Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare si functionare a serviciului public de salubrizare - activitatile de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in Municipiul Bucuresti
Comentarii
iulian 2014-01-22 10:58:27
este evident ca prin aceasta hotarare de consiliu va fi favorizata tot firma care presteaza si acum aceste servicii. cred ca este singura firma de profil din tara care are 300 de angajati si 70 de autoturisme.nu inteleg cum dupa atatia ani in care 3 D Romania a luat zeci de milioane de euro si bucurestiul este in continuare plin de sobolani tot aceasta firma este favorizata pentru a incheia contractul. este prea mic spatiul aici pentru a dezvolta acest subiect dar consider ca se impune o mai mare atentie pentru acest contract altfel in 5 ani bucurestiul va ajunge probabil numarul 1 in lume, nu doar in europa, la grad de infestare cu soblani daca va castiga tot 3 D Romania. Va informam ca exista si alte firme de profil in tara mult mai competente din punct de vedere profesional si care ofera servicii competitive.
iulian 2014-01-22 11:05:32
continuare punct de vedere: Poate ar trebui sa veti in vedere si varianta formarii unui grup alcatuit din firme de profil ce lucreaza in marile orase ale tarii pentru a avea rezultate reale in eradicarea daunatorilor la nivelul intregii capitale. Avand in vedere ca Bucurestiul este orasul cu cea mai mare suprafata consider insuficiente cele 10 utilaje de mare capacitate pentru dezinsectia exterioara tinand cont ca in celelalte mari orase ale Romaniei se folosesc la ora actuala, in medie, cate 8 utilaje pentru a se obtine rezultate reale.
Ionut 2014-01-28 15:04:17
1 -) Prin sporirea numarului de treceri (deratizare-dezinsectie) de la 2 treceri la 4 treceri, cu titlu gratuit si obligatoriu din partea primariei, va rog sa anuntati in acelasi timp ca beneficiari operatiunilor gratuite si obligatorii din partea primariei sunt obligati in continuare sa efectueaze si sa beneficieze de un contract de prestari servicii DDD cu o firma specializata si autorizata.
2 -) In alta ordine de idei va rog sa informati beneficiari si asupra H.C.M.B 147/2005 precum si a O.G 536/1997
3 -) Ca un sfat pentru ceea inseamna deratizare - dezinsectie Bucuresti, va recomand o paleta mai mare de produse aprobate in metodologie pentru o eficienta mai mare.
Carmen Romanca 2014-02-05 19:35:45
1. Pentru o exprimare mai corecta , as sugera , la definitia dezinsectiei, sa inlocuiti "combaterea insectelor vectoare" cu "combaterea artropodelor vectoare" , deoarece toate insectele sunt artropode dar NU toate artropodele sunt insecte (ex.: capusele, paianjenii, miriapodele)
2.La punctul 5.1.1 "Alti vectori cu influenta asupra starii de sanatate a populatiei" au fost omise mustele sinantrope (importanti vectori mecanici si biologici putand provoca infectii stafilococice,diverse zoonoze, miaze intestinale etc.).Mentionez ca municipiul Bucuresti si localitatile invecinate din Jud. Ilfov prezinta numerosi factori favorizanti pentru inmultirea si dezvoltarea mustelor (piete agroalimentare, depozite de gunoi, ferme de animale etc.) .Deasemenea nu au fost mentionati Flebotomii (potential vectori biologici pentru leishmanioza,febra de trei zile etc., sau cel putin provocatori de disconfort deoarece intepaturile lor provoaca un disconfort sporit). Factorii favorizanti dezvoltarii acestora peste limita de risc epidemiologic, sunt conditiile climatice si caracteristicile mediului (ex.: ploi frecvente ; zone cu vegetatie abundenta; fecale animaliere etc.)
3. La punctul 5.4. "Numar minim de treceri" as adauga faptul ca numarul de treceri este strict dependent de urmatoarele : tipul de vector , potentialul epidemiologic al acestuia si particularitatile bio-ecologice; istoricul cazurilor cu boli transmise de un anumit vector; densitatea habitatelor naturale si artificiale favorizante dezvoltarii si inmultirii acestora; conditiile climatice din perioada vizata pentru tratamentele de combatere ;
4.La punctul 6."Dotari pentru punctul de lucru...." se cere "laborator pentru determinarea vectorilor depistati cu dotarile necesare" . Aceasta presupune personal de specialitate (biologi) care sa depisteze/localizeze si sa monitorizeze permanent focarele de vectori, sa recolteze probe, sa determine genul/specia, sa aprecieze riscul epidemiogen sau disconfortul, etc.
JEAN ANDRONIC 2014-02-12 18:53:34
NU SUNT DE ACORD CU CE SPUNE DOAMNA LA NR.1 - CARMEN ROMANCA