Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - PARC SFINTII APOSTOLI - PODUL CțICILOR PLAN INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANA "ZONA CENTRțA"
Comentarii
mihaela 2015-11-11 15:47:27
Este necesara (re)facerea unor poduri pentru biciclisti si pietoni peste Dambovita (eventual pe amplasamentele celor disparute: Calicilor si Mihai-Voda), dar este posibila si o prelungire a dalei de la Piata Unirii pana la strada Selari (in loc de re-construirea fostului pod “Calicilor”) pentru reducerea fracturarii zonei istorice Lipscani de zona din partea de sud a Dambovitei si ameliorarea conectivitatii N-S pentru infrastructura pietonala. Trebuie insa atent studiata solutia arhitectural-urbanistica a acestor re-amenajari. Simpla nevoie sau oportunitatea lor nu garanteaza calitatea propunerilor echipei PIDU. Aceste solutii, arhitecturale, trebuie vazute si agreeate sau nu.
Andrei Stanescu 2015-11-16 22:53:30
Nu ma mira ca primaria a decis sa betoneze si o treime din parcul Sfintii Apostoli. Acolo unde acum sunt copaci maturi, se va defrisa si se va betona pentru parcare subterana, strada, dar si “paviloane de servicii expo-galerie si paviloare de acces in parcare”. Inca un parc betonat din toate directiile! La ce va trebuie paviloare ( a se citi magazine) in parc cand pe bd. Unirii sunt atatea spatii comerciale neexploatate? Dupa ce il veti betona si defrisa, acest parc se va mai numi parc? Poate numai in plansele primariei Generale unde toate betoanele si parcarile subterane sunt marcate ca spatii verzi! Vor creste radacinile pomilor in betoane? Restaurantul din parc este si el marcat tot ca spatiu verde “hasurat”? Cum sa fie o cladire spatiu verde?!?! Tot acest calup de PUZ-uri aflate in “dezbatere publica” nu face altceva decta sa mai distruga si sa betoneze spatial verde si asa foarte putin din Bucuresti. Nu mai spun ca aici este vorba despre un parc din zona centrala a orasului. Cum ii sta bine primariei Generale, nici in acest caz nu a existat un concurs iar proiectul a fost atribuit pe criterii total netransparente!
Filip G 2015-11-18 22:45:29
O parcare subterană într-o zonă deservită de metrou este inutilă și nu va face decât să aducă trafic suplimentar. În plus, în viitor parcarea subterană va împiedica creșterea arborilor.
De acord cu Andrei Stanescu.
Roxana Wring 2015-11-19 17:16:45
PMB catalogheaza in mod eronat aceste proiecte pentru parcari subterane in zona centrala drept un plan integrat de dezvoltare urbana. Unde sunt studiile de circulatie, unde sunt studiile de impact economic si social? Cum justifica eficienta cheltuirii banilor publici. Adoptarea acestor PUZ-uri de parcari subterane nu este oportuna ptr urmatoarele motive: 1. Planul de mobilitate urbana durabila nu a fost inca adoptat. Deabia a inceput consultare publica cu multa intarziere. 2. Nu se poate face o dezbatere pe proiectele de arhitectura propuse fara a fi facute publice mai intai toate studiile de impact: circulatie, economic, social, mediu. Daca ele nu exista, atunci nu vorbim despre un plan integrat de dezvoltare urbana.
PUZ Sfintii Apostoli nu trebuie adoptat de CGMB, avand in vedere lipsa unei fundamentari transparente a proiectului.