Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - Bulevardul Theodor Pallady nr. 49A si nr. 51 sectorul 3, Bucuresti
Comentarii
Costin 2017-11-01 07:51:11
Dragi tovarasi PSD-ALDE
Nu distrugeti Centrul Istoric (sau ce a mai ramas din el).
Proiectul nu respecta specificul arhitectural al zonei si face abstractie de reglementarile existente.
NU !
Andrei 2017-12-21 18:11:43
Acest proiect vine precum luminita de la capatul tunelului, un licar de speranta intr-un loc intunecat.
Avand in vedere ca exista metrou, dar si un bulevard lat, o dezvoltare imobiliara de proportii, cu accente inalte se potriveste de minune. Acest proiect poate fi un excelent "La Defence", luand modelul Parisului. Astfel, se vor putea impaca atat cei ce vor centru istoric neatins dar si cei ce vor un oras nou cu zgarie-nori. Proiectul de fata poate fi primul pas spre a crea din zona de Est un loc precum in tarile civilizate, cu cladiri moderne.
Momentan in zona sunt doar uzine parasite, caini vagabonzi si buruieni inalte, ce pe zi ce trece se transforma intr-un mare hatis.
Prin urmare, cei ce au putere de decizie, trebuie sa se gandeasca si sa aprobe acest proiect, ba chiar mai mult, sa stimuleze investitorii sa ridice cladiri inalte in aceasta zona, care in prezent este nedezvoltata, in ciuda investitiilor semnificative in infrastructura de mare capacitate (metrou - in care s-au bagat sute de milioane de Euro). In mod natural coeficientii urbanistici trebuie sa fie cat mai mari cu putinta, in asa fel incat sa rasara si pe la noi cateva cladiri de 40-50 de etaje si cu buna vointa Domnului, poate chiar o minunatie de 100 de etaje, sa zicem si noi ca suntem in Manhatan.
Astfel, investitorii ar fi atrasi sa construiasca proiecte marete, fara sa mai incerce sa strice centrul centrul istoric.
Nu in ultimul rand, consiliul local trebuie sa se gandeasca ce venituri va obtine din aceste proiecte - sute de milioane numai din TVA in timpul constructiei, la care se adauga an de an zeci de milioane in TVA si impozite.
De asmenea, acest proiect poate fi vazut ca un magnet pentru multinationale ce cauta sa externalizeze departamente intregi si astfel au nevoie de spatii mari de ordinul zecilor de mii de metrii in care sa angajeze mii de salariati. Astfel, vor exista premisele ca somajul sa scada si salariile sa creasca.
Asadar, nu mai stati pe ganduri...