Directia Generala Administratie si Relatia cu CGMB - CONSULTAREA CETĂȚENILOR ȘI A ASOCIAȚIILOR LEGAL CONSTITUITE
Proiect de hotărâre privind aprobarea documentatiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - STR. PROGRESULUI - STR. NUTU ION, SECTOR 5, BUCURESTI
Comentarii
Raluca Munteanu 2013-12-27 15:35:24
Desenele sunt ilizibile si greu de inteleg pentru cineva care nu e de specialitate. Ce insa poate fi foarte usor de remarcat este dispretul pentru tesut si coerenta urbana. E vorba de un alt proiect de specula si densificare urbana fara logica, impotriva unei dezvoltari durabile si a unei coerente sociale si economice. Fragmente de tesut vechi cuc ase mici si parcele mici se vor invecina cu P+10, P+11 tip blocuri comuniste, cu potential de gentrificare si ghetoitizare. Rusine proiectantilor, rusine autoritatilor care accepta acest lucru.
Dezbaterea este o bataie de joc, fara substanta si fara interes real in a implica cetatenii in planificarea urbana.
Alin Toma 2014-01-03 12:04:47
Distrugeti tot! In curand vom sterge cu voi pe jos. Cat credeti ca vom mai indura? Sa va pregatiti!
Sava V 2014-01-03 14:48:14
Iar se aglomereaza zona.. Nu sunt de acord. Un parc de ce nu faceti acolo?
Asociatia Salvati Bucurestiul 2014-01-03 18:54:38
Subscrisa Asociatia Salvati Bucurestiul, inregistrata în Registrul Special al Asociatiilor si Fundatiilor sub nr. 1030/A/2008, cu sediul ales pentru comunicarea corespondentei in Bucuresti, str. Mihail Mirinescu nr. 12, et. 1, ap. 3, sector 5, reprezentata de Nicusor-Daniel Dan, presedinte

1. In temeiul art. 6 alin. (7) din Legea 52/2003, va solicitam organizarea unei sedinte de dezbatere publica inainte de supunerea spre aprobare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a proiectului Plan Urbanistic Zonal str. Progresului – str. Nutu Ion, Bucuresti sector 5.

2. Va comunicam opozitia Asociatiei la acest proiect, ilegal si neoportun, intrucat prevede desfiintarea unor cladiri parte a monumentului istoric Uzinele Chimice Romane.

Asociatia Salvati Bucurestiul
prin Nicusor Dan, presedinte
Andrei Stan 2014-01-04 18:04:44
Acest PUZ propune construirea alaturi de case de dimensiuni reduse (cu 1-3 etaje), a unei cladiri de P+15!!! De asemenea se propun cladiri de P+14, P+11 in conditiile in care chiar blocurile comuniste din partea din partea de Sud – Sud-Est au numai 8 etaje. Nu se poate vorbi, in aceste conditii, despre dezvoltare durabila a orasului, despre dezvoltare armonioasa si urbanism de calitate! Acest PUZ incearca sa satisfaca dorintele de inavutire a investitorilor imobiliari fara sa tina seama de efectele nefaste asupra Bucurestiului.
As vrea de asemenea sa imi exprim indignarea asupra faptului ca in perioada sarbatorilor (Craciun, Anul Nou), perioada cand exista 4 zile declarate sarbatori legale si cand multi oameni sunt in concedii, se propun spre dezbatere publica o serie de PUZ-uri si PUD-uri foarte controbversate: Mihai Eminescu-Dorobanti-Ernest Brosteanu, Maxim Gorki, CA Rosetti 1-3, Progresului-Nutu Ion etc.... Daca s-ar fi dorit o dezbatere reala, si nu trecerea neobservata a cestor PUZ-uri printr-o dezbatere publica de forma, s-ar fi ales o alta perioada.
Consider acest PUZ extrem de nociv si rog Consiliul General al municipiului Bucureşti sa il respinga.
Teodor Pricop 2014-01-04 23:10:26
Nu sunt de acord. De ce insistaţi cu tunurile astea imobiliare când aveţi în proprietate multe clădiri superbe de restaurat, întreţinut şi reintrodus în circuitul economic? De ce aţi oprit şantierele de restaurare şi le lăsaţi să se deterioreze şi să se prăbuşească? Exemple că valorează mai mult dacă le restaurezi cu lucrări de calitate există deja multe, din partea privaţilor. PMB nu poate? Această zonă are clădiri cu o arhitectură deosebită şi o istorie autentică şi bogată, nu contrafăcută. Responsabilitatea dvs. este să le ocrotiţi, să le restauraţi şi să le reintroduceţi în circuitul economic, nu să le ascundeţi, să le demolaţi, mutilaţi, obturaţi, intimidaţi. Idei testate deja, care s-au dovedit fezabile: grădiniţe, spitale, muzee, ateliere, biblioteci, săli de conferinţe, săli de proiecţii, săli de teatru, hoteluri, cluburi şi cercuri educative, expoziţii, birouri, săli pentru dezbateri etc. Ruşine şi numai pentru că aţi luat în considerare o asemenea propunere!
Ioana Novac 2014-01-04 23:21:07
Nu sunt de acord. E interesant cum aceasta tentativa de consultare publica a PMB a fost publicata fix inainte de Craciun. Ce mai transparenta! Dincolo de acest aspect, e plin Bucurestiul vechi, in special zonele protejate, de cladiri de birouri pe jumatate pustii si de autoturisme care sufoca traficul pietonilor. Chiar nu mai conteaza interesul si nevoile locuitorilor si pietonilor din Bucuresti?
Ioana Novac 2014-01-04 23:25:23
Nu sunt de acord. E interesant cum aceasta tentativa de consultare publica a PMB a fost publicata fix inainte de Craciun. Ce mai transparenta! Dincolo de acest aspect, e plin Bucurestiul vechi, in special zonele protejate, de cladiri de birouri pe jumatate pustii si de autoturisme care sufoca traficul pietonilor. Chiar nu mai conteaza interesul si nevoile locuitorilor si pietonilor din Bucuresti?
ioana simionescu 2014-01-09 22:27:15
Nu sunt de acord. Regenerare urbana nu inseamna distrugerea cladirilor monument istoric existente. Cer respingerea acestui proiect.
Dinu Nitipir 2014-02-06 00:00:33
Inaltimea unui bloc P+11+etaj tehnic este de 3+33+3=39m. In plansa urmatoare, pentru aceeasi cladire, avem Hmax=45m! E o portita pentru a construi mai inalt decit e cazul.
Nu sunt de acord cu forma actuala a acestui proiect. Propunerea mea e sa se cumpere terenul de catre PMB si sa se construiasca un parc. Singura cladire care merita pastrata e cea de la Ventilatorul, pe Nutu Ioan nr. 44. Ar putea fi zugravita si folosita ca muzeu sau orice altceva. Nu mai construiti blocuri in oras! Sint deja destule si oricum nu o sa aiba cine sa le locuiasca, populatia e in scadere si cei care mai sunt o sa plece in afara Bucurestiului in cautarea linistii si verdetii!