Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind infiintarea Teatrului Dramaturgilor Romani si aprobarea numarului total de posturi, organigramei, statului de functii si Regulamentului de Organizare si Functionare
Comentarii
Ivan Florin 2016-10-07 23:39:17
Recomandare la proiect: Infiintarea Treatrului Dramaturgilor Romani

Expunerea de motive, nu arata motivul real al infiintari acestui teatru, ex: cerinta mare de cultura, lipsa sau insuficienta numarului de teatre in Bucuresti, etc.
In modelul de Hotarare a consiliului General-Obiectul de activitate- se arata la:
Art. 3, pct.1 ,,putand reuni colective artistice doar pe durata unui proiect". insemna ca, acest teatru poate soma cat vrea pentru ca, nu are actorii sai angajati, dar are conducere proprie a caror directori si personalul auxiliar primesc salarii mari din bugetul Primariei Generale fara a avea activitate permanenta.
Art. 3, pct.2 Punerea in scena a unor ,,texte" apartinand dramaturgilor romani. Ar fi trebuit ,, numai a textelor" dramaturgilor romani.
Art.3, pct 3 si 4. Nu este important pentru activitatea unui teatru.

Ideea infiintari unui teatru este un plus dat culturi romanesti, dar asa cum sunt prezentate motivele de la punctul 3 din modelul de Hotarare a Consiliului General, ma indoiesc a fi clare.
Va rog sa respingeti aceasta propunere, care daca va fi pusa in practica va fi doar o vaca de muls bani de la Primaria Capitalei fara sa realizeze mare lucru in domeniul cultural, pentru ca:
1. Acest teatru nu are artisti angajati, are doar personal de conducere si auxiliar. Ca sa faci teatru cu artisti, cu care negociezi pentru un spectacol, e un mare risc si probabil se vor spala bani multi.
2. Orice teatru, trebuie sa aiba mai intai artistii lui de baza, chiar daca mai trebuie sa acopere ulterior pentru diferite roluri, unul sau mai multi artisti.
3. Proiectul nu specifica, cat la % din cheltuielile teatrului sunt suportate de PMB, alfel e un sac fara fund.
4. Neavand o sala proprie, va plati chirii mari sau PMB trebuie sa construiasca o sala.
Proiectul nu e viabil, pentru ca, toate teatrele din Romania promoveaza Dramaturgia romaneasca. Cu ce ar fi mai presus acest teatru fara actori.

Irina Zamfirescu 2016-10-10 22:24:05
Din pacate proiectul nu a fost pus in dezbatere publica la momentul in care a existat proiectul cu privire la infiintarea lui. Din punctul meu de vedere, expunerea de motive cu privire la infiintare este un document emotionant, cu tuse nationaliste. Daca ati respecta institutia publica, ati da niste argumente valide, niste cifre care sa stea marturie pentru emotiile din acel document. Nu este clar nici acum daca vreti teatrul asta pentru tinerii absolventi sau doar pentru fantezxia de a avea un teatru unde sa se joace exclusiv piese scrise de romani. Fantezi lipsita de argumente si logica.