi intrarea in centrul istoric unde stau si cer preturi piperate sub nasul politiei locale)? Pe scurt ar fi simplu sa se puna ordine in taximetria din Bucuresti . Totul este sa se doreasca asta si sa fie ascultati si soferii de taxi care de fapt muncesc din greu in traficul aglomerat din oras nu patronii de dispecerate care vad lucrurile in interesul propriu strict economic . Va multumesc si trag speranta mesajele noastre sa aibe efect pozitiv
Ovidiu Cheznoiu 2018-01-02 20:45:04
Buna seara !
Stimati domni Daca se doreste rezolvarea problemelor din taximetrie rezolvarea nu este prin forta ci prin consultarea taximetristilor direct nu prin intermediul firmelor (asociatii,etc...) de lobby gen COTAR care `nu se stie ` ce interese reprezinta numai a taximetristilor nu.
Ati auzit la miting vorbindu se de salarii mai bune si conditii de munca ? NU
O taximetrie curata in ziua de astazi inseamna 10 lei pornirea si taxare dupa 3-4 km ca sa dispara refuzul,
tarif 2,20 /km, 3 /km extraurban si tarif de noapte.
Cit despre Star si Clever ele trebuie sa ramina, ele vin in sprijinul taximetristului dar si al clientilor, nu fac decit sa ajute sa creasca numarul de comenzi.
Daniel Vilcea 2018-01-02 20:52:45
Salut , Sunt șofer de taxi de 18 ani aș vrea să nu mai existe dispeceratul să putem lucra cu tariful stabilit de noi dispeceratul doar să intermedieze Găsirea unei mașini pentru clienți cu tariful care îl avem pe mașină nu mai vrem să restabilească dispeceratul tariful de taxi să dispară mașinile care sunt licențiate pe comunele din județul Ilfov a să facă taxiul doar în localitatea unde sunt autorizați iar Uber dacă vrea să colaboreze să colaboreze cu transportatori autorizați Clever și Star Taxi ne ajută foarte multe activitate noastră de taxi
Daniel Vilcea 2018-01-02 20:55:20
Dacă doriți să aflați mai multe despre taximetrie asculta ții pe șoferii care stau zi de zi minim 10 ore pe stradă Noi suntem cei care lucrăm cu clienții Noi suntem cei care Mulțumim clienții
Cristi 2018-01-02 21:07:17
Un dispecerat al primariei, ca in toate orasele civilizate si un tarif unic, ar fi cea mai buna alegere. Atunci am vedea mai multe masini curate si soferi civilizati.
Pop Cornel 2018-01-02 21:12:02
Art.54- Dispeceratele taxi autorizate au urmatoarele obligatii: lit a) sa se asigure ca.transportatorii au o singura statie ? Nu cumva prin acest alineat se da puteri de control asupra taximetrelor ? Cum poate o societate comerciala denumita dispecerat sa aibe atributii de control asupra unui transportator autorizat de PMB ? Conform legii doar politia rutiera si politia locala are atributii de control asupra transportatorilor in regim de taxi. Lit. b) sa inregistreze toate.sesizarile cetatenilor la biroul de reclamatii ? Activitatea de dispecerat are drept de solutionare a sesizarilor cetatenilor ? Cine autorizeaza acest drept ? Activitatea.de.dispecerat este.aceea de a transmite comenzi pe o frecventa radio, acum are drept de.solutionare a reclamatiilor ? Si.daca.cineva.reclama.dispeceratul ,ce se intampla ? Se.solutioneaza singur ? Si politia ce face ? Lit.e)sa predea comanda preluata ? De parca dispeceratul nu ar vrea sa dea comenzi. Motivatie : nu conteaza cum preia si cum transmite, conteaza sa aibe un numar de comenzi, nu conteaza zonele.in.care da comenzi, conteaza sa.acopere toate zonele.Capitalei . Conteaza sa garanteze ca.taxiurile care.se.deplaseaza.la.comanda sa fie.ocupate, conteaza sa intrebe clientul destinatia pentru ca sunt foarte multi clienti care nu comunica faptul.ca.ies.din autoritatea.de.autorizare si transportatorul este pus.in fata.faptului.ca.dupa.o deplasare pana.la adresa clientului sa nu poata onora cursa din cauza faptului ca.clientul paraseste autoritatea de autorizare, conteaza sa afle daca.clientul are bagaje care depasesc spatiul destinat bagajelor si doreste de.fapt o duba, si iar taxiul face deplasarea inutil la.adresa deoarece nu poate onora cererea. Aceste aspecte care se regasesc zilnic in activitatea de taxi si intra in obligatiile dispeceratului trebuiesc introduse si.specificate in "obligatiile dispeceratului" . Aceste argumente intampinate zilnic duc la proasta desfasurare a serviciului de taxi.
stoian valentin 2018-01-02 21:32:39
Aplicațiile star & clevar sun pe taxiuri autorizate de primarie..iar ubăru pe masini civile (fara itp la 6 luni,fara asigurârâri de persoane si bagaje..fara agreere taxi etc)în schimb clienti sunt foarye multumiti de aplicatii..iar noi lucram extra ordinar de bine cu aceste 2 aplicatii..lasatine aplicatiile in pace aveti ce fura din alta parte..La Mulți Ani
Ioniță Costel 2018-01-02 21:54:43
Bună ziua!Ce vrea Cotarul, nu vrea nici-un taximetrist! Aplicatiile ,clever și star sunt vitale pentru taximetriști corecți! Cotar, nu ăsta au dorit taximetriști cănd au ieșit în stradă ? Dacă se va interzice cleverul și starul, vom bloca orașul .Toți taximetriști din toată țara ar trebui să iasă în stradă, să ne apărăm interesele noastre, nu ale Cotarului!
Pop Cornel 2018-01-02 21:56:08
V Drepturile si obligatiile beneficiarului. 5.2 beneficiarul are următoarele obligații: litera h) să o oprească pe traseul la semnul vizibil al clientului când taxiul se află în poziția de operare liber staționar sau în mișcare cu excepția cazului când se deplasează să preia un client la comanda dispeceratului...-modificare : beneficiarul este obligat să pornesc aparatul de taxat la preluarea unei comenzi prin dispecerat astfel culoarea roșie va fi aprinsă și astfel clienții din stradă care doresc un taxi pot vedea de la distanță că acesta este în poziție ocupat și efectuează deja o deplasare în scopul de a prelua un client prin comanda din dispecerat.Motivare : chiar în noaptea de revelion un client nervos a sărit pe capota unui taxi care se deplasa la comandă cu caseta pe verde indicând poziția liber, ce se putea întâmpla dacă șoferul pornea în viteză sau frâna brusc, aceste situații se întâmplă foarte des și Clienții sunt foarte supărați că taxiul fiind cu becul verde aprins indicând poziția liber nu oprește pe stradă, iată că această greșeală din lege poate genera inclusiv conflicte ca cel filmat și văzut de toată lumea. Vă rugăm insistent să țineți seama și de sfaturile șoferilor care sunt permanent puși în situații dificile din cauza acestei reglementări greșite. Este obligatoriu ca în momentul preluării unei comenzi prin stația radio deplasarea către client să se facă cu aparatul pornit iar clientul să fie anunțat de zona de unde taxiul pleacă spre adresa lui. În București cu mult timp în urmă așa se efectua Serviciul de taxi la comandă, se specifica prin dispecerat poziția de unde taxiul pleacă către client și când ajungea la adresă taxiul avea o sumă de bani în aparat.
Petru Daniel 2018-01-02 22:24:28
Eliminare pirateriei, controale mai multe, tarif de noapte si extraurban. Tarif real calculat de PMB si nu de catre dispecerate, sa se interzica ridesharing, afara din București cu licențele si clonele de Ilfov. Reînnoirea parcului auto, tinuta obligatorie, obligatoriu 12 clase.Eliminarea celor două sintagme "permanent" și " în mod repetat " din legea 38/2003 pentru ca poliția și organele abilitate să îi poată amenda pe cei care fac transport ilegal de persoane. Va mulțumim
Pop Cornel 2018-01-02 22:35:17
VI suma pe care beneficiarul va trebui să o plătească prestatorului pentru serviciile efectuate de către acesta... sunt stabilite de către prestator printrun act adițional.Modificare: Cum poate un contract impus obligatoriu să nu aibă preț așa ceva Nu există, este sfidător și nu poate fi acceptat, prețul unui contract de dispecerat trebui să fie scris în contract nu în acte adiționale și trebuie să fie exact prețul pe kilometru la nivelul dispeceratului. Prețul trebuie calculat la fiecare sfârșit de lună și plătit în următoarele 30 de zile și trebuie să fie calculat în funcție de numărul de comenzi preluate prin dispecerat și onorate de către transportator. Dispeceratul trebuie să fi plătit la comandă onorată Nu la abonament lunar. Motivare: în acest moment taxa de dispecerat este foarte mare comparativ cu numărul de comenzi iar dispeceratul nu are în acest moment motivație contractuală pentru că plata se face lunar ca și abonament fără să conteze numarul de comenzi preluate de șoferi acesta fiind suma stabilită prin prezentul contract... Modificare: Este clar acest contract este făcut în interesul total al dispeceratului Cum poți spune sumă stabilită prin contract când cu un alineat mai sus se specifică dorința dispeceratului de a nu scrie suma în contract vă rog să introduceți neapărat în acest contract suma fixa plătită de transportator și aceasta să fie fix prețul pe kilometru la nivel de dispecerat plătită la comandă onorată prețul stabilit astfel să poată fi modificat doar în urma modificării prețului pe kilometru la nivel de dispecerat. Motivare: prețul secret dorit de dispecerat va lăsa locul unor abuzuri asupra transportatorilor.
Pop Cornel 2018-01-02 22:57:31
Art. VII Incetarea contractului lit. h) în situația refuzului beneficiarului de a fi supus controlului în traseu la cererea conducerii prestatorului sau la cererea controlorilor de trafic. Modificare : prestatorul nu are calitatea de a controla în trafic transportatorul autorizat fiind în acest contract beneficiar. Iar denumirea de "controlor trafic" nu există nicăieri stipulată în Legea 38. Motivare: acest articol din contract va duce la mari abuzuri din partea prestatorului. Beneficiarul nu poate fi controlat decât de organele abilitate respectiv Poliția Rutieră și Poliția Locală.
Florin 2018-01-02 23:01:40
As dori în primul rând stațiile de taxi sa fie mai bine aranjate. Foarte multe dintre ele sunt poziționate in locuri tampite. Vasile milea 5 locuri( spre coborâre pe dreapta spre podul grozăvești)
Iuliu maniu nr 11 sunt 10 locuri de unde niciodata nu vei fi ocupat si in fiecare zi sunt mașini parcate acolo. Consider ca locurile de taxi trebuie sa existe in locuri unde este mare nevoie( spitale, școli, mall-uri, piețe, instituții)
Legat de serviciul de taxi, mi-aș dori implementarea acelor aparatele noi de la a.
n.a.f. care cred ca ar distruge mafia din taximetrie si totodată, ar reglementa multe obiceiuri proaste( ar dispărea "pretari" si cei ce nu isi fac treaba ca profesioniști în legătură cu clienții, plus că ar rămâne o evidență în caz de vreun eveniment neplăcut, dar și cumintirea unora având în vedere că sunt înregistrați pe aceste aparate)
Pop Cornel 2018-01-02 23:04:04
Art. 94 (3) tariful de distanță stabilit de fiecare transportator autorizat conform fișei de fundamentare pe elemente de cheltuieli sau a tarifului unic diferențiat la nivelul dispeceratului taxi autorizat. Modificare: conform ordinului 243 din 2007 articolul 12 alineatul 1 tarifele încasate respectiv tarifele de distanță împreună cu tarifele orare precum și cu tarifele de staționare trebuie să acopere sumele investite și cheltuielile curente realizate pentru prestarea serviciului precum și o cotă de profit rezonabilă. Motivare: acesta este motivul real care a dus la situația actuală în taximetrie în acest moment, lipsa respectării acestui articol din normele metodologice.
Nedelcu Florin 2018-01-03 03:53:11
Aplicatiile clever si star taxi,sunt la un nivel profesional inalt si de precizie mare de a gasi locatia,clientul,de a comunica cu clientul,la un mod civilizat.
Dispecerat 160 lei pe luna.
Aplicatie 10 euro plus tva.
Clientul nu mai este obligat sa stea cu telefonul 15-30 poate si mai mult sa sune la toate firmele ptr a gasi un taxi.
La clever clientul vede modelul de masina si indicativul,nu vede compania.
Sanse rapide de a gasi masina ptr a se deplasa.
Adresa gresita,soferul roaga clientul prin mesaj sa fie sunat,si asa soferul gaseste clientul de a il prelua si duce la destinatia dorita.
Primaria capitalei sa faca dispecerat si sa accepte aplicatiile clever si star.
Aplicatii cu mare pricizie.
Pret de noapte,pret unic de aeroport,similar londra.
Soferul nu poate accepta un om drogat,beat,murdar in masina.
Soferul are dreptul sa isi aleaga clientii,clienti care nu ii pun viata in pericol
Nu transformati soferi in sclavi moderni prin aceasta lege.
Eliminarea aplicatiilor,insemna un cistig lunar ptr dispecerate,un pret nejustificat platit tot de sofer.
Sunt atit de multi soferi vechi cu idei bune,democratice,care va pot ajuta sa functioneze cu adevarat taximetria.
Interziceti inchirierea licentelor.
Intrebatii soferi de taxi prin cite situatii grave au trecut,dar de ce?motivul.
Eliminati dispeceratul.
S au dispeceratul sa fie al primariei capitalei.in buna colaborare cu clever si star taxi.
Orice sofer ar plati 10 euro plus tva primariei capitalei ,primaria capitalei poate cistiga bani,care ar fi folositi in totalitate ptr comunitate.
Nedelcu Florin 2018-01-03 03:55:00
Uber si taxi fee interzise.
S au se declare taximetristi cu acte in regula ca toti ceilalti.
nicu 2018-01-03 08:15:34
Toata stima si respectul pentru Primaria Municipiului Bucuresti, sunt taximetrist PFA, foatrte bun regulamentul cadru, primaria doreste sa delege aceasta activitate de taximetrie , dar problema e pe banii cui.... , daca nu stie sau daca nu vrea sa angajeze o firma de audit, care sa faca calcu,ul real pe km si sa ia exemplu de la toate capitalele din Europa unde este tarif unic , de zi, noapte sarbatoare legala si wekend mai scump cu 25% ,in afara localitati mai scump cu 50%, de aeroport cu o suma fixa indiferent din ce zona a Bucurestiului se pleaca......si sa nu mai lase aceste dispecerate sa faca tariful pentru ca tariful se face de institutii contabile si financiate specializate, si punem face face o taximetrrie civilizata asa cum se face toate capitalele europene, fara negocieri ,,,,,,ca nu merg la aeroport ca nu am tarif de aeroport,,,,ca nu merg in afara localitatii ca nu am tarif de extraurban, iar de noapte sarbatori legale si wekend , in toate orasele europei este mai scump cu 25%.A lasa la mana oricui a face tariful, si PRIMARIA sa nu stie cat costa un km. facut cu taxiul inseamna sa te faci complice la aceast haos din taximetrie , care pleaca de la un tarif nereal, iar eu ca taximetrist spun ca nu putem face protectie sociala, cu tarif unic facut de ageamii sau de interese police,facem o activitate economica la care trebuie un profit de macar 10%.Primaria este capabila sa dea in gestiune delegata si un tarif adevarat , calculat pe baze economice , sau deleaga pe baza noastra a taximetristilor sa facem protectie sociala, ,,,,,, si daca nu suntem de acord sa ne amendeze cu 5000lei.Atunci sa nu mai dea in gestiune delegata cele aproximativ10000 de licente , sa cumpere 10000 de masini si sa le faca taxiuri , si sa ne spuna si noua si bucurestenilor cum face calculul cat costa km. lund in calcul:taxe, impozit, tva,salarii, carvurant, revizii, reparatii , asigurari, agreare taxi, carburant, spalatorie, metrologie,,,,
stoian valentin 2018-01-03 08:15:49
Mai putem sâ muncim în țara asta cinstit..în loc să rezolvați cu ilfovu si cu ubâru cum au rezolvato Bulgari & Unguri..vă doare de Star si Clevăr
robert cobianu 2018-01-03 10:35:12
Buna ziua.Nu sunt de accord cu interzicerea Uber.Gasiti metode pt a putea fi reglementata
Marian. 2018-01-03 11:11:13
Citind propunerile PMB de modificare .... Cum sa facem performata in aceste conditii de concurenta neloiala???
In calitate de clienti ai serviciului de taxi, se constata ca acestia sunt obligati sa descarce 32 de aplicatii de taxi in telefoanele mobile ca sa se contacteze dispeceratele taxi si nu direct inspre executantii serviciului, adica inspre taximetristi, astfel cum sunt acestia definiti in Legea nr 38/2003. Aceasta masura nu consideram ca este corecta atata vreme cat sunt respectate obligatiile legate de asigurare a dispecerizarii taxiului utilizat in activitate.
- Nerespectarea dreptului clientului de a comanda direct un taxi sau de a se adresa direct taximetristului (adica executantului serviciului) prin apelare directa pe telefonul mobil al taximetristului.
- Nerespectarea obligativitatii taximetristului de a nu refuza clientul ce i-a solicitat direct executarea serviciului (prin telefon mobil propriu si personal).
- Neasigurarea statiilor de taxi amplasate corespunzator tipului de transport, si suficiente (ca si numar).
- NESANCTIONAREA MASINILOR PRIVATE OPRITE SAU STATIONATE IN STATIILE TAXI .(si asa prea putine).
- Nesolutionarea in drept a reclamatiilor clientilor serviciului de catre institutia abilitata, respectiv PMB, Serviciul Control Transporturi sau OPC si nu de catre dispeceratele taxi cum observam ca se doreste.
- Nesanctionarea dispeceratelor taxi ce stabilesc amenzi taximetristilor sau impun conditii de functionare a transportatorilor colaboratori ai acestora.
- Nesanctionarea angajatorilor care nu platesc ore de noapte sau suplimentare, nu deconteaza toate cheltuielile facute de catre angajat in numele angajatorului (carburant, ITP, spalatorie)s.a.m.d...
Tache Marius 2018-01-03 12:18:21
Nu înțeleg de ce un termen atât de scurt pentru modificarea legii atât de importantă daca se vrea cu adevărat curățarea acestui domeniu ? De ce se denigrează aceasta meserie la toate posturile publice de tv și radio iar platformele de "ridesharing" sunt lăudate ? De partea cui sunteți ? Oare cine a redactat acest regulament a ținut cont și de omul/șoferul din strada adică taximetristul? Sau numai de interesul dispeceratelor ? Cum se poate îmbunătăți un serviciu când patronii angajează pe oricine ?10 ani a dominat tariful de 1,39 pe piata și nimeni nu a luat nicio măsură? Cum se putem să facem investiții cu asemenea tarife și calitate sa oferim clienților ? De ce nu se pune problema și de un tarif de noapte, extraurban și pentru sarbatori legale ? Chiar suntem slavii tuturor? Ieșiți și faceți experiment în stradă o săptămână că și taximetrist și veți vedea multe...
ION TRANDAFIR 2018-01-03 12:34:19
TARIF UNIC ZI-NOAPTE-EXTRA URBAN IMPUS DE P M B DISPECERAT OPTIONAL. UBER SI ILFOV NU IN BUCURESTI PLATA LA DISPECERATE DACA NU VA FI OPTIONALA SA SE FACA IN FUNCTIE DE TARIF. STAR TAXI SI CLEVAR TAXI APLICATII INOVATOARE IN PAS CU VREMURILE NOI SI CELE MAI BUNE SI PERFORMANTE IN BUC. SA RAMANA IN CONTINOARE NE SUNT DE UN REAL FOLOS SI INDISPENSABILE ASTEA SUNT CERINTELE MELE EXPRES PENTRU P M B.
popa gabriel 2018-01-03 14:02:49
Buna ziua! Sunt pfa cu 18 ani lucrati in taximetrie si am rugămintea de a lua în considerare mai multe obiecții pe care le am referitoare la reglementarea activității în acest domeniu! Dl. Ștefănescu de la COTAR reprezinta doar dispeceratele si o parte din firmele de taxi. Dansul nu reprezinta pfa-urile si nu ne apăra noua interesele! As dori un tarif fix pt. aeroport, tarif real unic în Bucuresti, tarif extraurban,tarif de noapte. Tarif cursa minim 10 lei cu 3-4km. incluși. Eliminați sintagmele"în mod repetat" si"permanent" din lege pt. ca m-am saturat de licențe de ilfov în București. La comanda sa putem merge cu aparatul pornit. Fără dispecerizare obligatorie. Lasati-ne sa lucram cu aplicațiile star si clever. Aveti pretentii de la noi, ( masina curata, șofer civilizat, îmbrăcat decent,etc), avem si noi cerințele enumerate mai sus! Va rog sa le luati in considerare. Va multumesc pt. răbdarea cu care a-ți citit acest mesaj!
RAZVAN ILIESCU 2018-01-03 15:27:32
Buna ziua si LA MULTI ANI!
Sunt taximetrist, de 17 ani. Am fost Client inainte de a fi Sofer taxi. Incerc sa respect omul, nu functia sau statutul. Multi ne judeca doar pentru ca sunt clienti...
„Nu judeca pe altul pana ce nu ai umblat un kilometru in mocasinii lui”
„Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti” Maica Tereza
„Cu judecata cu care judecati, veti fi judecati si cu masura cu care masurati, vi se va masura” E cazul sa va mai spun pe Cine am citat?
A devenit sport national sa judecam cum si pe cati bani isi fac altii meseria.
La subiect...
Cea mai mare parte a prevederilor din proiectul de hotarare exista deja in legea 38/2003 cu adaugirile ulterioare.
Proiectul in dezbatere serveste doar dispeceratelor.
Interzicerea aplicatiilor Clever si Star retrogradeaza relatia client-sofer, eficienta acestor aplicatii fiind evidenta si mult peste orice au oferit dispeceratele vreodata.
Serviciile de transport ILEGALE si care ne concureaza neloial, (fara autorizatii/licente/atestate) UBER, TAXIFY nu sufera consecinte. Ce sume ar intra la buget prin amendarea soferilor, clientilor si platformelor online care au intrat nestanjeniti pe piata taximetriei (afectata deja de prezenta ilegala a ilfovenilor)? Cat ar fluidiza traficul Bucurestiului eliminarea a 10.000 de autoturisme din trafic (taxi IF + UBER&TAXIFY + alti transportatori ilegali)? De fapt sunt mai multi.
In Bucuresti, vad o singura solutie pentru transportul de persoane in regim de taxi la nivelul lui 2018:
- infiintarea DISPECERATULUI UNIC al municipiului Bucuresti.
Astfel taxiurile vor avea:
-pachet UNIC de tarife, limpede pentru client
-numar de telefon UNIC (nu cauti la 10 dispecerate un taxi, tehnic vorbind se pot prelua mii de comenzi simultan si transmite soferilor din imediata apropiere)
-aplicatie UNICA
Controlul numarului de taxiuri devine mult mai facil, ilegalistii pot fi usor depistati si eliminati. Reclamatiile se pot solutiona rapid.
INTELIGENTA EXISTA, VOINTA POLITICA NU!
RAZVAN ILIESCU 2018-01-03 15:28:30
Buna ziua si LA MULTI ANI!
Sunt taximetrist, de 17 ani. Am fost Client inainte de a fi Sofer taxi. Incerc sa respect omul, nu functia sau statutul. Multi ne judeca doar pentru ca sunt clienti...
„Nu judeca pe altul pana ce nu ai umblat un kilometru in mocasinii lui”
„Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti” Maica Tereza
„Cu judecata cu care judecati, veti fi judecati si cu masura cu care masurati, vi se va masura” E cazul sa va mai spun pe Cine am citat?
A devenit sport national sa judecam cum si pe cati bani isi fac altii meseria.
La subiect...
Cea mai mare parte a prevederilor din proiectul de hotarare exista deja in legea 38/2003 cu adaugirile ulterioare.
Proiectul in dezbatere serveste doar dispeceratelor.
Interzicerea aplicatiilor Clever si Star retrogradeaza relatia client-sofer, eficienta acestor aplicatii fiind evidenta si mult peste orice au oferit dispeceratele vreodata.
Serviciile de transport ILEGALE si care ne concureaza neloial, (fara autorizatii/licente/atestate) UBER, TAXIFY nu sufera consecinte. Ce sume ar intra la buget prin amendarea soferilor, clientilor si platformelor online care au intrat nestanjeniti pe piata taximetriei (afectata deja de prezenta ilegala a ilfovenilor)? Cat ar fluidiza traficul Bucurestiului eliminarea a 10.000 de autoturisme din trafic (taxi IF + UBER&TAXIFY + alti transportatori ilegali)? De fapt sunt mai multi.
In Bucuresti, vad o singura solutie pentru transportul de persoane in regim de taxi la nivelul lui 2018:
- infiintarea DISPECERATULUI UNIC al municipiului Bucuresti.
Astfel taxiurile vor avea:
-pachet UNIC de tarife, limpede pentru client
-numar de telefon UNIC (nu cauti la 10 dispecerate un taxi, tehnic vorbind se pot prelua mii de comenzi simultan si transmite soferilor din imediata apropiere)
-aplicatie UNICA
Controlul numarului de taxiuri devine mult mai facil, ilegalistii pot fi usor depistati si eliminati. Reclamatiile se pot solutiona rapid.
INTELIGENTA EXISTA, VOINTA POLITICA NU!
RAZVAN ILIESCU 2018-01-03 15:29:32
Buna ziua si LA MULTI ANI!
Sunt taximetrist, de 17 ani. Am fost Client inainte de a fi Sofer taxi. Incerc sa respect omul, nu functia sau statutul. Multi ne judeca doar pentru ca sunt clienti...
„Nu judeca pe altul pana ce nu ai umblat un kilometru in mocasinii lui”
„Daca ii judeci pe oameni nu mai ai timp sa ii iubesti” Maica Tereza
„Cu judecata cu care judecati, veti fi judecati si cu masura cu care masurati, vi se va masura” E cazul sa va mai spun pe Cine am citat?
A devenit sport national sa judecam cum si pe cati bani isi fac altii meseria.
La subiect...
Cea mai mare parte a prevederilor din proiectul de hotarare exista deja in legea 38/2003 cu adaugirile ulterioare.
Proiectul in dezbatere serveste doar dispeceratelor.
Interzicerea aplicatiilor Clever si Star retrogradeaza relatia client-sofer, eficienta acestor aplicatii fiind evidenta si mult peste orice au oferit dispeceratele vreodata.
Serviciile de transport ILEGALE si care ne concureaza neloial, (fara autorizatii/licente/atestate) UBER, TAXIFY nu sufera consecinte. Ce sume ar intra la buget prin amendarea soferilor, clientilor si platformelor online care au intrat nestanjeniti pe piata taximetriei (afectata deja de prezenta ilegala a ilfovenilor)? Cat ar fluidiza traficul Bucurestiului eliminarea a 10.000 de autoturisme din trafic (taxi IF + UBER&TAXIFY + alti transportatori ilegali)? De fapt sunt mai multi.
In Bucuresti, vad o singura solutie pentru transportul de persoane in regim de taxi la nivelul lui 2018:
- infiintarea DISPECERATULUI UNIC al municipiului Bucuresti.
Astfel taxiurile vor avea:
-pachet UNIC de tarife, limpede pentru client
-numar de telefon UNIC (nu cauti la 10 dispecerate un taxi, tehnic vorbind se pot prelua mii de comenzi simultan si transmite soferilor din imediata apropiere)
-aplicatie UNICA
Controlul numarului de taxiuri devine mult mai facil, ilegalistii pot fi usor depistati si eliminati. Reclamatiile se pot solutiona rapid.
INTELIGENTA EXISTA, VOINTA POLITICA NU!
Mihai RAzvan 2018-01-03 16:06:53
In legatura cu interzicerea clever si star taxi nu sunt de acord pentru ca este o tehnologie avansata si se poate comunica foarte bine intre taximetristi si client. Dispecerizarea prin statii necesita o asteptare mult prea lunga pentru a fi preluat iar taximetristul nu are cum sa stie toate strazile si poate sa nu ajunga, si asa se incurca
toata lumea. Asta e scopul psihologic ? Ca sa distrugem romanii pe toate planurile ?
Cristi Popa 2018-01-03 16:21:51
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:23:09
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:24:33
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:26:07
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:31:03
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:40:14
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:45:24
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cristi Popa 2018-01-03 16:46:18
D.na Firea, ce spuneti de asta => http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cat-au-cerut-taximetric-tii-de-anul-nou-pentru-curse-de-10-lei-draguc-a-mea-e-revelionul.html

Daca tot clientul sufera, grav ! Speram sa analizati bine situatia, in tara in care de 30 de ani se lucreaza la "negru", UBER nu cred ca v-a inceta sa existe.
Cartan Florin 2018-01-03 16:55:50
Bună ziua.Vă rugăm să eliminați Uber și taxi Fy , cum au făcut și cei din Cluj și alte orașe ale țării noastre. Sunt de acord cu cele spuse mai sus în postarea lui Nedelcu Florin cu privire la masurile ce trebuiesc luate de către PMB.Vă multumim.
Fartanescu Daniel 2018-01-03 17:03:29
Acest proiect este facut cu dedicatie pentru COTAR. O intelegere facuta intre primarie si mafia din taximetrie. Cotarul cere excluderea dupa piata a aplicatiilor Clever si Star taxi si doamna Firea cere sa nu se mai strige impotriva Ilfov-ului ca ia painea de la gura sotului si nu mai poate intretine familia.Dar sa trecem la ce ne intereseaza: Un tarif real adica dupa studiul facut de primarie acum catva timp care i-a iesit la 2,2 lei/km acest tarif este minim dar doamna primar a aprobat 1,69lei/km asa cer interesele cu COTAR. Dupa 9 ani nu are cum sa creasca tariful cu 0,30bani/km dupa orice calcul facut. Toate orasele mari din tara au tarife peste 2,5lei/km si culmea au aceleasi masini si merg cu acelasi combustibil. Eliminati obligativitatea de a avea un contract cu un dispecerat, ca numai primaria are dreptul sa verifice si organele abilitate. Sa avem conform legii cele trei tarife (zi/noapte/extraurban).Cum au aproape toate orasele din tara. Aplicatiile Clever si Star taxi sa fie legalizate ca sunt apreciate de soferi si de catre clienti foarte mult si sa nu se mai plateasca taxa de smecherie pe aplicatiile de dispecerat cum spun unii patroni. Aceste doua aplicatii chiar investesc in ele. Asta de fapt ii doare pe patroni ca aceste doua aplicatii merg si ale lor nu.Nu Uber si Fy sunt cele care ii doare,aceste firme sunt mai verificate de ANAF si alte organe abilitate nu ca dispeceratele de taxi unde se face evaziunea fiscala cea mai mare si nu ii controleaza nimeni. Nu toti taximetristii suntem prosti doamna primar, unii chiar avem facultati facute pe bune.
Adi 2018-01-03 17:25:18
Bună ziua!
Sunt client, și cred că între modificări ar trebui să se țină cont in primul rand de un tarif unic, nu e normal sa merg printre taxiurile oprite în stațiile de așteptare sa pot gasi un taxi cu un tarif acceptabil. Normal ar fi ca peste tot, sa plece prima mașină, sa nu imi zică vrun preț sau vreo direcție care îi convine lui!
Altă modificare ar fi ca taxiurile sa aibe pe exterior numai un număr de telefon al PIB unde se poate face reclamații, sahul, caseta, tariful practicat, si acele tăblițe cu numarul de inmatriculare si numărul de autorizare al taxiului, sa stim ce reclamam, acum parcă sunt sorcove, nu stim la ce sa ne uităm mai întâi!
În interiorul masinii ar trebui să NU existe stații de emisie-recepție, nu isi au rostul, le tin deschise la maxim fara a lua vreo comandă ca subt in celalalt capat al orasului, in schimb noi trebuie sa ascultam cum vrun taximetrist iese la munca si isi ureaza colegii, sau se retrage si le comunica tuturor ca o sa bea o bere!
Altă modificare ar trebui să țină cont ca noi clientii suntem interesati sa găsim cat mai rapid un taxi, si nu trebuie sa tinem tot atatea aplicatii instalate în telefoane câte dispecerate există în Bucuresti pentru o comandă!
Cu respect si recunoștință, un client de taxi și un votant al Municipiului București!
Nedelcu Florin 2018-01-03 17:36:23
Aplicatiile clever si star taxi,sunt la un nivel profesional inalt si de precizie mare de a gasi locatia,clientul,de a comunica cu clientul,la un mod civilizat.
Dispecerat 160 lei pe luna.
Aplicatie 10 euro plus tva.
Clientul nu mai este obligat sa stea cu telefonul 15-30 poate si mai mult sa sune la toate firmele ptr a gasi un taxi.
La clever clientul vede modelul de masina si indicativul,nu vede compania.
Sanse rapide de a gasi masina ptr a se deplasa.
Adresa gresita,soferul roaga clientul prin mesaj sa fie sunat,si asa soferul gaseste clientul de a il prelua si duce la destinatia dorita.
Primaria capitalei sa faca dispecerat si sa accepte aplicatiile clever si star.
Aplicatii cu mare pricizie.
Pret de noapte,pret unic de aeroport,similar londra.
Soferul nu poate accepta un om drogat,beat,murdar in masina.
Soferul are dreptul sa isi aleaga clientii,clienti care nu ii pun viata in pericol
Nu transformati soferi in sclavi moderni prin aceasta lege.
Eliminarea aplicatiilor,insemna un cistig lunar ptr dispecerate,un pret nejustificat platit tot de sofer.
Sunt atit de multi soferi vechi cu idei bune,democratice,care va pot ajuta sa functioneze cu adevarat taximetria.
Interziceti inchirierea licentelor.
Intrebatii soferi de taxi prin cite situatii grave au trecut,dar de ce?motivul.
Eliminati dispeceratul.
S au dispeceratul sa fie al primariei capitalei.in buna colaborare cu clever si star taxi.
Orice sofer ar plati 10 euro plus tva primariei capitalei ,primaria capitalei poate cistiga bani,care ar fi folositi in totalitate ptr comunitate.
Oancea ionut 2018-01-03 18:45:43
Doriti reguli europene pe tarife sociale .... ....impementati tarif zi /noapte/exterior/ weekend si sărbători legale ...dispecerate opțional , iar ptr doritori de dispecerat sa nu se mai plateasca dispeceratul cate 300 lei luna (...ex calcul pret km zi × 30 zile = maxim 100 lei in functie de tarif ...nu 300 lei... ptr alte servicii ) k nu plătea soferi ptr distracțiile șefului si a dispeceratului.....tariful minim trebuie modificat la minim 60 %din pretul benzinei ( sa mai aiba si firmele de taxi profit k si asa de 10 ani nu au si merg pe minus ) iar cel maxim sa fie real cat pretul combustibilului .... ( ex...3 lei km si 6 lei pornirea ) si atunci nu se mai refuza cursele scurte... ( k la noi clientul face comanda sa traverseze strada ) sau o cursă minima legală ptr curse scurte trecuta in aparatul fiscal...sunt reguli simple de implementat în care clienții nu mai confundă taxiul cu ratb ul ( k este subvenționat de stat adika noii si taxiul este considerat transport public dar Nesubventionat de primărie)
Iulia 2018-01-03 19:28:06
Buna seara. Eu va rog sa nu interziceti aplicatiile clevertaxi sau startaxi. Din punct de vedere al clientului, eu am avut numai beneficii. Fata de comanda clasica prin telefon, acum gasesc pricand un taxi., pot sa vad unde se afla taxiul, pot sa conor.la.tix, nu sa fiu in.strada cu mult inainte de a ajunge taxiul. In afara de asts oriunde as fi reusesc sa gssesc un.taxi. Multumesc
Kuti Kostica 2018-01-03 19:46:24
Buna seara! Urgenta era stabilirea unui tarif unic de zi, de noapte, de duminica si sarbatori legale, de extraurban si nu in ultimul rand de o taxa fixa de aeroport. Iar aceste tarife sa NU fie stabilite de firme ci de ARR sau PMB. La fel ca miile de colegi, doresc eliminarea obligativităti dispeceranului, eliminarea celor doua sintagme "permanent" si " în mod repetat " din legea 38/2003 pentru ca politia si/sau organele abilitate să-i poata amenda pe cei care fac transport ilegal de persoane, cat si pe cei care fac taxi în altă localitate decat cea în care sunt autorizați. Va rugam sa tineti cont de solicitările noastre, a taximetristilor si nu a grupurilor de interese care lezeaza aceasta activitate de mai bine de 10 ani (dispecerate, cartele și alte organizatii parazite). Si...dupa ce reglementati intrarea in normalitate a drepturilor cuvenite activitatilor de taximetrie, puteti iesi la rampa sa ordonati si ,,nu avem voie aia, nu avem voie ailalta...
Multumesc!
marian 2018-01-03 20:03:00
Pentru cei ce se tot pling de atitudinea “taximetristilor”, le aduc aminte ca au posibilitatea sa se adreseze autoritatilor ce pot lua masuri daca considera ca au fost nedreptatiti, in loc sa faca hate. Acelasi atitudine exista si fata de politie, medici si alte autoritati ale statului.
marian 2018-01-03 20:07:10
Ce c o i n c i d e n t a ! ! ! Nicoleta Schroeder general manager al operaţiunilor Uber din România , fiica fostului presedinte ANAF Gelu-Stefan Diaconu.
Tache Marius 2018-01-04 07:37:17
Nu înțeleg de ce un termen atât de scurt pentru modificarea legii atât de importantă daca se vrea cu adevărat curățarea acestui domeniu ? De ce se denigrează aceasta meserie la toate posturile publice de tv și radio iar platformele de "ridesharing" sunt lăudate ? De partea cui sunteți ? Oare cine a redactat acest regulament a ținut cont și de omul/șoferul din strada adică taximetristul? Sau numai de interesul dispeceratelor ? Cum se poate îmbunătăți un serviciu când patronii angajează pe oricine ?10 ani a dominat tariful de 1,39 pe piata și nimeni nu a luat nicio măsură? Cum se putem să facem investiții cu asemenea tarife și calitate sa oferim clienților ? De ce nu se pune problema și de un tarif de noapte, extraurban și pentru sarbatori legale ? Chiar suntem slavii tuturor? Ieșiți și faceți experiment în stradă o săptămână că și taximetrist și veți vedea multe...
Georgescu Elena 2018-01-09 15:17:51
Buna ziua! Eu sunt un utilizator zilnic de servicii de taximetrie si eliminarea aplicatiilor Startaxi si Clever Taxi imi aduce mari deservicii. Ce vreti? sa incep sa sun la ore de varf la fiecare firma de taxi in parte? Chiar pana acolo mergem cu aberatia? Chiar nu putem fi civilizati si sa ne gandim la interesul cetatenilor? E chiar asa de greu sa ii respectam pe cei pe acre ii reprezentam?
Marian 2018-01-09 22:50:23
Uraa poliția a prins 6 taximetriștii ca au ridicat prețul., uber a mers in noaptea de revelion cu. 6,5 pe km, vedeți ca se poate?
Ionel 2018-01-12 01:08:52
Bună seara, sînt taximetrișt și am și eu o parere, în primul rând nu avem stații de taxi, după mulți ani în care am fost obligați să mergem cu 1,39 sa mărit tariful cu 30 bani, praf î n ochii, haideți să facem un tarif decent cel puțin 2, 5 tarif de noapte și tarif extraurban nu mai discutam de tarif pentru sărbători legale.în seara de anul nou ni să cerut să lucrăm cu tariful de 1, 69 și compania Uber a lucrat cu 100ron pret minim per cursa, la tariful acesta aș fi lucrat și eu de anul nou. Va rog frumos sa nu lăsați acest serviciu public care funcționează în toată lumea pe mana dispeceratelor de taxi.Va rog frumos sa țineți cont de faptul că Uber și taxi fy, practica transport persoane fără a deține autorizație de transport persoane să nu mai vorbim de faptul ca nu dețin atestat de transport persoane. În țara noastră încâ mai exista oameni onești. Va multumesc!
Adrian 2018-01-20 22:04:57
Domnilor de la pmb. Sunteți în funcții de conducere sa administrați in interesul nostru fonduri strânse din buzunarele noastre nu sa ne comandați. Trebuie sa ne consultați și sa țineți cont de voința taximetriștilor și a clienților nu sa închideți aplicații care va încurcă sau va strica interesele ca aveți toți bastanii mașini pe la uber sau credeți ca noi suntem prosti. Faceți legi pentru noi nu împotriva noastră. Vad ca pe aici nimeni nu spune adevărul. Uber înseamnă mașini scoase de la taxi care nu mai pot prelungi licente
Mitroi Cristi 2018-01-30 13:57:39
Buna ziua.
In primul rand doresc ELIMINAREA(sanctionarea) ILFOV din BUCURESTI sau sa ramana cei 4/1000 conf legea 38/2003;
ELIMINAREA/reglementarea UBER din Romania(Bucuresti);
INFIINTAREA dispeceratului unic la nivelul capitalei de catre PMB(tarif de zi/noapte/extraurban);
Eliminarea pirateriei(licente transport si autorizatii taxi care sunt EXPIRATE adica neprelungite au ramas cu aparatele de taxat si functioneaza ILEGAL emitand bon fiscal dar fara a platii impozite catre ANAF si DITL...EVAZIUNE FISCALA) iar cei autorizati legali de catre PMB sunt verificati si in torpedo.
Va garantez ca pana nu vor avea loc aceste REGLEMENTARI MINIME,in cadrul tranportului public IN REGIM TAXI BUCURESTI va fi haos.
IMAGINEA CAPITALEI ROMANIEI,TARA MEMBRA U.E VA FI VAZUTA TOT TIMPUL CA SI AZI 30.01.2018.