Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu PUD - Str. Constantin Bosianu nr.30, sector 4, Bucuresti
Comentarii
Adrian Popa 2015-12-08 22:54:33
Asa cum se mentioneaza in documentatia pentru acest PUZ, imobilul "afectat" este monument istoric si ca atare "figureaza pe lista monumentelor istorice actualizata in 2010 la pozitia 189, cod B-II-s-B-17911." Cladirea existenta are numai parter. Conform prevederilor din PUZ, dar si a imaginilor cu noua cladire ce se doreste a se construi, MONUMENTUL ISTORIC va fi DEMOLAT pentru a face loc unei cladiri P+1E+M. Cred ca este o gluma! In PUZ se precizeaza numai ca este o "interventie" asupra unei cladiri existente. Dar nu este o simpla interventie, este o demolare in toata regula a unui monument aflat intr-o zona protejata “cu grad de protectie ridicat unde se protejeza valorile architectural-urbanistice, istorice si de mediu natural”.
Cum este posibil ca asemenea nenorociri sa ajunga sa fie avizate de Primaria Capitalei: de arhitectul sef si de primarul general? Este o bataie de joc! Cum sa propui demolari de monumente istorice? Este ilegal! Asa se protejeaza patrimoniul din Bucuresti? Nu, asa se distruge patrimoniul construit din Bucuresti! Sper ca un astfel de PUZ sa nu treaca niciodata de votul Consiliului General.