Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) P.U.Z. Str. Dr. Caracaş Constantin nr. 47-49-51. sector 1, Bucuresti
Comentarii
Alin Stanica 2014-09-03 15:29:33
Primaria Bucuresti in frunte cu primarul general Sorin Oprescu si arhitectul sef Gheorghe Patrascu, propune, asa cum ne-a obisnuit deja, inca un PUZ care calca in picioare planul urbanistic general (P.U.G.) si care mai este si ilegal pe deasupra. Astfel, terenul studiat are urmatorii indicatori urbanistici conform P.U.G. :Potmax=45%, CUTmax=1,3, Rmaxh=P+2Etaje. In total dispret fata de planul urbanistic general, POTmax devine si mai… « maxim » adica 65%, CUT creste la 3,4 (adica de 2,61 de ori), iar inaltimea maxima devine si ea « si mai maxima » adica 2S+P+4E+5E retras. Cum anume isi inchipuie marii urbanisti din Bucuresti, in frunte cu Gheorghe Patrascu, ca aceste cresteri discretionare ale indicatorilor urbanistici, cum ar fi inaltimea de la 2 etaje la 5 etaje (deci mai mult decat dublarea etajelor), se numesc urbanism si dezvoltare armonioasa a orasului ? De asemenea legea prevede posibilitatea cresterii CUT cu maxim 20%, cresterea propusa este de 161% (de la 1,3 la 3,4).
Acest PUZ este inca un exemplu al dispretului celor care ne conduc pentru orasul nostru. Sper sa fie respins de Consiliul General.
ionescu florin lucian 2014-09-03 15:36:56
De ce nu va apucati sa vopsiti casa poporului in alb,sa puneti seara proiectoare pe ea,sa reparati gradul,sa il vopsiti,si sa lasa-ti lumea sa viziteze casa poporului cu o taxa la intrare si asa am avea si noi un ban in plus.Mai am si alte proiecte,dar momentan astept sa vad rezultatul.