Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind infiintarea CASA ARTELOR "DINU LIPATTI"
Comentarii
Zamfirescu Irina 2017-08-20 19:30:26
În ce măsură aceste atribuții nu puteau fi preluate de Creart, fără a mai îngreuna bugetul capitalei cu o nouă schemă de resurse umane (este neclar chiar și acum, de exemplu, care sunt diferențele fundamentale între Proedus și CTMB). Cum definiți "urgențele culturale" la care se face referire la Art. 13, A1, alin d și care permit atribuirea directă de contracte?
Elena 2017-08-22 11:35:08
O initiativa foarte buna, mai ales in conditiie in care anul acesta aniversam 100 de ani de la nasterea lui Dinu Lipatti! Avem nevoie de cultura si ne bucuram de acest proiect.
Banica Matei 2017-08-22 11:54:30
Consider că dacă ne-au trebuit 100 ani să începem să apreciem personalitatea lui Dinu Lipatti, venerat în străinătate, dar aproape necunoscut în România, o instituţie de acest gen trebuie lăudată şi susţinută cu toate forţele, de către toţi actorii culturali ai ţării.
Este nevoie de o instituţie elitistă, care să "hrănească" nevoile culturale ale unui oraş şi ale unei ţări care ne-au dat personalităţi incontestabile.
Dinu Lipatti este o personalitate care s-a născut şi a locuit exclusiv în Bucureşti (până la emigrare), fiind, după părerea mea, cazul să devină un simbol al oraşului; "acest pamânt sa-si strânga toate sevele si sa le ridice în teava subtire a altui crin de taria parfumurilor sale."
O ţară trebuie să ştie să-şi preţuiască cultura adevărată şi să învestească în ea, nu doar în stadioane, gazon şi spectacole de stradă.
Nicoleta Dascălu 2017-08-23 12:29:14
PMB are deja două instituții prin care finanțează și organizează evenimente culturale: CREART și ARCUB. De ce era nevoie de încă una? În loc să înființați instituții, mai util este să finanțați proiecte culturale dedicate lui Dinu Lipatti, încurajând astfel inițiativa privată în domeniu.