Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - SPATIU PUBLIC SALA PALATULUI PLAN INTEGRAT DE DEZVOLTARE URBANA "ZONA CENTRțA"
Comentarii
Alexandru-Ion TUFAN 2015-11-11 10:56:43
Foarte buna initiativa! Din pacate, toate pavarile cu placi ale spatiilor pietonale din Bucuresti s-au realizat cu pavele de maxim 3 cm grosime care sunt adesea sparte, mai ales in zonele unde masinile au acces. Va rog sa utilizati pavele groase si rezistente asa cum se utilizeaza in majoritatea zonelor pietonale care se vor a fi de calitate. Dorim multi copaci in noul spatiu amenajat. Va rog sa aveti in vedere pietonalizarea Pietei George Enescu si a Pietei Revolutiei. Este incredibil cum aceste spatii publice inconjurate de monumente inestimabile (Ateneul Roman, Biblioteca Carol I, Palatul Regal, etc.) sau cu o grea insemnatate istorica (Piata Revolutiei) sa fie parcari! Sugerez o parcare subterana de mare capacitate sub aceste piete si eventual chiar un pasaj subteran al Caii Victoriei care sa subtraverseze Piata George Enescu cu iesiri in C.A. Rosetti, Dem. Dobrescu si aproape de intersectia cu Ion Campineanu. De asemenea, strada Benjamin Franklin trebuie sa fie exclusiv pietonala fiind in prezent irosita ca si parcare, traficul este la un nivel foarte mic si poate fi redistribuit fara nicio problema pe C.A. Rosetti de exemplu. Va multumesc!
Alexandru Stanescu 2015-11-16 22:17:27
Acest PUZ reprezinta inca un caz flagrant de BETONARE A SPATIILOR VERZI. Practic parcul din stanga si dreapta Salii Palatului va distrus si betonat pe dedesubt pentru realizarea a doua parcari, iar la intrarea in cladire va si de asemenea betonat atat la suprafata cat si in subteran prin extinderea subsolului Salii Palatului. Atentie, aproape tot acest parc va fi betonat! Cum credeti domnilor ca vor putea creste copaci acolo cand acestia au nevoie de metri buni de sol pentru a se putea dezvolta? Ii lipiti de beton? Care va fi calitatea acestui “spatiu verde” in urma betonarilor? Cat tupeu sa ai pentru a spune ca asa se amenejeaza un parc? Nu pot sa nu observ ca o astfel de betonare apare ca spatiu verde in plansele prezentate in PUZ! Incredibil! Va aduc aminte ca Bucurestiul este una dintre cele mai poluate capitale europene, avand de asemenea un deficit major de spatiu verde. Comisia Europeana a lansat de mai bine de un an procedura de infringement impotriva Romaniei din cauza poluarii din Bucuresti si voi mai vreti un parc betonat!!!? Situatia se repeta si in cazul scuarului dintre Splaiul Independentei si Bd. Libertatii, parte din Parcul Izvor si parcul din spatele Palatului de Justitie! Toare aceste proiecte par niste pretexte pentru realizarea unor parcari subterane si betonatrea spatiilor verzi, pentru ca acolo se vor duce mare parte din bani!
De ce nu ati organizat un concurs de solutii pentru aceste proiecte? Cum s-au atribuit aceste proiecte? Va amintesc ca fostul primar are mari probleme cu legea, iar voi ii continuati proiectele, facute cu acelasi “profesionalism” care l-a adus pe acesta in fata judecatorilor!
Filip G 2015-11-18 23:11:32
De acord cu Andrei Stanescu. Parcarea subterană va împiedica creșterea arborilor și va aduce mai mult trafic în centru.
Roxana Wring 2015-11-19 17:31:04
Solicitam CGMB sa nu adopte PUZ Sala Palatului deoarece Directia de Dezvoltare Urbana nu justifica oportunitatea acestei investitii. In plus, CGMB nu poate judeca oportunitatea unor parcari subterane in centrul Bucurestiului, inainte de adoptarea PMUD. In mod eronat, PMB denumeste PUZ Sala Palatului ca facind parte dintr-un plan de dezvoltare urbana integrata. Avem de a face cu un PUZ pentru o parcare subterana insotita de reducerea spatiului verde din jurul Salii Palatului. PMB nu justifica oportunitatea acestei interventii prin studii de impact: circulatie, economic, social, mediu si cost/benefit. Daca aceste studii exista ar trebui puse in consultare publica inainte de adoptarea proiectelor de arhitectura. Daca nu au fost facute studii de impact, nu avem de a face cu un plan integrat de dezvoltare urbana, doar cu cateva proiecte de parcari subterane, printre care se numara si cea de la Sala Palatului.
Dan MARIN 2015-11-19 19:40:42
Ca membru al Comisiei tehnice de urbanism a PMB și al Comisiei zonale a monumentelor istorice nu am făcut niciodată comentarii pe site-ul PMB, considerând că am spus ce trebuia în comisii. Acum e prea de tot: planșa de reglementări nu a preluat mai nimic din observațiile Comisiei tehnice. Mai grav, poziția Comisiei zonale a monumentelor a fost total deformată prin avizul Direcției de cultură: noi am pus condiții si am formulat interdicții, nu am făcut simple ”recomandări”, care nu au valoare executorie. In forma sa actuală, acest proiect nu poate fi aprobat.